9.5.2007

70-luvun lopun powerpoppia

Eksyin taas juutuubiin, tällä kertaa etsimään Driver's Seatia, josta taas tuli mieleen muita saman ajan rykäisyjä. Nämä ovat peräkkäisiltä vuosilta, järjestyksessä 1977, -78 ja -79.

Eddie & the Hot Rods: Do Anything You Wanna Do
Kun Graeme Douglas loikkasi Kursaal Flyersista Rodsiin, kitarapuolelta irtosi uudenlaisia voimasointuja. Albumi Life on the Line on nähdäkseni unohdettu merkkiteos.

Sniff 'N' The Tears: Driver's Seat
Tämä oli 80-luvulla suuri suosikki, joka palautui hiljattain mieleen, kun se yllättäen kajahti elokuvassa Boogie Nights taustalla. Erikoisbändi, teki kyllä mainioita albumeja, mutta ne päätyivät halpahyllyihin. Pääjehu ja laulaja Paul Roberts teki paljon myöhemmin vielä hyviä sooloja.

The Records: Starry Eyes
Näille on yhteistä munsta maaginen latinki, jota harvoin tapaa. Tällä ja Rodsilla on yhteistä myös se, että pääjehut Will Birch (rummut) ja John Wicks (kitara) jättivät Kursaal Flyersin rauniot Graeme Douglasin jälkeen. Sävelsivät sitten tämän sisarkappaleen tuolle Rods-hitille. Toiset kehuvat definitiiviseksi powerpop-hitiksi, enkä pane mitenkään hanttiin.

Samoin kuin Sniff 'N' The Tearsia, myös Recordsin albumia Shades in Bed myytiin ihan pilkkahinnalla aikoinaan… eikä kummankaan hitin suurin voima ole oikeastaan kertosäkeen tarttuvuudessa, koska kunnon kertsiä ei edes ole, vaan enemmän hypnoottisessa toistossa.

Ei kommentteja: