23.5.2007

Salamien taistelu

En kertaa Teemu "Teme" "Teukka Salama" "Finnish Flash" Selänteen pitkää uraa tässä, mutta todettakoon, että Anaheim Ducks voitti kutkuttavan jännittävässä 6. konferenssifinaalissa Detroitin 4–3 ja eteni Stanley Cupin loppuotteluihin. Eka finaalipeli Ottawa Senatorsia vastaan on ensi maanantaina Anaheimin ankkalammella.

Kun Teukkaa haastateltiin pelin jälkeen, näkyi että tämä on kova juttu. Hänestä irtoaa haastatteluissa usein lunkia asiaa ja huumoria, ellei sitten kyse ole perheeseen ja autoihin keskittyvästä naistenlehtityylin löpinästä. Nyt pelin uuvuttama mies sai vastailla kysymyksiin oman joukkueen eri sankareista, kuten maalivahti J-S Gigueresta ja ketjukaveri Andy McDonaldista. Hän kuvaili kaikkia samalla adjektiivilla 'unbelievable', joten tunne oli takuulla uskomaton.

Samalla tavalla kuin Suomen jalkapallomaajoukkue kaipaa lisää Hyypiöitä isolla hoolla, niin myös jääkiekon tähtitaivaalla kaivataan Salamia Suomesta. Taitaa muuten olla eka kerta, kun näen Selänteellä rehevän parran, kuten playoffeihin kuuluu.

Kuva kähvelletty NHL-kotisivuilta. Selänne ja McDonald juhlivat, kun Teemu on ratkaissut jatkoajalla Detroitissa edellisen pelin, joka vei Ducksin kullan- tai vähintään hopeanarvoiseen ottelujohtoon 3–2.

Ei kommentteja: