5.11.2006

Näitä ei pelasta edes nostalgia

Olen kolmen vuosikymmenen aikana kuullut varmaan satoja muusikkovitsejä, mutta päätä niistä on jäänyt jäytämään vain muutama, jotka ovat niin köpelöitä, että herättävät edelleen itkunsekaista naurua. Siispä ne täytyy liittää tänne, näitä ei pysty edes nostalgia kultaamaan! Useimmat on kuultu tovereilta heidän heikkoina hetkinään, vain yhden tunnustan teini-iässä itse keksineeni ja toiseen jatkon sorvanneeni. Sanamuodot ovat saletisti muuttuneet kymmenien kertauksien myötä.

1. Blues/jazz-bändi oli kiertänyt Eurooppaa ja päässyt Brysseliin asti, kun munnarinsoittajan huuliherpes äityi niin pahaksi, ettei hän pystynyt soittamaan. No, johtohahmo kyselemään keikkajärjestäjältä, löytyisikö millään paikallista korvaajaa. Hän saikin nimen ja puhelinnumeron, josta tiedusteli kohteliaasti:
– Tuuts Thielemans bändiin?

2. Poplaulaja Terry Jacks oli lähtenyt jazzmuusikko Stan Getzin, taiteilija Tom Waitsin ja kriitikko Lester Bangsin kanssa hummaamaan New Yorkissa. He eksyivät kaupalliseen naikkostaloon, mistä kertoo kuuluisa lause:
– Lester Bangs and Stan Getz, while Terry Jacks and Tom Waits.

3. Jos et tiedä kuka on Ornette Coleman, sinun täytyy cornette oleman.

4. Jim Morrison oli Belfastissa hypännyt veljensä Van Morrisonin kyytiin pakettiautoon, mutta tarinaa edesauttaakseen he joutuivat iltasella kolariin. Kumpikin sai haavoja, joihin ei tuntunut pelkkä laastari riittävän, joten he lähtivät etsimään lääkäriä.
Veljekset ehtivät viime tingassa vastaanotolle, mutta kuulivat että vain toinen ehditään hoitaa ennen sulkemista. Mikä auttoi, piti vetää pitkää tikkua, kumpi pääsee lekurille paikattavaksi. Jim veti lyhyen korren ja kirosi:
– Van vei tikit.

5. Hippimuusikko oli käynyt valaistumassa Intiassa, mutta joutui paluumatkalle lähtiessään tullissa läpikotaiseen syyniin, kumihanskaosastoa myöten. Epäonnisella viidakkonortin tupruttelijalla oli rupia persiissä, joten hän sai tuomion rahan salakuljettamisesta. Vielä kaltereiden takana hän löysi kuitenkin hopeareunuksen pilvessään:
– Eipä voi syyttää ainakaan rahan pesemisestä!

4 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Kyllä kelpaa Tallinnasta kotia palata, kun heti pääsee vitsin makuun. Huba huba hop!

Varapygmi kirjoitti...

Sasse! Mistä löytää tuoreempia?

Tosikko kirjoitti...

Kuka tuoreempia kaipaa, kun on hyväksi havaittuja tarjolla?

Varapygmi kirjoitti...

Kiitos teitillen viesteistä! Hassua, että kyperminä herää eloon noin kahdessa vuorokaudessa, jolsei lasketa aiempia satunnaisia kommentteja.