25.1.2007

Iltalehti veen äärellä


Aiemmin tuli tiedotettua, että Lapin Kansan lisäksi Iltalehti kertoi Vittuilun SM-kisoista viime lauantaina. Kävi niin onnekkaasti, että löysin lehden poistohyllystä paarissa ja ankarasti uhkaillen sain sen matkaani. (– Ellet anna, ostan VIELÄ yhden tuopin! – Ei ei ei, ota vaikka kaikki lehdet.)

Se olikin ilahduttavan ansiokas leike, ihan siellä wienin- ja metsästäjän-sellaisen välimaastossa mun listallani. Puh. joht. Setä Mäksi kiteyttää taitavasti vittuilun olemuksen ja tarkoituksen. Mikä parasta, jos oikein laskin, vittuilu on mainittu kuvatekstin (!) lisäksi toisenkin kerran isolla veellä sekä kahdesti pienellä, joiden oheen on saatu sovitettua kaksi muuta veesanaa samaan virkkeeseen.

Kertauksen vuoksi voisin vielä mainita, että sain täällä ja sähköpostitse ilahduttavasti apuja, kun pyysin neuvomaan maalaista mikä tuo "Vittuilun SM-kisat" olisi englanniksi. Kommenteissa nämä kaikki on tullut kai jo kerrottua, mutta oma tarjokkaani oli ainakin helanesin, Oharin, Suojakännin ja Kauran kommentteja hyödyntänyt jäniskäännös:
VITTUILUN SM-KISAT
Finnish Championships in verbally fucking over, ridiculing, taking the piss, mocking, winding up and poking fun at your opponents.

Siitä tiikeriveli Magic pani heti töihin päästyään paremmaksi:
Extreme Verbal Abuse Finnish Championships PERRKELE

Tulipa vielä lähisuvusta maininta, että:
"Sopraanojen suosima "busting each others balls" on myös eloisa."

Englanniksi vittuilu ei luonnikkaasti taivu, oli puuhastelun johtopäätös, joten täytyy aloittaa myyräntyö, jolla se saadaan Oxfordin sanakirjaan saunan, sisun ja molotovincocktailin rinnalle edustamaan suomen kieltä. Ja perrkele toki siinä sivussa, kun nyt aloitetaan.
Sitä en tiedä millaisen kansainvälisen lehdistötiedotteen Poppi-Hessu ja kumppanit saivat aikaan, mutta ehkä sekin vielä selviää.

Mainittakoon taas varoiksi, että klikkaamalla leikkeestä saa luettavan, kahdesti klikkaamalla syötävän hyvää. Aika hyvin muuten toimentaa yhdellä eurolla kytkykauppana hommattu Pixma MP 170: skannaa asiallisesti ja ripeästi, eivätkä tulosteetkaan kehnoja ole. Tämä oli mainos, josta sain palkkion etukäteen siinä kytkykaupassa, kun siirryin tekniikan keihäänkärjeksi viime kesänä hommatessani nettiyhteydet. Hiljaa hyvä tulee.

Ei kommentteja: