28.9.2007

Rahanahneus voitti

Mahtava äänestys julistetaan päättyneeksi. Ääntenvyöry on seulottu ja julistamme tuloksen.
The Thamesmen 4 ääntä
The Folksmen 1/2 ääntä (raadin päätuomarilta)

Tässä vielä voittokappaleen sanoitus:

Gimme Some Money (St Hubbins/Tufnel)
Stop wasting my time
You know what I want
You know what I need
Or maybe you don't
Do I have to come right
Flat out and tell you everything?
Gimme some money
Gimme sone money

I'm nobody's fool

I'm nobody's clown
I'm treating you cool
I'm putting you down
But baby I don't intend to
leave empty handed

Gimme some money
Gimme some money

Don't get me wrong

Try getting me right
Your face is ok
but your purse is too tight

I'm looking for pound notes
Loose change
Bad checks, anything
Gimme some money
Gimme some money


Pannaan nyt vielä bonukseksi Thamesmenin jälkeen Spinal Tapiksi nimensä vaihtaneen bändin suurhitti, joka valloitti kuulemma maailman rakkauden kesän aikoihin. Basistiksi oli jo vaihtunut legendaarinen Derek Smalls (Harry Shearer). Kitaristeina jatkoi tutkapari Nigel Tufnel (Christopher Guest) ja David St Hubbins (Michael McKean). Rumpaliksi tuli Stumpy Pepysin (Ed Begley Jr) menehdyttyä bisarrissa puutarhurointionnettomuudessa Peter James Bond (kukahan esitti?). Hän puolestaan kuoli merkillisissä olosuhteissa Isle Of Lucyn blues jazz -festivaaleilla. Hän vain räjähti kesken keikan "itsesytytyksellä" vihreänä leimauksena, eikä jättänyt jälkeensä kuin vihreän läiskän rumpupallille.

Flower Power, sano. Nigel Tufnelilla on komea kaksikaulainen, alempi kaula näyttäisi nelikieliseltä eli oletettavasti bassolta. St Hubbins puolestaan rämpyttää 12-kielistä akustista.

Spinal Tap: (Listen to the) Flower People

Nuo on siis molemmat tehty 1980-luvulla Rob Rainerin esikoisohjausta Hei me rokataan! (This Is Spinal Tap, USA, 1984) varten.

The Folksmen, jossa soittajina nähdään Spinal Tap -kolmikko McKean, Guest ja Shearer, puolestaan esiintyi Christopher Guestin ohjaamassa loistavassa elokuvassa Hei me folkataan (A Mighty Wind, 2003). Siinä seurattiin myös kahden muun aktin, Mitch & Mickeyn ja The New Main Street Singersin, uraa kohti nykypäivää, jolloin folkbändit kokoontuvat entisen managerin muistoksi järjestettyyn hyväntekeväisyyskonserttiin.

Huikeaa nähdä, miten etevät näyttelijät ovat luoneet kohtauksia improvisoiden ja tehneet itse verrattomia kappaleita, joissa he myös soittavat ja laulavat, esimerkiksi Eugene Levy, Catherine O'Hara, John Michael Higgins, Jane Lynch ja Parker Posey. Muita riemukkaita hahmoja ovat mm. Fred Willard (Hi Class Management), Bob Balaban ja Ed Begley Jr.

Olen tainnut katsella tuon dvd:n ainakin parikymmentä kertaa, ei siihen vaan väsy. Bonuksissa on lisää loistokkaita pastisseja tv-esiintymisistä ja poistettuja sketsejä. Kaverit ovat irvailleet, ettei kämpilläni uskalla käydä, kun aina pyörähtää Mighty Wind ruutuun… Erityisesti Willardin ohessa linkattu Hi Class -pätkä on pitänyt katsoa kaverien kanssa hönötellessä monta monituista kertaa. "Hey, wha' happened?" Kehuvat lisämatskuissa, että Willard voisi jatkaa vastaavaa hölinää puoli päivää.

Ei kommentteja: