23.1.2007

Nikosen Antti ja perhe

Pitkästä aikaa tuli keksittyä unessa vitsinaihio, jota pitää täydentää niin kauan kuin muistan vielä alun. Olen aika varma että tämä on ite keksitty, koska tuskin kukaan muu näkisi vaivaa – tai minä taltioisi, jos joku olisi kertonut tämän.

No, tarina kertoo kaikkien tuntemasta ja rakastamasta Nikosen Antista, jota kouluaikoina kutsuttiin Andyksi eli Ändiksi, koska hän oli maalaisjussin näköinen ja Andy Einiö oli juuri levyttänyt hitin Farmer John.
Asiaan saattoi tietysti vaikuttaa sekin, että naapurusto ei tiennyt hänen isästään mitään. Andy oli ilmestynyt äitinsä kanssa juuri ennen kouluunmenoa uuteen kaupunkiin, luultavasti pienellä kirjaimella ja erikseen, vaikka äiti ja Antti toki tulivat isolla autolla ja yhdessä.

Hänen nuoruusvuosinaan tällaiset yksinhuoltajaperheet eivät olleet niin tavallisia. Se aiheutti puheita ja tietenkin naapurikodeissa lapset oppivat nimittämään häntä äpäräksi, kun uutta hiukan vieroksuttiin. Oli kuinka oli, Andysta tuli niin suosittu äpärä, että häntä kutsuttiin yleensä vaan nimellä Ää.

Jep, Ää pääsi oppikouluun ja oli suosittu tyttöjen keskuudessa. Hän sai lakin, töitä ja muuten vaan, oli kerrassaan menestyvä nuori mies, jollaiselle tarjotaan vastuutehtäviä hanakasti. Vaalilautakunnan tehtävissä Ä. Nikonen kunnostautui laskemalla ääniä niin ripeästi ja tunnollisesti, että hän sai kunnianimen Äänikone.
Mutta mennään suoraan varsinaiseen vitsiin, tiedätteko miksi hänen vaimoaan kutsuttiin?

Oikeastaan niitä nimikkeitä oli montakin. Lapset kutsuivat häntä äidiksi, mikä ei ole tavatonta, ja saadakseen hänet tulemaan luokseen.
Pimeän tultua vaimo erehtyi kokeilemaan kerran kartiomallin rintaliivejä, minkä vuoksi Äänikone kutsui häntä vähän aikaa Madonnaksi, usein vaan Kirstiksi tai pihtariksi.
Naapurin rouvat olivat kateellisia ja miehet taas karheina turhista vokotteluyrityksistään, joten he kutsuivat häntä huoraksi. Paitsi tietenkin kohdatessa rakkaaksi ystäväksi tai ehkä pikkurouvaksi.

Olisin vaan toivonut, että joku olisi älynnyt kutsua häntä Concordeksi, koska olihan hän Yli-Äänikone.

Tämä huumorivitsi on tynkä. Muokkaa

1 kommentti:

varapygmi kirjoitti...

Surkea mutta päätön tarina. Tuossa tuli loppua kohti hiukan kokeiltua vanhaa taitoa, että painottaa ja alleviivaa juuri vääriä sanoja virkkeessä. Joskus se on häiriöllisen tehokasta.