14.9.2007

Tuplakaula ja tuplabasso

Pitäisi töiden lomassa tiskailla ja vähän siivota, mikä on suora inviitti harrastaa sijaistoimintoja. Vielä kerran Deke Dickersonin pauloissa, koska hienoja näytteitä löytyi juutuubilta myös hollantilaisen rockabillybaarin nurkasta taltioituna. Jossain kommentissa ehdoteltiin, että pystybasisti voisi olla chicagolainen alan sankari Jimmy Sutton, jonka orkesteri Four Charms on tehnyt hyvin eläväistä kamaa. Kyllä ulkonäön ja soiton puolesta voisi ollakin.

Eka esitys on näköjään versio vanhasta Sun-kappaleesta, jonka 50-luvulla on levyttänyt Ernie Chaffin. Tällä kertaa Deken kaksikaulaisesta pitempi on yläpuolella. Hällä meinaa pokka pettää ylemmältä kaulalta vedetyn soolon päätteeksi, koska ylin kieli on epiksessä. Vilkaisee nopeasti basistia, että selvittiinkö tästä.

Feelin' Low

Johnny Cashia coveroidessa on käytössä mureasti soiva yksikaulainen, onkos tuo ehta Les Paul.

Big River

Bonuksena vielä pätkä, jossa Jimmy Sutton kertoo miten osti ensimmäisen "double bassinsa" ja muuta historiaansa. Lätkyttää toki myös kontrabassoaan. Samoin hän esittelee vanhoja studiokamojaan, eli mikkejä, kelanauhureita ja miksereitä. Kehuu saavansa suoraan nauhalle tallentamalla esiin välittömästi luonnetta, jota ei digitaalisesti löydä, vaikka voi nykytekniikkaakin käyttää, jos on erityistä hoppua saada purkkiin "radioystävällistä" kamaa.

Rockabilly Revival #6: Jimmy Sutton

Lupaan hillitä tämän jälkeen halujani tuupata tänne linkkejä, jotka hyvin harvoja ilmeisesti voisivat kiinnostaa.

2 kommenttia:

Universale kirjoitti...

eipä kuulu asiaan ollenkaan, mutta tässäpä hauska MadTV pätkä JuuTuubin syövereistä näin perjantai-illan ratoksi:

http://www.youtube.com/watch?v=PfDoDWlSp1o

Varapygmi kirjoitti...

Sakeaa hommaa, juu. Tuli jotenkin mieleen Peter Boylen ja John Belushin erikoisveto The Duelling Brandos:
http://www.youtube.com/watch?v=2gLhZfMMW8o