22.3.2007

Lentämätön matto

Jos nollaus kerran aloitetaan, se pitää tehlä kunnolla. Mestarina oikullisessa, päättömässä, jopa kehnossa huumorissa minulla vaivaisella kisällillä toimi oma isä, jonka vavahduttavista saavutuksista on jäänyt mieleen muun muassa Edgar Rice Burroughsin kuuluisan kirjasarjan nimien sorkkiminen.

Jostain syystä en päässyt koskaan kauheasti Tarzan-kirjojen makuun, vaikka niitä elokuvia piti jännittää telkkarissa niin paljon, että katselin säikkynä nojatuolin alta, kun se samainen neekeri (anteeksi sanavalintaa, se kuuluu kuvattuun aikakauteen) jälleen lensi alas vuorelta.

Sen sijaan isän lapsille tai muuten herkkämielisille suunnatut kiltimmät versiot kuulostivat paljon houkuttelevammilta. Tähän malliin:

Tarzan, apinain kuningas > Tarzan, oravien ohjaaja
Tarzan ja Oparin aarteet > Tarzan ja Konalan viispennykät
Talttumaton Tarzan > Tarzan, jolta pääsi talttu

Tuo viimeinen oli raapustettu viimeksi mieleen moljahtaneena käsin paperille, kun muut (niitä oli enemmän, mutta muistan vain nämä) oli nakuteltu siivosti koneella.

Tästä innoittuneena nimesin äsken olo/makuu/työhuoneeni keskeisen lattiakoristeen uusiksi, olkoon se Talttu. Jolsen muuten voi pojalle kauheasti rehennellä, niin ainakin keskellä olohuoneen laattiaa voin tästedes sanoa olevani Talttu-maton Tarzan.

Kyllä sitä kaipaa, että näin tyhmiä juttuja kuulisi välillä myös muilta, mutta onneksi sisarukset ja hönökaverit on keksitty. Poikakin uhkaa livetä välillä samoille laduille, mutta täytyy panna kieltotaulut jo metsän laitaan, ettei hän eksy survomaan umpihankeen, jos sellaista enää mistään löytääkään.

7 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Onneks on tätä geenivirhettä monistettuna ja lisäksi muiltakin sitä tuntuu löytyvän, kun vähän pöyhii. Muuten olisi himppasen orpoa.

urpikko kirjoitti...

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/14946.shtml

Ai miten niin liittyykö tämä jotenkin johonkin...

Varapygmi kirjoitti...

Aivan niin, Urpikko. Oli ilo kokea tuo linkki jo Jazmanautin plokin kautta, mutta edelleen se hörähdytti. Vanhasen katse suuntaa vielä viattoman toiveikkaasti ylös ja eteen, kunnes selustassa alkaa tapahtua.

Kaura, tulevaisuus on tosiaan joko turvattu tai vaarannettu, riippuen katsantokannasta. Ei orvotuta.

Töitä mun kyllä piti tehdä.

Kaura kirjoitti...

Minä puolestani kirjoitan esseetä enkun kielioppikirjojen esimerkeistä eilen, tänään ja huomenna, kuten kuvasta näkyy.

veepee kirjoitti...

Annan lause-esimerkin, arvaa mitä minä rusennan:
"Tiikeri! Tulta tai kuolemme!"

Tai vähän helpompi:
"He hurrasivat, kun panzerin tykki tuhosi viimeisen venäläisvaunun."

Jazmanaut kirjoitti...

Isäni viljelee kanssa kummallisia vitseja ja munansaannoksia, kuten:
Lihapiiras-pihaliiras.
Nakkisämpylä-säkkinampula
ja uutuutena:
Montako on Porin ympärillä?
...Satakunta

veepee kirjoitti...

Näino. Isien jutuissa on varmaan oma klangi, ainakin jos ne on kuullut vuosien mittaan kymmeniä tai satoja kertoja, kuten ehdin kuulla jotkut isäni suosikit. Hienoa niitä on muistella.