20.1.2007

Keljuilu englanniksi?

Hitto, Poppi-Hessu pisti kireän kysymyksen. Mitä se onkaan tuo Vittuilu englanniksi, kun haluavat tehdä SM-kisoistaan myös kansainvälisen lehdistötiedotteen. Tänään olivat kuulemma jo valloittaneet Lapin Kansan ja olikohan se Ilta-Sanomat. Jollain sellaisella hengellä oli ollut tarinaa, että "tätä sanaa ei normaalisti koskaan lehteen paineta, mutta…".

Vakava asia! Jos joku osaa pikaisesti auttaa, niin olisi mahtava juttu, matti ja teppo.

VITTUILU ENGLANNIN KIELELLÄ, HUOMIO!

Tulee mieleen vain lapsellisia, vanhahtavia tai ylisiivoja teonsanoja vittuilemisen vastineeksi, kuten ridicule, mock, poke fun at, pull sb's leg, rag, deride, roast, jest… ja sellaisia.
Mutta täytyyhän kunnon härski vastinekin olla, joka on luultavasti vielä hyvinkin tuttu?

8 kommenttia:

helanes kirjoitti...

Ei kansainvälinen lehdistötiedote suinkaan edellytä kyseisen teemaotsikon, etenkin jos se on vittuilu, englannintamista. Sanahan on äänteellisesti mitä mainioin vientitavaraksi.

osmo pee kirjoitti...

Hmmm, ehkäpä niin, jolloin selittävässä osiossa voi laajemmin kuvailla mistä on kyse.
Häiritsee vain, kun tuntuu että pitäisi kohtuullinen käännöskin keksiä.

Ohari kirjoitti...

Menisikö näistä mikään?

Suojakänni kirjoitti...

Öö... to fuck with someone? F-sana on peloittavan monikäyttöinen, mutta ei kuitenkaan tavoita kielemme nerokkaita vivahteita oman v-sanamme käyttömuodoissa.

Jokin tässä yhteydessä toimivampi termi, luultavasti brittiläisperäinen, kutittelee takaraivoani mutta ei suostu näyttäytymään. F***!

Suojakänni kirjoitti...

Take the piss on ehkä enämpi sitä, mitä etsin. Tuolla Oharin ehdotuksissa on mainioita termejä (K-Fed, muahah!) mutta niistä puuttuu vittuilu-sanan sisältämä lempeän toverillisuuden siemen.

Kaura kirjoitti...

Suojakänni, take the piss oli munkin ehdotelmani tähän kysäriin. Olkaamme siis samikset!

Varapygmi kirjoitti...

Jep, kiitos! Vauhdikas oli Oharin lista, mut ovat niin erikoissanoja etteivät ehkä toimi. Ja take the piss tosiaan on hengeltään lähellä, mutta mutta…
Finnish Championships in Piss-taking taikka Fucking with?
Himputin hankalalta tuntuu, vaatii ehkä jäniskäännöksen.

Varapygmi kirjoitti...

Kiitos viä teitille, tämmöistä viritelmää tarjosin ja Poppi-Hessu rapulaatioissaan hekotteli että mahtavaa:

VITTUILUN SM-KISAT
Finnish Championships in verbally fucking over, ridiculing, taking the piss, mocking, winding up and poking fun at your opponents.

Siis Helanesin idealla alkukielinen ynnä selitykset, panin niitä varoiksi useamman. En tosin tiä kuinka oikeakielinen tuo on… jonkun anglon tarttis tsekata.