13.8.2007

Koulitaan ja käännetään

Veimme pojan aamulla koulittavaksi, ei tuo ekaluokkalainen osannut juuri jännittää ekaa päiväänsä. Ujon hiljaiseksi veti kyllä, kun saavuimme koulun pihaan, mutta sieltä löytyi monia tuttuja kavereita, sillä koko pre-school-ryhmä pysyi kasassa ja jatkaa englanninkielisessä luokassa. Se ompi hieno juttu, saavat temmeltää myös samassa iltapäiväkerhossa koulun jälkeen, koska päivät loppuvat jo klo 12, eikä moni vanhempi ehdi hakemaan lapsia vielä silloin.

Opettaja vaikutti mukavalta tädiltä, esitteli samalla avustajansa Edmund Bearin, jolle sai tuoda juttukaveriksi oman nallen tai muun pehmolelun. Käväisin katsomassa myös luokkaa, pulpetit ovat neljän ryhmissä, jossa lapset ovat kasvotusten. Pojan klusterissa oli toinen poika ja kaksi tyttöä. En muuten enää muista, mikä osa puheista tapahtui englanniksi, mikä suomeksi, niin vaivattomasti asiat etenivät. Tai sitten jännitin enemmän kuin poika.

Teemaan sopii ote Mickey Juppin kappaleesta Homework, älpeeltä Oxford (1980). Siis eri kappale kuin se Otis Rushin r&b-klassikko, jota mm. Fleetwood Mac, J. Geils Band ja Dr Feelgood ovat höylänneet.

I don't understand your angles
when you talk geometry
I'm past learning all that history
Astronomy is over my head
Latin is unspeakable
French is Greek to me

Jou, kun poikaa koulitaan, minä voin jatkaa hyvin mielin kääntämistä.

3 kommenttia:

Angela kirjoitti...

Pienen ihmisen ensimmäinen koulupäivä on juhlallinen ja ikimuistettava. Kauheesti tsemmppiä pojalle pitkän opintien kahlaamiseen – ja isälle kans että jaksaa autella ja kannustaa.

Varapygmi kirjoitti...

Välitän terveisiä, Angela. Poika on niin pokkana, että taitaa ihmetellä muutosta vasta myöhemmin. Oli saanut jo matematiikan kirjankin…

Mrs Morbidi kirjoitti...

Ensimmäinen koulupäivä on järkyttävä kokemus - varsinkin vanhemmille..:)