18.3.2007

Napoleonia sorkkimaan

Jaahas, päänsisäinen koneenkäyttäjä taisi pyörittää korkkarirainaa yönäytöksessä. Herätessä ainakin mielessä väijyi Napoleonin tunnettu lause sotilaista, ja lisäksi piti suunnitella millaista leipää tyrkkäisi kahvin kylkeen, rukiista peruskamaa vai paahdettua hapanimelää.

Nämä yhdistyivät lauseeksi, josta tuli mieleeni Arinan puolustusvoimia ruotineet mietelauseet:

Armeija marssii vatsallaan, nuoremmat polvet setsuurilla.

* * * * * *
Jep jep, tänään on suuri äänestyspäivä. Pitää piipahtaa koululla, suunnan tiedän mistä haeskelen kohdetta äänelleni. Aloin miettiä prinsiippejä vain uusiksi. Ennen olen usein äänestänyt naisia ihan tasapainottamismielessä, bridgessä sitä kutsutaan nokkelasti balansoinniksi.

Vaan olisiko vaaka keikahtanut jo 25 vuodessa tarpeeksi, että pitäisi joko vastatasapainottaa miehen suuntaan tai äänestää siitä väliltä? Onko täällä Pirkanmaalla edes ehdokkaina lupaavia kaksineuvoisia?


Leikki leikki, kyllä minä ennemmin lupaavia hahmoja äänestän kuin pelkkää sukupuolta tai puoluettakaan, mutta pitää kai siinä vähän katsoa, kelle ne äänet lopulta ajautuvat.

Olen muuten hiukan pettynyt joidenkin naisten esiintymiseen eduskuntaan päästyään. Varsinkin nuoremmilla tuntuu löytyvän kyllä se poliitikkojen ikiaikainen pätemisen ja tyhjänpuhumisen vaihde, johon erityisesti kaipaisi vaihtelua, ja lisukkeeksi outoa hepsankeikkailua, että juorulehdetkin pitäisi valloittaa julkkiksena.


Tällaisia tapauksia en suostu äänestämään, mutta onneksi on muunlaisiakin. Yritän varoa liian kauniita, olivat naisia tai miehiä, vaikka syrjintää on tietysti sekin.

Ei kommentteja: