24.1.2007

Ilmaisia näytteitä

Alkoi hävettää toisen loistopolkan idean varastaminen omiin hämäriin tarkoituksiin. Siispä jatkan taidevarkauksia, tällä kertaa pari ilmaista näytettä käännöksistä, joita olen tehnyt alkuviikolla, itse asiassa eilen nämä kaikki.
En tiedä onko mulla lupaa lainata alkuperäisiä lauseita, eikä niillä niin väliäkään lie. Onpahan eksistentialistisia kökkökuplia irrotettuna oikeasta yhteydestään, mahdollinen järjen valo tulee luultavasti alkutekstistä:

– Nyt voit katkaista nyörit. – Rivakammin kuin kenguru pakenee pensaspaloa.

– Olimme vinosilmien armoilla kuin katkaravut grillissä.

– Näytät etelään jolkottavan kamelin pohjoispäältä.


Sen verran voin paljastaa, että taidesarjakuvaksi sitä ei varmaan kukaan kutsu. Britti yrittänyt saada aussitunnelmaa, mutta eivät kai kamelit siellä niin tavallisia ole. Enkä tiedä miten "the bush" menisi luonnikkaasti, joten tyydyin "pensas"paloon.

Että semmoista, nyt pitää sännätä taas rokvisaan puolustamaan, hmmm, muistaakseni viimeviikkoista voittoa. Tällä kertaa pudotus maan pinnalle on varma, ei niin hyvin voi kysymykset osua suihin kuin siinä britti-invaasio-spesiaalissa.

12 kommenttia:

Vt kirjoitti...

Jeesus mikä päivitystahti, veli! (Kuten tästäkin kommentista voi päätellä, minullakin on tätä... mitä se oli... sanottavaa aika paljon.)

veepygmi kirjoitti...

Oi! Eikä jokainen ole haamupäivitys, valitettavasti.
Elämme hektisiä aikoja, veli hyvä, sanoo kaksonen, hengeltään ja horoskooppimerkiltään, tavoitellen napoleonilaisittain vasenta rintaansa, jok' jo kohtauksesta kouristelee.

Varapygmi kirjoitti...

Hjuu, rockvisa koettu Cobainin, Eeron ja Penan kans. Jeesus oli alkuun mukana, lähti Eikka & Aviators -treeneihin. Yli odotusten: kolmanneksi päästiin ja kakkossija oli puolen pinnan päässä, voitto 3,5:n.
Pahin moka oli elokuvapotti, jossa kysytään piisin nimi ja esittäjä sekä mistä elokuvasta ja sen ohjaaja. Tina Turner se oli, mut luulin Tina-leffan tunnariksi, kun se oli Mad Max 3:n We Don't Need Another Hero. Kolme pinnaa ohi.
Vastaavasti yhdestä tuli heti paperille Peter Gabriel, mutta piisiä arpoessani tiimi kallistui Genesikseen. Kyä se vaan Shock The Monkey olisi ollut.
Viikon vaikea tunnistui 90-luvun brittikamaksi, vähänku jälki-oasista, Cobainin ehdotus oli Mew. Se oli Stereophonics (Have a Nice Day).
Kaoottista hommaa, kun näytteet ovat lyhyitä ja neljä äijää supisee arvauksiaan, mutta hauskaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yhym! Kamelit ovat itse asiassa suht yleisiä siellä alhaalla. Niitä sikiää siellä sisämaan aavikoilla suht reippaasti. Joku neropatti on aikoinaan päättänyt rikastuttaa mantereen faunaa, sillä seurauksella että niitä on siellä villiintyneenä kiusaksi asti. Varsinkin rykimäaikana niitä ei kannata lähestyä kiusaamismielessä. Tämän kaiken opin televisiosta.

Frank C Besserwisser

Varapygmi kirjoitti...

Kiitos, monsieur Tygerr! Nytpä tiedän senkin, hetkisen aikaa. Jolkottavatko ne mielellään etelään?
Silloin kun kameli rykii, kannattaa paeta tai suojautua.
Francesco "Hot Ten" Totti on muuten kans pelottava rykimä- eli ryiskelyaikana.

Anonyymi kirjoitti...

Vai sekoitanko nyt kaneihin? Ei, ne on on pienempiä eikä niillä ole niin selkeästi erottuvaa kyttyrää. Muistan joka tapauksessa elävästi kuinka luontodokumentissa siteerattiin vanhaa viidakon sanontaa: "Älä koskaan ärsytä kamelia
rykimäaikana. Tai ei ainakaan pohjoispuolelta."

Frank C Luontoretkeilijä

veepygmi kirjoitti...

Jaa-a, kuule. Ne "förbannade kaniner" (kuten aussit sanovat) ainakin valtasivat maanosan sillä kyvyllään, josta ne parhaiten tunnetaan.
Mistä tulee taas mieleen jalkapalloyhteys. Espanjan sarvekkain futaaja on kuulemma ex-maajoukkuevahti. Hänen kykynsä on kiteytynyt jo sananlaskuksi: "Lisääntyy kuin Canitsaares". (Tämä on lainattu Jeesukselta, luulisin.)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tämä kamelijuttu on ihan tosi, vaikka kanitkin siellä riesana. Enoni, aboriginaali jo rippikouluiästä saakka, kertoi aikoinaan aussiabojen heimoperinteeseen kuuluvasta eräänlaisesta poppamiehestä. Tätä ylivilkkaiden tai muuten vain keskittymishäiriöisten kyttyräelikoiden rauhoittelijaa tavattiin nimittää "Kamelikuiskaajaksi".

Frank C Hunchback

veepee kirjoitti...

Hetkinen! Sähän olet ihan roihussa, ei kai vaan iskenyt lunsa? Lapsia minä tässä murehdin, kun kansan kynttilä on liekeissä. Vai hyppytunti, jolla harjoittelet kaniinin liikkeitä Ken-gurun ohjaamana?
Enolle terveisiä, varmasti kiehtova hahmo.

Anonyymi kirjoitti...

Ääh, pian kolme tuntia valvonut tulevaisuuden toivojen koetilaisuutta. Jotenkin tää aika pitää saada kulumaan. Ennen sitä puuta heinää kirjoittaa, kuin sellaista lukee oppilaiden papereista. Hohhoijaa...

F C Candle of the people

viipii kirjoitti...

Perhana, nyt kun osaisi sen maailman tappavimman vitsin, jonka kehittämisestä sota-aseeksi ja kääntämisestä saksaksi Monty Python kertoi.
Olisi vinkeää tulevaisuuden toivoille, kun valvoja alkaisi hihittää, hekotella, hohottaa ja ehkä hirnuakin ennen kuin lyyhistyisi kuolleena laattialle.
No, ehkä se ei olisi sulle yhtä kivaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se niitä juuri hetkauttaisi. Ko. sätkyttely kuuluu mun jokapaiväiseen elävöittämiskikkarepertoaariini. Eräänlainen herätysliikesarja siis.
Nyt lähtee viimeiset uurastajat, meen lounaalle.

F C Pedakoomikko