7.3.2007

Monta vaaraa ompi eessä

Siinä ei ole mitään hauskaa, että Kimmo Sasi ajoi kolarin, eikä siinä että kolarissa kuoli ihminen. Oudosti säpsäyttää silti hänen linjanvetonsa liikenne- ja viestintäministerinä vuodelta 2002, näiden tuoreiden tapahtumien valossa. Kaveri tuon lähetti sähköpostitse, en tiedä mitä kautta oli törmännyt asiaan.

Tämmöistäkö se on, kun potkitaan maassa makaavaa tai ammutaan nukkuva sorsa?

Kevyempiin aiheisiin! Uhkasin kommenttiloorassa, että skannaan tänne kannen kauden hitistä sanakirjojen monipäisessä katraassa. Monenmoisia kirjankansia on julkistettu jo alkuvuodesta. Tässä se on, wunderbaum!*Sanasto on yksipuisuudessaan ja älyttömyydessään niin riehakasta kuin sopi toivoa, mutta lisukkeena on vielä merkittävän monipuolisesti valikoitua kuvitusta Korkkareista vuosien varrelta, mistä takakannen ruutu on hyvä esimerkki. Vähättelemättä toki yhtään esimerkiksi ramopunk-ekspertti, "Überdummkopf" Mika Vesterisen analyysejä (linkki vie kotisivuille, josta koko kirjasen idea tietääkseni lähti), "Sturmkamerad" Moog Konttisen kokoamaa taulukkoa sotilasarvoista sekä korkkaritoimittaja, sarjakuvaneuvos, "Hauptbahnhof" Asko Alasen keräämää listaa suomennoksissa käytetyistä manaussanoista.

Eisbein mit sauerkraut!**

* lähde: bensa-aseman myymälä
** "Porsaanpotkaa hapankaalin kera: Tämän voi joskus heittää jonkun hienostelevan "krautin" eli saksalaisen puhekuplaan." lähde: Achtung!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

(Sasi) Kyllähän ne on harvinaisii hetkiä, kun voi sanoa itselleen: "Ei vttu, edes mä en voi mokata NÄIN pahasti..."
Aijai, tuli heti paha olo ja henkisiä mu(i)stelmia.

Varapygmi kirjoitti...

Kyä asianajaja tietää, mitä voi ja kannattaa sanoa. Luulin, etten ole kovin pilkanhimoinen olento, mutten ole enää niin varma, jolloin vikaa pitää tsuumailla ensin peilistä, sitten ehkä muualta.

pee-hoo kirjoitti...

Olipas eilen aika ralli... Uuvuttavan baari-illan lopputulos: en muista mitään. Kaiketi siis sammuin kuin Sasi rattiin.

Varapygmi kirjoitti...

Kateeksi käypi… tai ehkä ei. Pientä urakkaa päällä, näyttää menevän ensi yö ja varmaan huominenkin vielä kääntelyyn, jos nyt silmät pysyvät edes auki.

Kävin eilen pikavisiitillä paarissa. Kannattaa hakea viidenkypän lainaa takas varta vasten niistä olosuhteista, arvaa mikä oli hävikki? Eli jäinkö edes voiton puolelle, kun tuollaisen summan hakee?

No, tulipahan uni hyvin silmään, se olisi jonkun mielestä kultaa tai jopa vaikenemistakin kallihimpaa.

Ai niin, Sasi-jutusta oli kuulemma retosteltu jo eilen iltalehdyköissä, mutta hitollako niistä tietää, kun ei Aamulehteä ja Metroa kummempaa ollut lukenut.