27.5.2007

Kansainvälinpitämättömyydellistättämättömyydellänsäkään

Outoihin paikkoihin pää karkaa, kun ensin temmeltää biljardin putoamiskarsinnoissa, ajoittaa huippukunnon niin että simahtaa kahdeksalta illalla… ehkä… ja sitten herää aamulla puoli neljältä toteamaan, jotta on iltapitsaa hakiessa ahnehtinut salaatin kanssa, mutta unohtanut tupakkihuollon.

Nimittäin salaattia ja sen kastiketta tuntuu olevan joka paikassa, paitsi ei ehkä nielussa tai vatsassa. Tai muistelen kyllä kouralla kahmineeni sitä kassin pohjalta suuhun, mutta neronleimauksen saattelemana lienen pessyt kädet, ettei tästä ole varmaa evidenssiä.

Riippuvuus tupakkiin on näemmä sitä luokkaa, että pitää käydä huoltiksella vaikkei heti tee edes mieli polttaa, mutta tietää sen himon kohta iskevän. Siinähän, pentele, herää, kun linnut karjuvat suloisen moniäänisesti kuin dolby surroundia käyttäisivät. Jopa Karhu näyttää saaneen voitelun salaatinkastikkeesta ja kaalinriekaleista, mutta ei se hänen makuansa pilaa, sillä roippeet ovat vain ulkoisesti tölkissä.

Niin, kevät on täällä. Ei aamuneljältä muuten voi olla noin komeaa käpytellä Helsingintien vartta valkeudessa. Kirkkaampaa kuin päivällä normaalisti, vaikka aurinko on vasta heijastuksena horisontin rajoilla.

Ei auta muu kuin virittää päänsä Hilversumin kautta vielä laajemmin sosialistis-anarkistis-kommunistis-demokraattisesti Kansainväliseksi, josta suuresta hymnistä löysin vahingossa kymmenittäin eri kielisiä versioita.

Olisikohan se Kaisa Korhonen, joka niin pontevasti kertoo Zorron yöstä KOM-teatterin versiossa? Mutta se on ihan hepreaa, miten zulut hukkaavat sävelen ja muuttavat rytmin, sillä eivät ole ilmeisesti tutkineet Tohtori Zivagossa soivaa venäläistä versiota… saati sitten tagalogia, että osaisivat panna kansainvälisen koreaksi. Billy Bragg puolestaan on tutkinut asiaa ja antaumuksellaan paitsi esittänyt sen, myös hieraissut sanoja uuteen uskoon englanniksi.

Kyllä internatsionaali on ihmeellinen asia, samoin kuin tuo netti, joka meitä näyttää kansainvälistyttävän, jos vain luvan annamme. Täältä noita versioita löytyy vielä paljon lisää.

EDIT: Unohdin taas laittaa kuvan luomaan tunnelmaa, vaikka olin sen jo valkannut. Korjattu rontti vrk myöhässä.

2 kommenttia:

siru kirjoitti...

Hih hihi hih hih!
Täällä tädillä niska tutisi kansainväliseen tapaan kuunnellessaan. Kiikkustuoli puuttui pyllyn alta ja kutimet kädestä, muuten tunnelma oli täydellinen. OI ettäh syäntä sykähdyttää!
Niimmonet kerrat olen seisonut ihmisjoukossa ja laulanut ohimosuonet pullollaan...

HUUAH!Tarttee varmaan ottaa unikaveriks lapsen veivattava soittorasia, josta kansaivälinen soi kauniisti plimplom. Pari kielekettä on ajansaatossa katkennut, mutta liekö tuo mithään haitannee.

*kumartaa kiittäen* (vaikka tuo vappukin meni ilman...)

Varapygmi kirjoitti...

Ohhoh, Siru! Mulla oli olevinaan hauskaa aamutärinöissä vertailla erikielisiä… ja onhan se komea hymni… mutta olisin veikannut, ettei kukaan eksy klikkaamaan linkkejä.

Hauskaa tiätty näin.