16.3.2007

Sarkastista, jopa koomista

Jou mama, nyt mullakin on yksi uusi levy. Nightingalesin Sentimental Hospital, laskujeni mukaan viides originaali pitkäsoittoinen, ilmestyi tällä viikolla Saksassa pahvikantisena versiona. Skannasin pari näytettä kansista ja sisälipareesta.

Olutmukia jäljittelevän taustan kuvaaminen vaati kuulemma lukuisten oluiden laskuttamista Saksan kustantajalta. Se jääköön salaisuudeksi, että ne menivät kai pikemmin Markon ja kannen tehneen Poppi-Hessun virkistämiseen, kun kuvatuksi aineeksi tiettävästi paremmin sopi teen ja saippuan seos, jos ymmärsin selvityksen oikein. (Mikäli näin tosiaan on, niin ihmeen aidolta näyttää.)
Näyte sanoituksista, herkkä muovin ylistys, jossa juustoiset 70-lukulaiset urkusoundit ja viulukoneet kuorruttavat kauniin viisun. Tommi Liimatta vierailee laulamassa (tai toteamassa) taustoja kertsiin sekä soittamassa nasakan soolon akustisella kitaralla.


Orkesterilla on tarkalla seulalla poimittuja ulkomaalaisia faneja, joista yksi näyttää kirjoittaneen suitsutuksen sisälipareen takatekstiksi. Otsikko on lainattu hänen määrittelystään.


Voin vakuuttaa, että kuuntelukokemus on vielä antoisampi kuin kansien katseleminen. Yksi varhainen suosikki on jotenkin powerpunkkiin vivahtava Senators and Slaves, joka tuo etäisesti mieleeni Ebba Grönin. Kovia äijiä ovat joka tapauksessa soittamaan ja piisejä tekemään.

4 kommenttia:

Varapygmi kirjoitti...

Perhana, eivät ne Plasticissä olleetkaan ne juustoiset koskettimet, vaan pikemmin siinä Great Poetissa.

Varapygmi kirjoitti...

Lisää oikaisuja! Kun erityisen tarkkaan laskee, tuo taitaakin olla neljäs originaali, täten: Pop-Gun Juggernaut (1992), Circus Delirium (1995), Radio Sense (1999) ja tämä Sentimental Hospital (2007). Lisäksi on 5 piisin EP Nostalgia For The Reptiles (1997) ja Saksan kokoelma Cartoon Of A Band (2004?).

Kannesta Pop-Hes kertoi, että siinä on kyllä sataprosenttista olutta. Sokeria oli kokeillut, jos se lisäisi vaahtoa. Joko ymmärsin väärin levyä juhlistaessamme tai sitten tarina oli vähä parantunut ja väritttynyt vaan matkalla. Kutsumme sitä Lapin lisäksi. Toisaalta, onhan sataprosenttinen olutkin kauhean vahvaa ja sangen harvinaista.

kervå kirjoitti...

"Kutsumme sitä Lapin lisäksi"

Oletkos kuullut lapinpolttolisästä? Et varmaan. Eniwei, aina kun kirjoittaa saksalaisille laskun, lopussa lisätään 10-50% summaan sarakkeessa LPL.

Kosto se on pienikin kosto ;)

varapee kirjoitti...

Heh, LPL oli kyllä uutuus. Toisaalta heitin Saksan yhteistyökumppaninsa "Mouho" vaikuttaa mainiolta mieheltä, näin hänet omalla keikallaan (Mäkkelä's Trash Lounge) Telakalla toissa kesänä, joten tuskin viitsivät yrittää kusta silmään. Hän osaa kyllä suomeakin sen verran, että voisi jopa pystyä lukemaan tämän, jos sattuisi löytämään…

Vaatiihan kannen teko joka tapauksessa muutaman oluen.