16.9.2007

Ajatus härmistyy kaislamekossa

Huomasin Kervån härmistyneen* aforisoimaan, joten panostan itsekin pariin mietelauseeseen ennen kuin käyn töihin. Lainattua, sovellettua ja yksi, josta en tiedä.

Nonsense is better than no sense at all.
Muistelen opiskelukaverieni löytäneen tämän David Bowien albumin Let's Dance sisäpussista. Taipuu heikosti suomeksi, koska 'nonsense' kantaa käsitteenä tiiviyttä, jota en tiedä kotomaisesta löytyvän. (Ei näin: Älyttömyys on parempi kuin ei älyä ollenkaan. Ehkä hitusen parempi: Järjettömyys on parempi kuin ei järkeä ollenkaan.)

Elämä on opiskelua ilman päämäärää tai toivoa valmistumisesta.
Tällainen on keltaisella näyttölapullani, mutten yhtään muista olenko kopsannut sen jostain vai raapaissut itse. En näe tuossa suurta syvyyttä, sikäli se voisi olla oma, joten koetan parantaa vähän: Elämä on opiskelua, mutta valmistujaisissa juhlivat viholliset.**

Toisinaan Varapygmi poistuu viidakosta ja liikkuu kaupunkien kaduilla kuin kuka tahansa meistä.
Uudempi viidakon sanonta.

Tuon viimeisen muotoilin Allyn lohduksi, sillä paremmalla ajoituksella meemin tulos olisi ollut toinen. Nyt ahdistavat kaupunkivaatteet on taas rytätty nojatuoliin ja ylläni on perusvarustus: tehokkaasti varjostava olkipäähine ja kaislahame. En kerro mitä hameen alla on, sitä pitää kysyä Devililtä tai kenties Dianalta. "Ask the Devil", he advised, "or Diana, who may be in the same neighbourhood."

Tekisikin mieli jatkaa meemiä niin, että mitä Kervålla mahtaa olla yllään mustan, pelottavaa huohotusta tuottavan naamarinsa lisäksi. Tai oljenteleeko Vt sikari huulessa tupakkatakissa, jonka taskut on täytetty pekonilla. Tai mitä on Harmaan hatun alla, jos thaihieronta on jo voitettu kanta?

* Tuo 'härmistyä' jäi mieleen veikeänä teonsanana fysiikan tai kemian tunneilta. Se tarkoittaa aineen olomuodon muuttumista suoraan kaasusta kiinteäksi, käymättä välillä nestemäisessä tilassa. Esimerkiksi vesihöyry voi härmistyä jääksi tuulilasiin. Ilahduimme männäviikolla, kun sitä oli käytetty ihmisen mielentilaa tai reaktiota kuvaamaan, paha arvailla täsmällistä uusiomerkitystä.
** Tuossa muodossa se näyttää jo kiusallisen tutulta. Jolsei ole jostain suoraan vohkittu, ainakin ajatus on varmasti muotoiltu aikaisemmin – luultavasti paremmin. Ei jokainen voi aina olla nerokas edelläkäv ijä.

18 kommenttia:

Angela kirjoitti...

Haaa kaislahame! Sehän on melkein yhtäkuin kuinkuin skottihame :))) Viime yönä näin unta Sarkosta (Valkoinen valo) ensi yönä ehkä Varapygmistä kaislahamosessa...

Varapygmi kirjoitti...

Angela, kiltti. En suosittele sitä rainaa yönäytökseen, alkeellinen juoni ja huono roolijako.

Angela kirjoitti...

Entäs ihan pienesti pikkupäikkäreissä; kaislahameen hentoista kahinaa ja rumpujen pärinää?

Välispiikki kirjoitti...

Life's a beach and then you dive?

Varapygmi kirjoitti...

Sehän oli etevästi muotoiltu, vieläpä ilman turhia alatyylin sanoja.

Välispiikki kirjoitti...

No en mä tota itse ole keksinyt :-) Mutta en kyllä muista mistä sen olen muistiini pannut.

kervå kirjoitti...

Ai että niinkuin pitää kertoa mitä vaatteita on päällä?

veepygmi kirjoitti...

Kervå, semmoinen se haaste taisi olla, noin pähkinänkuoressa. En oikein tiedä mihin fantasioihin se perustuu, mutta ei se niin kipeääkään tehnyt. (Voin paljastaa, jos et levitä tietoa, että vähän muuntelin totuutta tuon kaislahameen osalta.)

kervå kirjoitti...

Hetkinen, silloinhan sä et kertonu mitään sun vaatetuksesta! Tuskin sulla sitä olkipäähinettäkään on?

Varapygmi kirjoitti...

Noh noh, epäilevä sielu! Edellisen polkan kertoma on autenttinen totuus, keksin vaan keksiä siihen aamulla jatkoa, koska olisi ollut tärkeämpää tekemistä.

Voihan tuohon silti kertoa vaikka olevansa tiikerikuvioisissa silkkitangoissa ja shaketissa. Sitten ei kannata avata ovea, jos tv-luvan tai asun tarkistaja tulee limputtamaan kelloa. Paitsi jos todella on niissä vermeissääääh, tai jotain.

Taidan palata 1910-luvun Mesopotamiaan, mistä pitäisi siirtyä 1940-luvun Borneoon. Tai sitten ehkä paariin.

kervå kirjoitti...

Niin joooooooo edellisessä postauksessa. Joo... totta.

Vt kirjoitti...

Palaan asiaan tuonnempana, nyt lähipäivinä on hieman liikaa joutilasta aikaa, joten bloggaaminen ei tule kysymykseen.

Milvus kirjoitti...

Jos ei tuo blogaaminen ala loppua - niin se saa jatkua

Tässä sateisen maanantaiaamun ratoksi pari Pessimistiklubin tunnuslausetta:

Ei se siitä!
Ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä!

Varapygmi kirjoitti...

Vt, joutilas aika kuuluu ihannetapauksessa viettää kisaillen Kuhnuriklubilla. (Idle race at the Drones club, Wodehousea kömpelösti mukaellen.)

Milvus, moro! Yltää lähes Kuhnuritasolle tuo Pessimistiklubi näytteiden perusteella. Silmäilin sivujasi ensi kertaa, esimerkiksi Star Wars -aihe vaikutti vaikutti saman suunnan haikailulta, mihin eksyn polkatessa usein. Kuusivuotiaan pojan kanssa ei uskalla mennä liian usein lelukauppaan, mutta synttärit ovat pian ovella, sitten joulu.

Urpo kirjoitti...

Mää olen NIIN katteellisen kateellinen kun en oo ikinä ite keksinyt käyttää härmistyä-verbiä aforistiikan yhteydessä.

Mutta sulle sen suon kerta sää soit mulle merkin. Ähhää. Eiku lugqvhn.

veepygmi kirjoitti...

He, ehkä siinä olisi ainesta yli kertavitsin. Niitä näitä puhuessamme piti vain tarkistaa, muistammeko fys-kemian termin oikein, jolloin kuukle tyrkkäsi infinitiiviä 'härmistyä' oudoissa yhteyksissä.

Pitää kai tarkistaa, oliko siellä jo takana ajatus, joka ei täysin auennut.

Onnekas sattuma, että tieteellisen eksakti termi on noin lähellä onomatopoeettisen suunnan sanoja, jolloin sen voi vahingossa rempaista hauskaan uuteen yhteyteen, mutta ajatuksen muuttuminen kaasusta kiinteäksi voi olla aika yleispätevä vertaus kirjoittamisesta.

Allyalias kirjoitti...

RÄYH!!!

veepygmi kirjoitti...

Ally, kiva jos kelpasi. Kävin äsken sivuillasi ja toimin ystävänkirjan kanssa kuten oletin oikeaksi: en vaklannut muiden vastauksia ja vetelin lonkalta omani. Hyi, tyttöjen juttuja!