21.1.2007

Erään termin anatomia

Pakko selventää, edelliseen polkkaani sormella osoittaen tai talven kunniaksi kintaalla viitaten, tärkeää verbiä, jolla harvinaisesti on peräti kaksi hyväksyttyä, sovussa rinnakkain elelevää merkitystä, kysykää vaikka Kielitoimistolta. Hitto kun kieliopin teoria on haihtunut päästä, jos tämä on koskaan sinne asti päässytkään, eikös transitiivi- ja intransitiiviverbitkin tarkoita pikemmin objektin saamista tai saamattomuutta? (Puheena oleva kyllä sai objekteja, oikein seksuaalisellaisia, yhtenä ky… rykelmänä.)

Näin sana kehittyni ja levinni ainakin kahden hengen käyttöön, siemen oli ehkä idulla jo aiemmin:
Taannoin Poppi-Hessun kanssa olimme janoisina paarissa, kun innostuimme muistelemaan Eiskadeiskan (toiset suosivat muotoa Akkadakan) laulajan, herra Scottin hassuja elintapoja, hiukan ehkä musiikkiaankin. Kaikkihan muistavat surkean lopun, kun hän tiistaina aamuyöllä 19. 2. 1980 simahti talvikeleillä ääliötuubassa Alistair Kinnearin Renaultiin, koska tämä ei jaksanut raahata häntä ylös kämpilleen Overhill Roadilla, East Dulwichissa, Etelä-Lontoossa.
Sekin opetetaan jo leikkikoulussa, että roktähden todettiin kuolleen omaan oksennukseensa. Kuolintodistuksessa coronanpelaaja summasi (päivätty 22.2.80):
"Dead on arrival…
Acute alcoholic poisoning
Death by misadventure"

No, päättänimme ryhtyä kaksin käsin "bonskottaamaan", mutta ajan hampaan nakerrellessa kiihtyvään tahtiin peruskuntoa iskeni pieni pelko, ettei alkaisi "bonskottaamaan" niin äkillisesti, ettei vessaan saati autoon kerkiä. Ymmärrättehän dualismin, roktähtiwannabe voi teonsanoida, mutta häntä voi myös alkaa teonsanoida.

Kertaus ja opetus: jos yltiöpäisesti bonskottaa, voi alkaa bonskottaa.
Eikä ole leikin asia se.

4 kommenttia:

Poppi-Hessu kirjoitti...

Koko aamun on bonskottanu niin pirusti, että taidan siirtää tuon niin kovin tutun tunteen jonnekin ensi viikon puolelle. Vielä on kaljaa jäljellä. Toisin ovat asiat silloin, kun Jeesus käy kylässä.

ozmo pee kirjoitti...

Taidan arvata, miksikä Jeesuksemme muuttaa oluetkin kaapista, eikä sitä kyllä halua juoda viitapiru-Heikkikään.
Mulla on perjantain karhumäyräkoirasta viä 4 putelia talviunilla, ei hullummin, kohta irrotan pihkatapin.

Varapygmi kirjoitti...

Pitää lisätä yksi uudistermi vielä:
Lupaavia törpöttelijöitä ja akkadakkacoverbändien laulajia kartoitetaan jatkuvasti ympäri maalimaa. Nämä kykyjenetsijät tunnetaan "bonskoutteina".

poppi-hessu kirjoitti...

Jeesus muutti veden viiniksi. Ihan samaan en pysty. Minä muutan rahat viinaksi.