24.8.2007

Lapin jätkät ja retroilut

Kyllä ne rehelliset Lapin miehet vain osaavat… kuulemma, jos sellaisen vain jostain löytäisi. Ei vais, mutta taas on tullut Rovaniemen suunnalta erilaisia viitteitä ja uutisia huvituksista. Esitän kolmen kohdan ohjelman.

1. Johdannoksi sopii tiikeritoverin lähettämä juutuubilinkki häikäisevän vetävään ja urheilulliseen musiikkiesitykseen nimeltä:
Karpaasi on jätkä raju

2. Napapapat puolestaan lähtivät urheasti pappamopoillaan motoball-otteluun noin seitsenkertaisesti voimakkaammilla myllyillä varustettuja Jawoja vastaan. Tässä yksi pummittu kuva (There's the ball, there's the ball!), epävirallisilla sivuilla ratkijärkevä raportti.

3. The Nightingales esiintyy huomenillalla Telakalla Tampereella ja tänään näköjään Joensuussa. Loistobändillä on tainnut olla viime vuosina enemmän keikkoja Saksassa kuin Suomessa, joten on pakko tarttua tilaisuuteen nähdä pitkästä aikaa Rovaniemen jätkät livenä. Pikku anekdoottina voin mainita, että näin heidät viimeksi Helsingissä joulukuussa 2003 (?) varamiehisenä kokoonpanona, kun Pirttijärven veljekset olivat Abba-coverkiertueella.

Olin voittanut musavisan kausikilpailusta matkat ja lipun valitsemaani suurkonserttiin Helsingissä. Kerroin paari-isännälle etteivät cherit, brianadamsit ja bonjovit kiinnosta, vaan valitsen Nightingales-keikan Semifinalissa, vaikka näin kombon samalla viikolla peruskokoonpanossaan Telakalla. Se nauratti Jusbaa niin paljon, että hän kysyi sopiiko lähteä mukaan. Unohtumaton reissu, meillä oli vaikeuksia löytää edes Tavastiaa (silloin oli iso työmaahässäkkä Kampissa, tiedätte kai, ja kauhian pimiää). Saati sitten päästä sieltä aamuyöllä Laivanvarustajankadulle tai sille toiselle melkein samannimiselle.
Ja bändihän veti komeasti, muistaakseni, kun Marko siirtyi koskettimiin, bassoon tuli Pauno Haapio ja kitaraa soitti nykyinen vähintään puolivirallinen jäsen Pasi Pakarinen.

Onkohan muita plokaajia menossa? Suosittelen lämpimästi, vaikken tyylilajia osaa oikein kuvata. Tuskin kuulemme kuitenkaan Markon bravuuria "Lapin jätkä lyö outoa turpaan".

* * * * *

Virkistyn usein silmäillessäni PopuLAARIn pistohyökkäyksiä menneiden aikojen kulttuuriin. Nyt löytyi kommenteista linkki, jonka takaa löytyi retromainoshupaelmien kilpailu: tehtävä oli värkätä joko nykytuotteelle vanhan tyylinen mainos tai päinvastoin vanhalle tuotteelle nykymallin mainos. Photoshopilla olivat muokanneet monenlaista materiaalia.

Täällä ovat worth1000.comin kisatarjokkaat.

Tässä pari näytettä heppoisina näyttökuvina, katsokaa tekijätiedot ja paremmat versiot yllä olevasta linkistä. Sota-ajan hengenkohotusjulisteesta ("We Can Do It!" on alkuperäinen teksti) oli syntynyt kaksikin versiota:Alla olevassa laihdutustuotteiden mainoksessa minua ilahdutti muukin kuin pikkutuhma vitsailu, sillä vanhakantaiset värit ja tyyli vain sointuvat silmääni.Jou, niitä oli kisassa parikymmentä lisää, muun muassa hieno mustavalkoinen Nintendo Wiin mukamainos. Hep, näköjään PopuLAARI oli myös ehtinyt polkata jo linkistä.

2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Hmmm... Telakka... hmmm... satakieliä... hmmm... huomenna... Tämä yhtälö vaikuttaa houkuttelevalta, kun heitetään vielä 1 Varapygmi siihen koristeeksi. Palatkaamme aspeen. Hienoja mainoksia! Ton habannäytön voi tulkita kyllä erääksi melko pahamaineiseksi eleeksikin, jos hieman venyttää mielikuvotusta.

Varapygmi kirjoitti...

Hop, Kaura, ihmeessä mukaan! Huhu kertoo, että tuttuja olisi lähdössä, ainakin yksi Tampereen Veli.

Ehkä mainosten jyrkkä julistus miellyttää mua eniten (tai vain) jos niitä ei ole tehty tosissaan. Eleessä on kans tehoa, pitäisikö sillä tummelia tai pukamavoidetta mainostaa?

Tuli mieleen Marcus Grönholmin selvitys "A stone went up in the ass of Timo". Angloihmisiä nauratti tuo rakenne, kun niin juhlavasti muotoillaan, ja tietysti se ele, isku nyrkillä ylös toinen käsi haban päällä.