13.5.2007

Peliin Zeppeliin, kuvat XII

Jälleen kuva-arvoituksia, tällä kertaa Led Zeppelinin kappaleista vaiheikkaan uran varrelta. Tavoittelen tässä varovaisesti aikajärjestystä, mutta bonus on varhaisempi kuin numero nelonen, enkä minä päivämääriä mistään alkanut tarkastaa.

1.
2.

3.

4.

5. Pelätty bonus, oikeastaan aika simppeli juttu, jos siihen on törmännyt.Jos vastauksia kumpuaa mieleen, niitä on aina ilo pälyillä kommenteista. Hahmoista joku voi vaikuttaa oudolta, mikä saattaa tietty vaikeuttaa vastailua…

14 kommenttia:

allyalias kirjoitti...

Nyt olen hajulla ainakin parista ekasta...

mitvit kirjoitti...

Pakko oli pähkäillä, kun nyt kuitenkin puhutaan täysin objektiivisesti katsoen maailman kaikkien aikojen parhaasta bändistä.

Kolmonen on aika näppärä ja aiheutti melkoista päänvaivaa, kun en ensin muistanut kuka on tuo niin tutunoloinen heebo. Muut olivatkin helpompia, paitsi bonustehtävä oli sitten pakko googlata - enpä ole tuotakaan tullut koskaan ajatelleeksi.

Peliin Tseppeliin kirjoitti...

Kolikko-kompa oli suosikkini.

Hemmot ovat muuten samannimiset, mutta onneksi vain ensimmäisellä on tutumpi pseudis.

Ja bonari: intended to be pronounced with a British non-rhotic accent as "jah-may-kah" oli tietysti aukko sivistyksen puutteessa.

Varapygmi kirjoitti...

Hyvä jos kelpasivat. Nämä menevät kai helposti joko tai – joko naamat ja kappaleet löytyvät nopeasti tai jättävät kylmäksi. Vaikeampi virittää sellaisia, että niissä on järkevää miettimistä.

Bonus löytyikin näköjään sukkana googlesta, kokeilin vasta nyt. Kolmoseen harkitsin alan teatterin kuvaa ensin (se eka osa), kun tuo sattui vastaan.

Samaa mieltä, mitvit, että on se subjektiivisesti yksi paremmista bändeistä.

Herra Tseppeliin, sanavalinnoissa on jotain tuttua?

Theodorville kirjoitti...

Hauskoja arvoituksia. Varsinkin kolikkojuttu. Onhan se "No Quarter". Tuohon tapaan voisi muuten nokkelasti vastata kun jompi kumpi meistä kysyy onko erästä yhteistä tuttuamme näkynyt viime aikoina.
Bonusvihje ei ole vielä auennut. No odotellaan että joku rohkenisi oikein vastatakin.

Varapygmi kirjoitti...

Ei Varttia, juu. Tohtori No oli Bond-elokuvassa.

Bonarista kerrotaan mm. täällä:
http://www.songfacts.com/detail.php?id=338

Nimessä pelleillään siis kahdella merkityksellä "Did you make her?" ja "Jamaica" (kuvassa jälkimmäinen). Niin kömmähtävää reggaeta kuin onkin, olen nauttinut kappaleesta nuorukaisesta pitäen… (siis kun olin itse nuori).

Polgara kirjoitti...

Äh.... toi vika...... miks mä en taas tajunnut. Vanha fani, nyt hävettää. Melkeen kaikki olleet mun päivän biiseinä, tai no ei ihan. Meen nurkaan kuuntelemaan...

Ohari kirjoitti...

No Quarter on maailmankaikkeuden paras biisi, ikinä. Objektiivisesti, subjektiivisesti ja verbaalisestikin vielä, näin on. Jah-may-kah oli uutta tietoa, kiitos siitä, enkä minä tuntenut noita kakkosen hemmoja, nolous kanssani, mutta hienoisesti levystä lunttaamalla veikkaan Moby Dickiä. (En ala googlettaa Dickiä kumminkaan. Aloinpas, nolous part II.)

Muuten, aina kun kuulen D'yer Mak'erin, muistan että pidät siitä :-) Hassuja asioita voi jäädä ihmisen päähän tavallaan, vaikkei se muistaisi esim. omaa puhelinnumeroaan.

veepygmi kirjoitti...

Ah! Dick on tiätty Richard "Dick" Cheese, kukapa muu noin koreassa tiikeritakissa kulkisi?

Polgara, paha se bonus näytti olleen muillekin. Kun olin vuosikymmenet miettinyt, miten hitossa se muka lausutaan, jäi mieleen, kun kuulin ehkä vasta tällä vuosisadalla selitystä.

Ohari, nolo myöntää, mutten muistanut meidän edes sivunneen koskaan asiaa. Arvatenkin sitten baarin pöydässä.

Ohari kirjoitti...

Arvatenkinpa hyvinkinpä :-D

p. tseppeliin kirjoitti...

"No quarter" on tosiaan komea ja Zep-konserttien huipentuma.
Kun katselin "Laulu jää pystyyn" -elokuvaa nuorna helsinkiläisessä kinossa, eläydyin voimakkaasti kappaleen riipaisevaan "ei kortteeria"-murheeseen.
Vasta myöhemmin valkeni, että sanonta meinaakin "ei armoa" - eli alkuperältään: "millekään vangeille ei ole tarjota asumusta"

Ko. leffa oli historiallisen hilpeän nimisuomennoksen ohella sensuroitu (alun gangsterijakso ainakin) ja tuhdist ikärajoitettu varmaan Plantin piukeiden pöksyjen ja niihin tungetun "vyötiäisen" vuoksi.

Varapygmi kirjoitti...

Jep jep, vyötiäinen ei sentään jäänyt pystyyn.

En ollut muuten ihan varma, miten tuo aiempi bonarihuomio piti tulkita. Että oliko kattavassa puutteessa se särö, että Jamaika-juttu oli tuttu?

Theodorville kirjoitti...

Sitä vaan että alunperin toka arvuuttelun eka naama toi heti mieleen Michael Stipen. Siitä aloin miettiä REM-alkuisia kempeleläisiä lauluja. Toka naama muistutti hiukan Saksan euroviisuedustajaa Roger Ciceroa. Homojen hommaa siis. Onneksi EBU:n aivopesukampanja Svante Stockseliuksen masinoimana epäonnistui.

Varapygmi kirjoitti...

Svante ei päässyt tällä kertaa kuvastoon, panen selitykset.

1. Whole Lotta Love
– Watt lyhennetään W
– holeksi löytyi tuollainen aukko
– nukke Lotta Svärd -sivuilta.
– Lovella, Courtney puhelimessa.

2. Moby Dick
– Moby, eli Richard Melville Hall.
– Richard "Dick" Cheese, the loudest lounge singer.

3. No Quarter
– Tohtori No on siis Bond-leffasta.
– varttidollarin lantti on quarter.

4. Achilles Last Stand
– Akilleuksena Brad Pitt, niitä Troijan Pittejä.
– James Last, hyvin tuottelias hissimusiikin uranpuurtaja.
– mikkiteline elikkäs ständi.

5. D'yer Mak'er
– kuvassa Jamaika, tämä on kai jo käsitelty.