8.12.2006

Vihreän veran keisarit

Itsenäisyys teettää outoja asioita ja moodeja. Esmes kolmen päivän putkia ja sen semmoista. Saattaa ihastus lopettaa puhelun lyhyeen sanalla "palaillaan" ja soittaa pian perään, että "en oo varma, tarkoitinko sitä". Täsmentää sitten "niin sitä en tiiä, haluanko että palaillaan".
Nyt soi kutenkin J. Karjalainen & Electric Saunan dvd Mikä mahtaa olla in?, jolla hurmaa Tommi Vikstenin kitara. Telecaster ei ole ehkä konsaan soinut korvaani kauniimmin, vaikka monet kappaleista ovat liian kuluneita. Esimerkiksi nimikappale ja Keihäänkärki osoittavat, että Viksten on maamme keskimäärin toiseksi paras kitaristi.*
Tänään, noin uniperiodin mukaan laskettuna, elikkäs torstaina, oli outo urheilupäivä. Selän puolelta lantion yläreunalta on sattunut koko päivän siihen malliin, että tietää kaiken liikehdinnän turhaksi. Kuten poikani kummisetä Arto asian ilmaisi Jaakko Teppoa lainaten: "Ei auta edes sätkää kääriä, kun heti on sivut kippeet".**
Siksipä oli tarpeen lähteä pelaamaan biljardipeliä Pirkanmaan liigassa, kun kysyttiin, eikä tarjokkaita muuten ollut liikaa.
Onneksi Pekka voitti ekan pelin ja Arto sai luovutusvoiton, jolloin piste oli jo taskussa. Itse pääsin pelaamaan viimeisenä ja vetelinkin kuin vanha mummo. Sen verran muistan, että ehdin ottelun aikana juoda kaksi tuoppia ja kolme jallupaukkua, jotka siivittivät epätoivoisen miehen niukkaan voittoon. Selkään sattui silti niin perhanasti joka kerralla, kun yritti taivuttaa itseään lyöntiasentoon.
Oho, nyt joutui korkkaamaan punhopullon (e-afrikkalainen False Bay Shiraz), että pystyy istumaan. Ihan ookoo, ei todellakaan juhlaa. Sanoisinko että takaa antava. Harvassa ovat miehet, jotka pystyvät huipentamaan esityksensä imitaatioon 1906 San Franciscon maanjäristyksestä ilman ulkoista pyrotekniikkaa.
Joo, gännipolkkasuksesta ovat kokeneemmat varoittaneet, siispä täältä tähän.

* Toiseksi, koska parasta ei kuulemma voi tietää. Puhumattakaan kappaleesta Juhlakentällä, jossa Jii tarttuu vastaavaan välineeseen ja kaksi Telecasteria soi kuin ei huomista olisi lain.
**Tähän ei mitenkään liity hirteen tuomitun viimeinen toive. Hän halusi sätkiä ja kiljua.

5 kommenttia:

Elma kirjoitti...

Huomenta salalanko! Vai oliko se nyt -nato?

Mun on nyt ihan pakko leijua hieman.
Meillä on kotona Tommi Vikstenin kalsarit!

Mulla taitaa jäädä sana-arvoitusten ratkonta joulunjälkeiseen kiireettömään aikaan, on niin paljon sisällöntuottamistyyppistä tointa tässä näinä päivinä.

Pyrskitään kun tavataan !

Anonyymi kirjoitti...

Ruhahaha! Takaa-antava!

Aamiaishauskaa.

Varapygmi kirjoitti...

Huomenta, köh, pallokalsarilaajentaja! Mullakin oli kova sisällöntuottohätä yöllä, mutta Valelahden shiraz teki temput.

Ja Pujol oli kova jamppa vai pitäisikö sanoa monsieur. Harmi ettei hänen 1906 San Franciscon maanjäristyksestään taida olla saatavilla levytystä saati videota juutuubissa.

"Poliitilla… Osmo ei nyt ehkä jaksa puhua."

Kaura kirjoitti...

Peukele, siellä ollaan salajuapoteltu. Mulla olis tilauksessa yksi pygmipitoinen baaripiipahdus lähitulevaisuudessa. Ei nimipäivätekosyy olisi mitään? Toki täällä tuetaan myös (pitkin hampain) raitisteluakin.

veepygmi kirjoitti...

Kyä pieni leikittelevän kevyt hönöttely on välillä paikallaan ja maistuvaa. Kunpa siitä osaisi vielä toipua leikittelevän kevyesti. Ehdotus on toki kiehtova.
Mit lange zähne.