15.11.2006

Oman elämänsä nakkikioski

Kumpusi taas mieleen omia tyhmyyksiä, jotka olen nähnyt oikein painettuina. Listat on kivoja.

1. Outo kuva Nintendo-kirjassa muinoin esiteltiin perinteisiä hirviöitä, jotka piti nuijia pelissä kumoon. Siihen luiskahti jostain tajunnan tuolta puolen lause:
"Kyklooppi ei katso kieroon pientä käsirysyä."

2. Omavaltainen käännös Sarjakuvastripissä esiintyi lause: "Denial is not the river in Egypt, buddy." Ei tuntunut taipuvan suoraan, mutta minusta yhteyteen sopi tämäkin:
"Uho ei ole lentävä lautanen, kaiffa."

3. Aforismi Muistan hyvin tilanteen ehkä 15 vuotta sitten, kun muotoilin itseäni huvittaakseni lauseen, josta pari kaveriakin tykkäsi. Yllätyin kun Nyt-liitteen viralliset älyköt Tuomas Nevanlinna ja kukas se toinen olikaan käsittelivät sitä tänä vuonna. Ehkä olenkin aikoinaan varastanut tämän huomaamattani:
Koskaan ei ole liian myöhäistä olla jälkiviisas.

4. Näppärä latteus
Erään kiekkolehden kausioppaaseen piti keksiä kanteen iskevä lause. Olin otettu, kun näin sen suurena ja kauniina painetussa lehdessä, enkä tiedä yhtään monestiko se oli aikaisemmin käytetty muualla:
Kiekko jäähän!

5. Takakansiteksti Ne ovat yleensä ihan eri sarjaa kuin kirjan sisältö. Yritin parhaani Beverly Hills 90210 -pokkarin takakannessa, ehkä aavistuksen kieli poskessa, tässä vain ote lopusta:
Jäähallin häikäisevän kirkkaista valoista siirrytään valtameren kylmiin, töykeisiin vesiin ja Peach Pitin karaokeiltoihin, mutta romanttiset tunteet heittelevät Walshin kaksosia ja heidän ystäviään, kun he huomaavat kipinöiden räiskyvän yllättävissä tilanteissa…

Vetosi niin tunteisiin tuo vimonen, että vetäydyn sänkyyn lukemaan sitä pokkaria.

2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Klassikoita kaikki tyynni. Minä olen aina lykännyt jälkiviisaus-aforismin sinun nimiisi ja lykkään vastakin, ellei joku tule esittämään uskottavia todisteita muusta (muu!). Kyklooppi rules. Olen lukenut Bevari-pokkarinkin ainakin kahdesti, kun siitä takakansitekstistä tulee niin tyttömäinen olo! Kikati!

Varapygmi kirjoitti...

Tattis vaan! Hitollako sen tietää, vaikka joku hajatus olisi lymyillyt koomassa vuosia takaraivossa ja putkahtaa sitten muka omana esiin.
Ties vaikka George Harrison olisi luullut oikeasti säveltäneensä My Sweet Lordin ilman kytköksiä Chiffonsin He's So Fineen?
Me ollaan nakkikioskeja kaikki, kun oikein silmiin katsotaan.
Enää ehkä 30 000 merkkiä kääntämatic näin -1 ennen määräpäivää (se oli siis eilen), mutta onneksi pukkasi jo reilusti uuttakin työtä niskaan.