22.12.2006

Elämää lanttuhaudoissa

Uuuu mama! Sain virallisen joululahjan ja monta epävirallista. Joulun valmistelu on muillekin outoa. Koska töitä ei tullut enää spostitse ja tuttu halusi hoitaa muuta asiaa, tartuin tekosyyhyn ja lähdin paariin.
Se oli oikea ratkaisu. Kantapöydässä istuikin pari soittajaa, jotka olivat olleet Hgissä Strummer-keikalla edellisiltana. Erikoismies, joka aloitti 14-vuotiaana rumpalina uransa levyttävänä punksoittajana ja on sittemmin edennyt basson kautta kitaran taitajaksi, oli herkässä kunnossa. Pitkän linjan basisti, rakas ystäväni, puolestaan ihmetteli vieressä ja antoi joululahjaksi parhaillaan soivan levyn (vaikka ei kai lahjoja olisi vielä saanut edes avata, enkä tiedä välittyykö tämä lukijalle): Revolution rock – Joe Strummer Memorial Night at Klubi, Tampere
Olin kaksi vuotta sitten katsomassa iltamaa, jossa tämä tallennettiin. Se oli hienoa, koska Control on komea bändi.
Ihmetystä herätti jo silloin, että Nylon Beatin Jonna Kosonen oli yksi valopilkuista rykäistessään tulemaan Rock The Casbahin, mutta nyt sällit olivat aivan myytyjä hänen antaumuksestaan ja kyvystään esittää jälleen haastava styke. Etteivät jopa olisi ihailleet Jonnan munakkuutta (samaan aikaan kun mietin sukunimeä, ettei se ole ainakaan Kauppila eikä "Nänni" Tervomaa, mikä onkin ehkä turhin syy lempinimeen, mitä järkevästä toiminnasta voi saada.)
Sällit vähättelivät, että levy on surkea, mutta tämähän kuulostaa erittäin hienolta. Kiitos! Myös Pepe Lempiselle "Career Opportunitiesista", Joey Luumäelle "Tommy Gunista" , Miikalle "Kotka Palaasta", Paunolle "Guns of Brixtonista", Jasselle "Safe European Homesta" ja koko ryhmälle muuten vaan.
Pariin tuntiin tapahtui paarissa kaikenlaista herkkää ja hienoa, mutta en muista mitä. Se on silti sanottava, että Kuide, Pasi, Paavo, Martti ja Marko ovat loistava sakki esittämään Clashia.

3 kommenttia:

veepygmi kirjoitti...

Tuollaista se on, liikuttuneessa tilassa kirjoittelu, mutta levy kuulostaa hienolta päivän valjettuakin.

Kaura kirjoitti...

Kyllä se kuulostaa hienolta luettunakin! fcfhklap.

Varapygmi kirjoitti...

Oho, uskoisiko tuota? Oli kuinka oli, viimeinen sivu on nyt ookattu ja koko lehti loistaa vihreänä kuin lehtikuusi painon nettitarkastussivulla.
Arbeit hast mich frei gemacht. (Vai kuinkahan Lauri tuon muinoin muotoili leikkisaksalla)
Meniskö kauppaan vai taas baariin?