13.9.2007

Tonttu kävi kylässä

Itsesaastutuksen paikka taas, kävin penkomassa vähän Google Analyticsin raportteja blogin liikenteestä kuluneen kuukauden ajalta, 13.8.–12.9.2007. Kypenöivää sielua lämmitti, että tuhannen raja meni puhki erillisissä kävijöissä, siis eri osoitteista tapahtuneissa vierailuissa.

Oli hauska katsella myös, kuinka paljon on uskollisia kävijöitä. Jakauma näytti sellaiselta, että niperästi yli puolet piipahti sivuilla vähintään 15 kertaa, kun taas lähes kolmannes juoksi ilmeisesti kirkuen pakoon ensimmäisen visiittinsä jälkeen. Käyntejä on valitettavasti lisännyt, ja niiden kestoa varmaankin lyhentänyt, jatkuva haamupäivittely. Tämä koskee tietenkin erityisesti Blogilistan vakiokävijöitä, hakukoneiden kautta tupsahtaneet taitavat muuten vaan harvoin löytää hakemaansa ja häipyvät samoin tein.

Tässä useimmin paikalle johdattaneet hakusanat paljastavat, että 'naiminen', 'pallit' ja 'kaalilaatikko' eivät ole tuoneet auvoa, vieraat ovat kääntyneet porstuasta takaisin. (Klikkaa isommaksi, jos ei muuten saa selvää.)

Häkellyttävän tarkkaa tietoa tuonne automaattina kertyy, kuten mitkä selaimet ja käyttöjärjestelmät lukijoilla on käytössä. Firefox ja MS ovat suosituin yhdistelmä, IE yltää melkein samaan, Safari ja Mac eivät pärjää. Linux rimpuilee pikkuruisena vähemmistönä. Niin, mikkisofta voittaa mäkin näköjään 80,51% versus 15,19%.

Käytän itse rinnan Macin Safaria ja Firefoxia, sillä Firefoxissa plokin "ohjausnäkymä" toimii jostakin syystä sulavammin ja tarjoaa automaattina paremmat pikavälineet tekstinkäsittelyyn sekä linkkien ja kuvien lisäilyyn. Vika voi hyvin olla itsessä, en ole jaksanut Safarissa penkoa, olenko säätänyt sinne eri ohjeistukset, koska homma sujuu näinkin. Safarista on kätevä haeskella kaikkea tarpeellista samaan aikaan kun polkka hahmottuu tänne Firefoxiin.

Kiitos vain vieraille, jotka ovat usein piristäviä viestejäkin jättäneet kommenttilooraan. Kippistän teille kahvimukiani. Kyllähän tuo tonttu kuukaudessa on hulppea määrä, enemmän kuin moni merkittävä julkaisu saavuttaa konsanaan, kuten vertauksissa usein esiintyneet runokirjat. Tässä on pari kilpailuvalttia, kuten kyky tunkeutua hetkessä kotiin tai työpyödälle sekä sangen kohtuullinen hinnoittelu, millä ehkä saa anteeksi tason heittelyä.

1 kommentti:

Varapygmi kirjoitti...

Tuota noin, ällini alkoi heittää gyllerbyttaa. Ymmärsinkö väärin, mitä "absolutely unique visitor" tarkoittaa, sillä jos 889 kävijää on vieraillut tasan kerran, miten se suhtautuu uniikkien määrään 1005?

Vastaavasti miten lasketaan yli 200 kertaa käyneiden vierailumääräksi 368? Taisin kirjoittaa ihan potaskaa, ehkä tuo tarkoittaakin että olen itse innokkaimpana hulluna käynyt plokissa 368 kertaa…