13.5.2007

Terve pelko takamuksessa

MM-kisojen virallisilla sivuilla kerrataan Suomen lätkäjoukkueen menestystä arvokisojen finaaleissa – eli niukkojen tappioiden sarjaa, jossa poikkeuksena on vain se räikeästi ylimainostettu Tukholman MM-finaali 1995. Tähän tapaan asiaa pohjustetaan (käännös oma, pikainen rykäisy):

"Suomelle finaali merkitsee usein sydänsurua

On mahdotonta olla sekoittamatta reipasta annosta pelkoa odotuksiin, jos hurraa Suomen leijonien puolesta, kun etenemme kohti sunnuntain kultaottelua Kanadaa vastaan. Jos kehottaa suomalaisia faneja ottamaan rennosti tässä tilanteessa, se on sama kuin kieltäisi heitä käymästä enää koskaan saunassa tai kuin käskisi Esa Tikkasta sulkemaan suunsa – sitä ei vain tule tapahtumaan."

MM-sivuilla kertaus finaalitappioista

Eipä tässä niin hirveästi jännitä, mutta tölkin tai pari karhunkaatojuomaa joudun nilistelemään, että kestää katsella. Samalla kun toivoo peukalot pers… pystyssä, ettei tuohon ikävään sarjaan tule jatkoa. Oli kuinka oli, saavutus on Leijonilta jo hieno, mutta nälkähän kasvaa juodessa. Vähältä piti, etten joutunut lähtemään paariin haeskelemaan tunnelmaa ja laskettelemaan hurttia huumoria.

Kaverini Sile, jonka kanssa olemme lähettäneet olalletaputteluviestejä puhelimella kahden edellisen pudotuspelivoiton jälkeen (USA ja Venäjä), muistutteli juuri, jo ennen kuin ohjelma alkaa:

"Muista YLE Teema klo 19–20.40 Kuningatar Kristiina. Romanttinen draama!!"

Sehän se, toivottavasti Greta Garbo ei kutsu vastustamattomasti jo ekan erän jälkeen. No, nyt alkaa lähetys, heipä hei.

Ei kommentteja: