25.11.2006

Joonatan! Neljäs osa ja pitkä pätkä

Alkavat otsikot loppua, mutta kun sanon Joonatan, puhun lokista. Pitihän se enkkarimallin se-it-se-män-pol-vi-nen (sori väärää tavutusta, muuten ei tule seitsemää) pätkäsana viritellä sitä odotellessa, että uskaltaa ruveta tempomaan huikkaa kitusiin, kun Hämeenlinnaan pitäisi sonnustautua.
Jep jep, ne säännöt ovat minkään muuttumatta täällä. Vorwärts, sagte die Grossmutter in der Schnee:

1. Ei kovin valovoimainen tähti?
taso-uhka
luokka-pelko
vaihe-vaara

2. Paikka jossa saa tähteitä lätyn päällä?
rauno-dersu uzala-ne
reino-7 samuraita-me
rauli-punaparta-he

3. Syötävän hyvä kasvis, sulaa suussa?
heppikö-mittava
peniskö-kookas
pippelikö-suuri

4. Nopean toiminnan teonsana?
aids-jeesii
ranskantauti-jelppaa
virus-helpottaa

5. Tällä voipi laulun mukaan peittää maan?
hyökkääjän veriuuni
vastapuolen plasmagrilli
vihollisen elämännesteen-mikro

Jou, mama, sitten vielä se ennätyspitkä. Ei se tekniikka, mutta se koko. Pätkäsanojen John Holmes. Elikkäs enemmän kuriositeetti kuin mitään järkevää, mutta missä näissä järkeä olisi.

7. Pieni apulainen kiputiloihin?
metsästysväline-laji-halli-peruste-paisti-fosfori-tiber
puolustusväline-luonne-tila-aihe-leike-pitää-arno
taisteluväline-genre-lämpiö-vika-pihvi-perse-oglio

Aika ärjäisten on väännetty osa vinkeistä vinkeistä (sillä pienillä vinkeillä ei pärjää pierukisoissa, kuten M. Vasamaa taisi muinoin jo tietää). Siispä lisäpisteitä tulee jos ymmärtää perusteet niihin.
Jaahas, sitten alkaa valmistautuminen neljännen kvarttaalin kokoukseen! Saa nähdä ehtiikö vastauksia laittaa lainkaan, vaan ehkei niitä tarvita.

8 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Jaui beibi! Aste-riski, risto-ran-te (aah), munako-iso, hiv-auttaa, vainolaisen hurme-hella ja ase-tyyli-sali-syy-liha-p-po. Fosfori on tietty P ja PA meinaa pers-aukiloa, mutta tuo "pitää" jää itellein arvoitukseksi. There is NO question number six.

Varapygmi kirjoitti...

Tak tak! Mummo kirjoittaa jätkän vastaukset!
Kuutosta ei ole, mutta mistä sanoista sorvataan "po."? Joskus se on mun mielestä "pitää olla", joskus "pitäisi olla", joskus "parempi olisi" ja useimmiten "paskat oli".

Varapygmi kirjoitti...

Sitä paiten, oli niin hyvä vastaus (iiii-äh-kuuu!), että bonuksena kerron kaksi pahinta munansaannosta Hlinnan reisulta. He ovat kaksoset ja kaimakset ja silti molempien etunimi on Pentti.
Toinen on, valitettavasti, Pentti Hilkuri.
Toinen taas on sukunimeltään eriniminen, mutta toki myös sisällöltään. Hän on: Pentti Hirvo.
En silti piittaa erityisen kovasti eri rotujen häivähdystä, koska pidän enemmän ihmisistä kuin heidän mahdollisista määritteistään. Eri värisiä tai muuten eri tavalla ajattelevia ei sovi alitstaa näihin:
– erivärisyys tai erinapaisuus
- itteä nostava ja toista vähättelevä erilaisuuteen tai samankaltaisuuden vähäisyyteen perustuva kulttuuripohjan pettäminen.
- huumorivitsi, ihmiset on ihmisiä ja sukupuolet on sukupuolia.

Varapygmi kirjoitti...

Oho, sori, olin vähän viihteen puolella vielä näitä edellisiä kommentteja kirjoittaessani. Nyt on menossa karu paluu arkeen, enkä ymmärrä noista juuri mitään.

Kaura kirjoitti...

Hienoja olivat! On täysin kännipolkkauksen lakien mukaista, etteivät innoittuneen mielentilan kirjoitukset välttämättä aukea jälkikäteen. Kun kännipolkat ymmärtää käkässä ja muut selvin päin, on tarjontaa myös tajunnantiloja syrjimättä kaikille lukijoille!

varapee kirjoitti...

Ai polkat? En tunne sanastoa, tiikerit joutuivat selittämään aamiaispöydässä senkin, mitä tarkoittaa milf. Koetin siitä johdattaa, että varmana on olemassa myös minf, joka kuulosti tutummalta.
Onko tuo polkkaus täsmäsana juuri känni-etuliitteelle, sillä siihenhän se sopii kuin juovat tiikerille?
Mihinkäs marjatta raidoistaan ja tiikerikerho juovistaan pääsee, mutta eipä meillä ole näkynyt yritystäkään juovia hillitä.

Kaura kirjoitti...

On niin työlästä kirjoittaa gännibolggaus, ymmärräthän. Hievien jullinta (hmmm) on edistyneempien olentojen, joita saatetaan baarimikoiksikin kutsua, tehtävä. Me maallikot pysykäämme vain lesteissämme, anteeksi tuopeissamme.

Varapygmi kirjoitti...

Jep, sehän käy kuin hullulta polkkaus. Tunnussana on kiehtovasti sperx.