26.9.2007

Mein Kartoffel ist kaputt

Vähän juilii tuolta pernan suunnalta, vaan ehkäpä ulkoilu auttaa. Mutta ajankohtaiseen kysymykseen, kumpi bändi on parempi?

Erinäisissä osoitteissa on ollut kaksintaisteluja kahden videon välillä, joten luonnostelin omaa vastaavaa. Näillä on aika paljon yhteistä, kuten se että pari kovin samanoloista herraa soittaa ja laulaa molemmissa, nimittäin nuo kitarataiturit. Jännää on sekin, että tv-esitykset näyttäisivät olevan ajallisesti hyvin samaa kautta.

Thamesmenissa oli vielä Nigel Tufnelin ja David St Hubbinsin seurana ex-basisti Ronnie Pudding (ennen Derek Smallsin tuloa) ja rummuissa onnettomasti menehtynyt Stumpy Pepys (joka muistuttaa hiukan näyttelijää nimeltä Ed Begley Jr.).Folksmenissä puolestaan on perusnippu jo koossa: Alan Barrows, Jerry Palter ja Mark Shubb.Titaanien taistelu. Toivotan tervetulleiksi äänestäjät kertomaan, kumpi esitys tai bändi ompi kovempi. Idea on napattu monen mutkan kautta, joita olivat ainakin Tiina, Minja ja Angela.

Onhan muuten morsettajien nopeuskisa nimeltään Titaajien taistelu, onhan?

10 kommenttia:

Minja kirjoitti...

Pistitpä pahan. Ei ihan minun makuun kumpikaan, mutta jos kahdesta pitää valita se pienempi paha, niin ääneni menee ensimmäiselle videolle. :)

Varapygmi kirjoitti...

Ai että oli kireä? Eikä kuuminta hottia?

Minua kovin viehättää kuinka valitsevat tyylilajin, tekevät itse kappaleen ja soittavat sen, sekä vääntävät vielä osuvasti ajankuvaa henkivän videonkin 20-40 vuotta myöhässä.

Saako itse äänestää? Taidan valita kakkosen, koska on se niin hauska tekohauskuudessaan, vaikka järeä on myös Tufnelin soolo ekassa.

tiina kirjoitti...

Hauskoja biisejä. :)
Äänestän paremmaksi tuota ensimmäistä kuitenkin.

varapygmi kirjoitti...

Kiitos osallistumisesta, Tiina. Äänten vyöry näyttää kallistuvan Spinal Tapin esiasteen puolelle, kun Mighty Wind ei pullista omia purjeitaan.

Minua kiusaa, etten keksi onko Thamesmenin riffi källitty suoraan jostain, mutta hyvin samaan tapaan vanhoja bluesriffejä sovelsivat muinoin esim. Yardbirds, Kinks, Stones ja jalostetummin sitten Led Zep.

Kaura ei ole ehtinyt äänestämään, mutta muistan eläväisesti 80-luvulta, kuinka hän alkoi laulaa pankkiautomaatilla tuota koorusta "Gimme some money".

Angela kirjoitti...

Joo, minäkin kallistun Gimme money -biisiin. Hauska esitys. Tuli hymy huulille, kun katseli noita poikia :) (Mihin se rumpali sitten kuoli muuten?) Toinen edustaa hieman vierasta musiikin lajia mulle. Hyvinhän pojat sen vetivät, mutta eka video vie voiton ehdottomasti.

Varapygmi kirjoitti...

Terve, Angela! Se oli ikävä kertomus, tuonkin rumpalin kuolema, jotenkin näin se meni: "He died in a bizarre gardening accident… it was best left unsolved, really."

Puutarhanhoito on vaarallista. Hänet korvannut rumpali Eric "Stumpy Joe" Childs puolestaan tukehtui oksennukseen… ei omaansa, koskaan ei saatu selvitettyä kenen oksennusta se oli. "It'a not like fingerprints, you can't dust for vomit."

Varapygmi kirjoitti...

Väliaikatietona että Thamesmen on ottanut lähes ratkaisevan tuntuisen 3–1 kaulan Folksmenistä.

peliin riffeliin kirjoitti...

"Gimme Some Money"-riffi on samanlainen näköis(kuulois?)-laina kuin herkulliset Rutles-variaatiot Beatles-biiseistä. Lähinnä tulee mieleen Slim Harpon monasti briteissä coveroitu "Got Love If You Want It" (mm. Kinks, Yardbirds) eikä John Lee Hookerin "Boom Boom" ole sekään kaukana.

Kinks:
http://www.youtube.com/watch?v=n_HEhybsfyg

veepygmi kirjoitti...

Jep jep, samaan suuntaan haeskelin, mutta Yardbirdsin "I Ain't Got Youn" (Billy Boy Arnold?) hylkäsin pitkin hampain.

Entäpä äänestys, kumpaa kannatat?

peliin riffeliin kirjoitti...

Thamesmen on kyllä iäti ylittämätön Lisäpiste siis n-n-n-n-n-niille. Mutta kiitän ja ylistän musiikin luojaa myös Folksmenin olemassaolosta.

Folksmen-leffakamujen The New Main Street Singersin kiplale "Potato's In The Paddy Wagon" on taas sitten jo eri juttu. Sitä ei pentele vieköön löydy juutuubista, mikä on mölyävä vääryys!