6.11.2006

Jaaha, eräskin Kaura oli puhelimen toisessa päässä (tuolla ulkona on elämää ja elämä on tuolla ulkona), kun tulimme niputtaneeksi kolme synkeää tunnetta, jotka eivät toimi yleensä rakentavasti. Siis tässäpä mun ei top vaan Down 3 tunteista, joita ilman pärjää paremmin:
1. Kateus Luetelkaa kertoja, jolloin siitä on koitunut jotain hyvää?
2. Mustasukkaisuus Eikä se mitään rakkautta todista, omistushalua varmaan välillä.
3. Itsesääli Kaura kyllä sanoi, että siellä on mukava piipahtaa, mutta ei kannata jäädä asumaan. Yhtä hyödyllistä varmaan kuin itserakkaus, molemmat ymmärretään jotenkin tahdottomana egon sisäisenä rypemisenä. Kunnes superego tulee ja pelastaa suosta?

Tartteehan sitä rypeä välillä, mutta noin neljä vuotta sitten takerruin pariin itselleni muotoilemaani jukettiin:
- Elämä ei ole kilpailua
- Kannattaa olla oma itsensä, koska enempää ei voi olla

Näitä ihmetellessä aika kului ja huomasin jossain vaiheessa, ettei kaivannut enää yllä olevaa kolmikkoa niin tiheään. Usein ilahtuu jopa positiivisista tunteista, joista päällimmäisenä tulee mieleen adjektiivi pyyteetön.

9 kommenttia:

Tosikko kirjoitti...

Down 3 - toihan vois olla vaikka meemi tai semmonen. Loistava idea. Kähvellän sen vielä. Kai tää on jo blogilistalla häh?

Varapygmi kirjoitti...

Vassakuu vaan!
Uskottomien tavara on vapaasti jaossa. Olikohan tämä uusi väännös? Tuskin sentään… mutta taidan luokitella sen aforismieni vähälukuiseen ja melko avuttomaan kaartiin, ellei kukaan muu ole sitä ominut.
Heh heh, nyt on taas lehti painossa, joten voi puuhata mitä mieleen moljahtaa… aamuun asti, jolloin arkityöt kutsuvat.

Kaura kirjoitti...

Kekäs muotoili joskus semmoisenkin harrastuksen kuin "random acts of kindness". Niitä joskus tulee vastaan ja aina maittaa. Tuli vain mieleen tuosta loppuosastosta.

Varapygmi kirjoitti...

Jaa-a, vaivasi sen verran mieltä, että googletin. Wikipedia mainitsee elokuvaesimerkkinä Amélien (jota en ole nähnyt), mutta löytyy oikke sen niminen järjestökin Random Acts of Kindness Foundation.
http://www.actsofkindness.org/

Mistä tulee mieleeni, että olen jo kauan haaveillut sellaisen nettisivun hankkimisesta kuin www.g.org
jonne ei tietenkään tulisi LAINKAAN pornoa. (Se pitää lukea tietty ääneen.) Tylsä kaverini sanoi, ettei sellaista org-loppuista niin vain saa, mutta epäilen saako hän edes sellaista org-alkuista.

Vielä asiaan, olisko tv-sarjassa Dharma & Greg se viehättävä naisenhupakko (Jenna Elfman?) harjoittanut nuita satunnaisia kilttejä tempauksia? Sarja ei ole niin hääppönen, mutta olen sitä naista joskus laiskuuksissani ihaillut.

Varapygmi kirjoitti...

Ai niin, yksi juttu vielä, mikäs se Tosikon mainitsema blogilista on ja tarttisko mun tehdä jotain sinne pääsemiseksi?

Kaura kirjoitti...

Ei se ole yhtä hekumallisen niminen kuin tuo g. mut löytyy osoitteesta www.blogilista.fi

Sinne voipi rekisteröityä, ilmoittaa oman bloginsa ja sitten passaa myös tilailla muita blogeja ja nähdä kätsästi, onko tulluna päivityksiä.

Kaura kirjoitti...

Jenna on kyl aika kiva. Onkohan se joku hetun vitero siis?

Varapygmi kirjoitti...

Jou, kiitos vinkistä! Nyt olen näköjäns blogilistallakin.
Meni sähläämiseksi, kun avaamani rinnakkaismail ei tahdo oikein toimia, vaikka täältä viestit tulevat kyllä postilooraan.
Saakos gmailissa helposti rinnakkaisia osoitteita? Sitä voisi vielä koklata, että saisi systeemit pelaamaan.

Varapygmi kirjoitti...

Myöhäinen lisäys!
Tuli mieleen, että siinä turhuuden huipulla en paljon piitannut missä viipyilen ja mitä seuraavaksi puuhaan. Muistan kiteyttäneeni asenteen suusanallisestikin näin, kun kaveri kävi hakemassa kahville:
"Mitä se mulle kuuluu mitä mä teen."