4.12.2006

Pikkujouluvalioita tiikereiltä

Palaan vielä kerran tiikerikokouksen antiin, sillä höyläsin töitä tehdessä toverien tallentamia esityksiä ja löysin paljon hauskaa uutta, kuin myös vanhaa. Kai se on pakko taas lista tehdä.

Top 8 Tiger tracks

1. Hoopon joulu / J. Karjalainen Melkoinen revelaatio tuo Lännen-Jukka jo tämän esityksen pohjalta, tarttee kai hommata se levy.

2. Has Been / William Shatner Enpä olisi uskonut kapteeni Kirkin sädettyvän näin korkealle, mutta nimikappaleessa lännenhölkötyksen taustakuorot "never done Jack", "don't say Dick" ja "has been" vetoavat syvästi. Vanha mestari on runonlausuja ja kalsarisankaritähtien Johnny Cash. Nopeus pysyy alemmissa poimuissa, jotka runsaina piirtyivät ohuen kankaan läpi jo Star Trekissä.

3. Fairytale in New York / Kirsty MacColl & The Pogues Ohittaa tunnelmassa varpusparven jouluaamuna. Umpituttu toki, mutta Kirstun (R.I.P.) upea ääni sointuu ihmeen hyvin Shane McGowanin rupiseen mörinään.

4. Fast Show / Bob Flemingin ja Trudin kokoelmat Mikä niissä voi aina naurattaa, paitsi lyhyys ja ytimekkyys, kun laulavat esim "And all around my… ARSE!" tai herkkänä balladina "Chriiiis Waddle, Chriiis Waddle"? Pippi schnaa.

5. Walk This Way / Dick Brave & The Backbeats Kun Ilmavirtanen ja Brian "Alka" Setzer risteytyvät, tulee tuhoisaa jälkeä.

6. King of the Hill theme / Belmont Playboys Vähän samaan suuntaan kuin edellinen, mutta rivakammin ja räkäisemmin. Koko albumi One Night of Sin... live! on räävitöntä paahtamista.

7. Voodoo Albatross (Chill Out Mix) / Frank C Tygerr Varma hitti! Harva pystyy yhdistämään Hendrixin ja Peter Greenin yhden miehen bändillä kotistudiossa näin jyräkästi.

8. They Call Me Jo' Buddy / Jo' Buddy & Downhome King III Kyllä "Jo' Buddy" Raulamo on hurmannut jo vuosia livenä ja esmes Groovy Eyesin levyllä Tube Radio Broadcast, mutta säväkältä kuulostaa tämäkin. Luultavasti Suomen omaperäisin roots-kitaristi putkiradioineen. Snadisti lisää hilversumia!

Niettä kiitos vaan tiikeriveljille viihdykkeestä.

2 kommenttia:

Suojakänni kirjoitti...

Oi nyyh, Fairytale of NY on joululauluista lauluin. Juoppoputkasta alkava viisu jossa poliisikuoro veisaa laskuhumalaisen jouluaamun noustessa Galway Bayta ei voi mitenkään olla huono.

Eritoten Kirstyn ja Shanen "I could've been someone" - "Well, so could anyone" vuoropuhelu on aina riipinyt syvältä. Tippa, heti poies sieltä linssistä!

Varapygmi kirjoitti...

Jaaaa, mut Karhu-tölkin vierteessä toimii vielä tehokkaammin! En tuntenut tarinaa noin hyvin, se vuoropuhelu kyllä iskee. Ykköskama.
Lehti meni painoon, nyt pitäisi juhlia, mut taidan tehdä sen taas selälläni Conanoiden, kunhan 24 ensin päättyy.