11.5.2007

Selätys, miss Ingalls ja linkit

Suomi selätti sitten Pohjois-Amerikan Yhdysvallat Mockban MM-kisoissa – tai oikeastaan otti äärimmäisen niukan pistevoiton. Tänään (no joo, eilen) ilmestyneessä Urheilulehdessä Petteri Sihvonen analysoi ja ennusti tuloksen hienosti, hän arvioi voimasuhteiksi elikkäs voittoprosenteiksi Suomelle 55 ja USA:lle 45. Se kuvaa hyvin ottelua, tiukkaa oli.

Nolompaa jutun kokonaisuuden kannalta oli se, että hän sovelsi otteluohjelmaan vanhaa pelikirjaa, jonka mukaan päätyi siihen, että välierässä Kanada kaataa Suomen, ollen suosikki suhdeluvuin 60–40. Vastaan vain tulee Suomelle välierässä Venäjä, joten näillä prosenteilla ei kannata vetoa lyödä. Ehkä sitä ennustetta voi soveltaa finaaliin? Tai pronssiotteluun?

En usko, luulen finaalin olevan Venäjä-Kanada. Jos taas Kanada tulisi Suomea vastaan pronssiottelussa, se muuttaisi vahvasti ennustetta, sillä eivät nikkarit ole yleensä jaksaneet innostua häviäjien jäähdyttelypeleistä.

* * * * *

Pahasti onnahteleva kuva-arvoitus: Mikä rovaniemeläinen orkesteri?


Tutkailin hiukan uutisia, mitä Knightingalls*-rintamalle kuuluu (sällit itse suosivat kyllä muotoa the Nightingales). Kotisivuilta löytyi mukavia uutuuksia, kuten linkki MySpaceen, jossa on kuultavissa uuden albumin nimikappale, hittirenkutus Sentimental Hospital (We Happy Alcoholics).

Nightingales MySpace

Samoin kotisivuilla on etevä jukeboksi, jossa oli kourallinen vanhempia stykejä, ja jopa debyyttialbumi Pop-Gun Juggernaut (1992) oli hyvin edustettuna.

Nightingales Jukebox

Jostain syystä en kyllä saanut MySpacen musiikkia soimaan, vaikka kappaleen se latasi ja alkoi sitä pyörittääkin. Voi olla, että olen vain niin tumpula, ellei sitten koneeltani puutu jotain palikoita tai kyse ole yhteensopivuushäiriöistä Macin suhteen – vai pitääkö sinne MySpaceen kirjoittautua jotenkin sisähän? Jukepoksi toimi sen sijaan mainiosti.

* * * * *

Hätkähdin huomatessani, että niinkin arvovaltaiset tahot kuin Dionysoksen kevät ja Sedis Blog olivat panneet listoilleen linkin tänne. Olen otettu, saanen luvan vastata täten kohteliaisuuteen ja lisätä Teitit omaan linkkilistaani?

Samalla poistelin tuosta linkkejä, jotka eivät johda enää mihinkään**. Ja Theodor pitää saada ehlottomasti mukaan, on siellä niin hulvattomia juttuja ollut, kuten viimeksi peliesittelyjä harvinaisemmista kilpailijoista ylikansallisille hittituotteille. Ai niin, samoin toki säväyttäviä tarinoita kirjoittavat Allyalias ja Angela. Ketähän unohdan tällä kertaa…

* Kuvassa 1 John Cleesen esittämä pelätty Black Knight elokuvasta Monty Python and the Holy Grail. Kuvassa 2 pelätty Laura Ingalls tv-sarjasta Pieni talo preerialla. (Ehkä hänelläkin esittäjä oli, mutta minulle hän on toki ikuisesti Laura.)
** Ruu (jos käyt täällä), harmikseni totesin vanhan osoitteesi vievän umpikujaan, joten otin sen pois. Helpostihan tuohon saa uuden linkin, jos löydän toimivan.
Ray Davies ei ehkä käy, joten poistan sen kummemmitta seremonioitta.

9 kommenttia:

Sedis kirjoitti...

Ottaen huomioon arvovallan, tietysti Dionysokselle pitäisi panna kaksi linkkiä.

Minulle toki yksikin riittää.

Sergei Lavrov eiku

Angela kirjoitti...

Vooooi :) mä oon nyt ihan onnessani. pääsin listalle :D

En muuten ehdi koskaan vastaamaan näihin nerokkaisiin kuva-arvoituksiisi kun täällä on ihan koneita vastaamassa ja tietämässä! siis tosi nopeita! mutta ehkä joku yö kun kaikki nukkuu niin yllätän!! ja ihan kun tietäisin siltikään...

allyalias kirjoitti...

Meillä tuli karaokenaapurit katosta läpi, kun Suomi teki maalin. Tai no ei nyt ihan. Ja parempi sekin kuin se saakelin Yölintu (epävireisenä yhteislauluna)

Varapygmi kirjoitti...

Tervens! Tämä on tosiaan se estradi, jonne moni hakee, mutta harvat valitaan. Äh siis, epäsuhtaiselta tuntuu laittaa linkkiä syvällisiin pohdintoihin tänne lapsenmieliseen askarteluplokiin, mutta ehkä se omalla vähäisellä tavallaan vahvistaa Plokistanin moniarvoisuutta.

Eikö ole sitä paitsi juhlaa päästä samaan polkkaan Laura Ingallsin kanssa?

Angela kirjoitti...

On tosiaan juhlaa ja melkoinen kunnia päästä samaan polkkaan Lauran kanssa. Hänhän on mun lapsuudenidoli ja nynnynnynnynpreeria oli lemppariohjelmani!! :D

veepygmi kirjoitti...

Oi herkkää nuoruutta. Silloin kun oli kaksi kanavaa, joista piti löytää sitten ihailun kohteet, jopa orastavan eroottisen uteliaisuuden saralle.

Kuten Lauran isosisko, Toivotaan toivotaan -ohjelman mikähän Pia Hattara se olikaan ja Lasse Viren… eikä kun Chris Evert-Lloyd.

Kyllähän Michael Landon varmaan kanssa tiukan isän mallia antoi, kun Lauraa kurmootti.

Ei niitä vaihtoehtoja niin hillittömästi tainnut olla sen jälkeen, kun Arja-täti lakkasi vetoamasta. Eli vähän ennen kuin täytin 30.

Angela kirjoitti...

Oletpa aika vekkuli :)Mites se Taru Valkeapää...? hän taisi myös nostattaa tunteita isissä kun tuli se mikäihmeenpeikkomainen visailusenytolikaan? ;)

Michaeli Landoni oli mun suosikki Bonanzassa - ah ja ah sitä komeutta! Lauran isosisko oli kaunotar. Häntä ihailin "kaukaa". Mä olin varmaan se enemmän se Laura niinku :)

varapee kirjoitti...

Olin vähän ylikypsä jo Hugon aikoihin (siis yli 30, luulisin). Pelkään pahaa, että olisin voinut kaataa Tarun sanomalla huugo, mutta tuskin siitä olisi ollut iloa kummallekaan.

Angelataaaaas kirjoitti...

Mä luin ensin etttä Turun sanomilla hahaa. Eikä siitäkään olis ollut mitään iloa!

Pitää vielä sanoa tämä: Mä pussailin Heikki Kahilaa telkkariruudun läpi! Ihan pöhkö olin ma! Mutta olin siis pikkuinen ja vähän lapsellinen. Nykyään olen vain lapsellinen ;)