21.5.2007

Polka des zwei hunderts

Anteeksi siansaksa otsikossa, se markkeeraapi sitä, että näköjään tämä on polkka numero 200. Tai kuten me latinalaiset (olen käynyt Klasua, joskaan en lukenut siellä platinaa, enkä ole ihan saletti luvuistakaan) sanomme CC, mikä viittaa pienin kirjaimin myös kuutiotilavuuteen, olikos se kuutiosenttimeeteri.

Edelleen pitää mainita, että siemennestepanoksen keskitilavuudeksi on jossain joskus määritelty 10 cc, mistä puolestaan otti nimensä näppärä brittipopbändi 1970-luvulla. Ilmeisesti ihailivat amerikkalaista popbändiä nimeltä Lovin' Spoonful ja halusivat nostaa tällä keinolla hattuaan.

Jeaah, pojan kanssa hurvitellun viikonlopun jälkeen silmäisin pikaisesti Plokistania, missä huomio kiinnittyi monella kolkalla tilaa raivanneeseen Syntitestiin. Pitihän se hapiaan pyöräyttää lävitse. (Via Sedis, Kriisipuuro, Sun äitis, Dolorosa, Appia, Veneto… en jaksa keksiä enempätä.) Näin mairittelevaa hyveellisyyttä se pukkasi:

Suhtaudun epäluuloisesti ihmisiin, jotka hyveitään korostavat, enkä usko tähän tulokseen millään muotoa. Jos nyt kaivamalla kaivaa asioita, joiden korostuminen ilahduttaa, niin kohtuullisuus on hauska nähdä kärjessä ja vastaavasti ylpeys, kateus ja huumorintajuttomuus hännillä.

Asioita, jotka näyttävät sijoittuneen aivan vääriin paikkoihin on vatsan palvonta, sillä elämästä kohtuuton osa menee oraalinautintoihin, joista vatsa saa osansa, jopa leijonan sellaisen. Rakkaus taas tuntuu jääneen huutolaiseksi, en käsitä mistä se pisteitä keräisi, vaikka testi muuta väitttää.

Sitten ovat vielä vastapareiksi asetellut ahneus ja viisaus sekä ylpeys ja urhoollisuus, jotka ilmeisesti jäävät arvomaailmassani kunnioitetun Syntestaattorin mielestä muiden jalkoihin, kuten saattaa olla todellisuudessakin. Meinaan, ahneudelle ja ylpeydelle ei olisi oikein elinkelpoisia olosuhteita ahtaissa puitteissani, kun taas kannettu viisaus ei pysy matkassa eikä urhoollisuutta rauhanajan pelkurisivari ole nähnytkään, saati että olisi itse osoittanut.

Näillä eväillä uuteen viikkoon. Taidan satsata tuolta syntilistan kärjestä murehtimiseen ja hengen velttouteen, jos kohta myös ruumiin. Huomasin vasta, että hyveiden matalin lukema on korkeampi kuin syntien suurin. Mitä hiivatin pyhimystä se viattomasta testaajasta vääntää? Painotetut nopat taas käytössä. Silti taidan määrätä Pyhän Varapygmin päivän almanakkaan, kunhan keksin sopivan ajankohdan ja teeman.

4 kommenttia:

Tosikko kirjoitti...

Kiitos kaikista kahdestasadasta!

Ja plääh, tosikko ei saanut kuin neljä huumorintajuttomuuspistettä...

Varapygmi kirjoitti...

En usko, että itseni lisäksi kukaan on kahlannut kaikkia kahtasataa läpi ja jäänyt eloon kertomaan koettelemuksesta, mutta ole hyvä vaan. Olit saletisti kolmen ensimmäisen lukijan joukossa.

Jossain on tosiaan klappia, joko nimessäsi tai Syntestaattorissa. Oma tulokseni kertoo, että ainakin jälkimmäisessä.

Sedis kirjoitti...

Mitähän se "hiljainen tieto" on? Minulla ainakin on sitä varten megafoni, sinulla arvatenkin kaislahame.

Pitäisi varmaan perustaan synnittömien klubi, on nämä sellaisia knock out -tuloksia kaikille niille, jotka ovat valmiitti heittämään ensimmäisen kiven.

Varapygmi kirjoitti...

Säikähdin, että mitä kaislahameesta pitäisi löytymän, mutta vaikka kuvassani hipiä näyttää tummalta, ei kai pygmiltä ihmeitä odoteta.

Pitäisiköhän hiljaisen tiedon viitata sivistykseen tai vastaavaan? Kernaasti sitä toitottelee, jos vain paikka aukeaa, ja täällä omassa hiekkaloorassa voi määrätä säännöt, joilla voi tietää niin paljon kuin huvittaa.

Synnittömyydellä voi rehennellä paremman puuttessa. Takaraivossa kyllä kaivertaa, että maistuuko elämä ilman syntiä elämiseltä ensinkään. Liityn silti kerhoon.