15.3.2007

Hittituote hiljentää mukulat


Unessa syntyy usein parhaita ideoita. Käykin jotenkin sääliksi Rip van Winklen lähimmäisiä ja Prinsessa Ruususen prinssiä, jos he ovat joutuneet satavuotisen ideoiden tulva-aallon heittelemiksi.

Tämän aamun oivallus oli niin vääjäämätön, etten taida saada sille edes patenttia, mutta kerron sen silti. Lapset ovat tunnetusti rasittavan äänekkäitä ja mankumassa kaikkea esimerkiksi a) kaupassa b) autossa c) kotona d) kylässä e) kaikkialla muualla. Tähän on koetettu keksiä apuvälineitä, kuten tutti tai naisten kuulan kokoinen toffeepallo, ettei sitä syödessä saa sanaa suusta.

Nuo ovat tärkeitä ja arvokkaita apuvälineitä edelleen, mutta entäpä jos vekaran saa ummistamaan korvansa ulkopuolisilta virikkeiltä hittituotteella ja uppoutumaan faabelien kiehtovaan maailmaan?

Aineksemme ovat yksi kappale antiikin aikaisia eläinsatujen kirjoittajia ja yksi kappale suosittuja korvakuulokkeilla varustettuja soittovempaimia. Kun tungemme faabelistin pienoissoittimeen, syntyy tietenkin iSoPod.

Jos lapsi on ehtinyt vaihtaa tutin viidakkonorttiin tai päässyt jo äidinmaidon kautta lsd-tripille ("Äiti, ei pysty imeen. Liian hapokasta."), niin opettavaiset eläinsadut pirstoutuvat jännittävästi ja sekoittuvat keskenään, kun soittimena on iSoPod shuffle.

Jep jep, ei mulla sitten muuta. Paitsi että iSoPodien myymälän nimeksi sopisi AeShop.

3 kommenttia:

Varapygmi kirjoitti...

Huolestuttava kaava. Polkkaan typeryyksiä ennen kuin poika herää, sitten tulee jatkojuttuja mieleen kun ohjustan häntä eskariin.
Aloin vain miettiä omaa pienoissoitinta niille kyltymättömille, joille Euroviisutkaan eivät riitä. Itäblokin iskelmäkisojen parhaimmistoa tai vaikka kaikki kisakappaleet kun jyräyttää mp3-muodossa muotivehkeeseen, niin kai se iSoPot on?

Vt kirjoitti...

Mainio veijari tuo Aisopos, jotain sanoakseni.

Varapygmi kirjoitti...

Hauska ei irtoa väkisin, pikemmin päinvastoin. Tänään on silti juhlapäivä. Yritän tehdä vielä polkan miksi.