18.9.2007

Kana istui munan päälle

Ploki oli nukkunut yönsä rauhallisesti, ei yhtään haamupäivitystä, kun ei tullut yhtään kommenttiakaan, luulisin.

Edellistä purkausta piti vain vähän tasoitella, koska tiedän siellä taustalla häämöttävän myönteisiä ongelmia: ilman suoria kuluja saan näkyville näin vaivattomasti tekstiä, kuvia ja varmaan muutakin, jos keksisin mitä. Jos kaikki on toiminut niin vaivattomasti, ettei ole tarvinnut monia asioita edes miettiä, sitä hairahtuu hyppimään seinille asioista joita ei ymmärrä.

Vähän sama kuin Macin käyttöjärjestelmän kanssa. Se on toiminut niin vähäisin murhein viimeisen vuoden ajan, mitä myös Jukeblogi hiljattain toimitti, etten ole edes kunnolla perehtynyt mitä kaikkea se on syönyt. Jos jokin ei menekään niin kuin ajatteli, kynnys lähteä penkomaan on kasvanut turhan korkeaksi. Sitten nostaa turhan äläkän.

Minua hirvitti ennen kaikkea se, että iGoogle puuhastelee kaikenlaista vaivihkaa ja keräilee informaatiota, jonka käyttötarkoitusta en tiedä enkä ymmärrä. Vainoharhainen ajattelee heti, että jonkun siitä on tarkoitus hyötyä, enkä tiedä kuuluvani mihinkään kohderyhmään, josta hyötyä kannattaisi kerätä tuolla tavalla.

Vastaavia huolia tuotti aikoinaan tekstinkäsittelyohjelmien uusiminen. Kun yleiseksi standardiksi vaihtui Word myös Mac-piireissä, oli kova työ saada ohjelma pysymään pystyssä ja tallentamaan tekstit järkevään muotoon. Vasta kun tajusi, että kaikki mahdolliset automaattiset "aputoiminnot" piti ottaa pois käytöstä, alkoi homma pelata.

Word huuhaili omiaan, muutteli tekstiä olevinaan hienomman näköiseksi, paranteli kirjoitettua tekstiä omien sääntöjensä mukaan, tukki välimuistinsa ja kaatui. Tämä oli erityisen raskasta siksi, että kirjoitan melkein yksinomaan leipätekstiä, jossa ei saa olla mitään turhia krumeluureja, koska ne harvoin siirtyvät sujuvasti toisessa ohjelmassa tehtävään painotuotteeseen. Latojat eivät ilahdu saadessaan kauniiksi Wordissa muotoiltua tekstiä, josta pitää purkaa pois kappalemuokkauksia, rivinvaihtoja, tabulointeja, linkkejä ja välilyöntejä, noin esimerkiksi.

Äh, onpa tylsää ja vanhentunutta asiaa. Sitä voi täydentää tiikeritoverin lähettämillä kuvilla, jotka voivat olla myös vanhentuneita. Vaikea tietää, mitkä ovat kiertäneet jo maailman seitsemästi.


Jos rikon tekijänoikeuksia, poistan tietenkin heti kuvat. Ekan alla on www-osoite, joka johtaa tällaiseen teepaitamyyntiin. Toisesta en saa selvää, ainakaan haku "Glenn McCold" ei tuottanut hittejä.

Kuvaruutukuulumisiin, kirpeää jääpallotiistaita vain.

4 kommenttia:

Varapygmi kirjoitti...

Juhlan tunnelmaa, ploki ei haamupäivittänyt äsken, vaikka tänne oli tullut kommenttejakin siinä välissä.

Sen sijaan uusi, parannettu sivupohja meinasi naurattaa. Elementtien liikuttaminen hiirellä kävi harvinaisen vaikeasti, eikä muutoksia tallentaessa tiennyt missä tekoäly menee.

Tai sitten olin taas tomppeli, mikä on aivan yhtä luultavaa. No, näyttävät ansiomerkit hohtelevan tuolla kainalossa ja ehkä lisäämäni syötteen tilaus toimii myös. Sitä en tiedä, toimiiko vanha tilaus, mutta itselläni polkkani näkyvät yhä readerissa.

(Jätkä tilaa omaa plokiaan!)

Urpo kirjoitti...

Minä se en ollut noita nähnyt ennen. Naurahdus oli spontaani ja yllätti naurahtajansakin. Jihuu.

Angela kirjoitti...

En minäkään ollut nähnyt näitä vitsejä; ja minähän nauran yksimielisesti kaikelle kaksimieliselle. Lisää!

veepygmi kirjoitti...

Urpo ja Angela, sama vika toki minullakin, en olisi muuten kiusannut näillä muita, vaikka tarve kevennykseen tylsien jaaritusten jälkeen olikin ilmeinen.