4.3.2007

Sonntag die blutige Susan

Donnerwetter!* Piti hommia tehdä koko päivä, mutta hyvä kun on pari sivua saanut valmista, vaikka on kymmenen tuntia notkunut koneella. En jaksa kertoa kaikkia verisen sunnuntain murheita, pari avainseikkaa kuitenkin.

– Plokistan: aamulla meni jo pari tuntia typeryyksiin, kuten meemihommiin. Iltapäivällä lisää suosikkien tarkkailuun ja siinä samalla, kun nyt netissä heilui, olemattomien urheilu-uutisten metsästykseen. Jipii, Ville Peltonen oli tehnyt rankkarista maalin peliajalla, ensimmäisenä Floridan pelaajana kotihallissa 14 kauden aikana.

– Sposti: huomasin hukanneeni olennaisen liitepaketin Mailista, kun eilen luulin viritteleväni sitä ehompaan kuntoon. Eipä siinä mitään, sama kama löytyi nettiserveriltä, mutta ajattelin siinä sivussa imuroida spostit uudestaan myös kotikoneelle. Huono idea, konkeloa oli paljon enemmän kuin arvasin. Taustallahan se etupäässä pyöritti, mutta viisi tuntia meni ja unohduin seurailemaan, kun se haki osan kamoista kolmatta kertaa. Siellä on sitten rontti viisi tuhatta viestiä, joita en jaksa setviä pirullakaan. Zum Teufel!**

– Sekspäkki: kirottu vehje, ei tuon kanssa enää mennä uimarannalla kimuleita hurmaamaan. Yksi vaivainen pupukello jäljellä. No, ei aurinkokaan porota täydeltä terältä.

– Motiivikonflikti: nyt kun voisi keskittyä töihin, ei huvita. Mietin tekisinkö heti ruokaa vai söisikö jotain välipalaa vai koettaisiko saada jotain aikaan ensin. Liikaa vaihtoehtoja, joten hain sen viimeisen puudelin ja aloin polkkaamaan. Normaali ratkaisu päättämättömyyden tilassa olisi mennä seuraavaksi paariin, mutta nyt se olisi turhan paksua.

Ruhig, Kamerad!*** Kyllä tämä tästä. Olisikohan kioskilla myytävänä palapeliä, että voisi seurata Katan viitoittamaa polkua? Toisaalta, ulos lähtiessä eksyy liian helposti kantapaarin vilvoittavien sunnuntaitarjousten ääreen, kolme eeroa tuoppi.

Jos pitää viritellä duurisävyisempää nuottia loppuun, täytyy kertoa että kaapissa sentään on ruokaa, kuten paketti pekonia, toinen makkaraa ja kolmas jauhelihaa. Millähän ne yhdistäisi, jotta saisi kilon hyvää ja kevyttä vegaaniherkkua?
Erschiesst doch das Schwein!****

* Ukonilma!
** Paholaisen haltuun!
*** Rauhoitu, toveri!
**** Ampukaa toki se sika! (en tiedä sopiiko se tuohon, kunhan opin huudahduksen merkkiteoksesta "Achtung! Korkkarisaksan sanakirja". Sieltä nuo muutkin alaviitatut enemmän tai vähemmän ovat.)

4 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Korkkarisaksa sanakirja!
Mitäkukahäh?

Lostokeksintö, semminkin kun kesällä kutsuu berliini.

Varapygmi kirjoitti...

Jep, ihan korkkarin kokoinen ja näköinen lipare. Kokoaa kieli poskessa monenmoista huvittavaa korkkareihin liittyvää itse korkkarisaksasta sotilasarvojen ja ramopunkyhteyksien kautta suomalaisiin manaussanoihin.

Tarttee skannata kuva kannesta plokiin, kunhan ehdin.

--KATA-- kirjoitti...

Donnerwetter! Se palapeli on osoittautunut hyväksi! Osaan jo kaiiki paikat ulkoa. Tälläisellä tiedolla voi aina jossain olla pätemässä.

Varapygmi kirjoitti...

No niin, tiesi siis paikkansa! En uskaltanut lähteä ulos, tein vain tuhdin pastan ja siihen melkein jo simahtikin.
Tänään etenee vähän rivakammin, mutta paikattavaa on yöhön asti.
Mutta vastedes kyselen sulta, jos en tiedä missä päin Saksaa joku paikka on, enkä jaksa kävellä neljää askelta suuntaansa hakemaan kartastoa. Eikös se palapeli Saksaa kuvannut? Läänit, tai mitä osavaltioita ne ovat, ovat jo aika heepreaa, saati kaupungit ja kylät.