3.2.2007

Ennen tv-tunnaritkin olivat… jotain

Jostain syystä tulee aikamatkailtua 80-luvulle, suunnilleen aikuisuuteni kynnykselle. Tv-tunnarit ovat aina kiinnostaneet, nyt innostuin kun löysin melkein kaikki hakemani Juutuubista. Seuraavaan tapaan:

Sledge Hammer eli Moukarimies huvitti aikoinaan paljon. Tunnari oli nerokkaan Danny Elfmanin, jonka krediitteihin kuuluu myös Simpsons-teema ja tieteski monet Tim Burtonin elokuvien soundtrackit.

Mies ja alaston ase -elokuvasarja alkoi telkkariparodiasta Police Squad! (Hei me pamputetaan), johon oli kerätty ovelia juttuja alku- ja lopputeksteihin. Alussa mm. aina esiteltiin "Rex Hamilton as Abraham Lincoln", jota ei koskaan itse jaksoissa näkynyt, ja "special guest star" (tässä Lorne Greene) tapettiin jo ennen alkutekstien loppumista. John Belushi vieräytettiin kuulemma mereen, mutta pätkää ei käytetty koska hän ehti kuolla oikeasti. Lopussa taas pysäytyskuva toteutettiin niin, että näyttelijät olevinaan jähmettyivät.

Yksi ehdottomia suosikkitunnareita oli Ihmemies MacGyver. En tiedä minne camp-osastolle se vetoaa niin paljon, että harkitsin heikkona hetkenä ostaa dvd-boksin… vaikka tuskin jaksaisin kovin usein katsella.

Ja samaan sarjaan kuuluu tietenkin Ritari Ässä (Knight Rider), jonka tunnari pudotti mut täysin muutama vuosi sitten alkeellisena pimpelipom-versiona, kun kaveri oli löytänyt sen kännykän soittoääneksi.

Jos taas pitäisi valita hienoin tv-intro, mun ehdokkaani olisi varmaan Jeeves & Wooster. Loistavasti oikeaa ajan henkeä musiikissa ja kuvissa*.

Jep, sellaisia huvituksia lauantaiaamuna…

* Edit: korjailin linkkejä, jotka eivät johtaneet mihinkään. Tätä en löytänyt enää, joten tilalla on montaasi, jossa soi sentään se makoisa tunnuskappale.

9 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Vähänkö ollaan samixet. Minullahan oli tietysti pitkään Sledge-soittoäänikin, aah. Miähellä oli McGyver. Vähänkö olemme koolia porukkaa, itseäkin melkein hyytää ajatus.

veepygmi kirjoitti...

Vau! Ehkei se Jeeves paras soittoääni olisikaan. Poppi-Hessu on seudulla: otti taksin, tulee kylään. Tarttisko laittaa korkki jo ovelle päälle astuttavaksi?

Pilvi kirjoitti...

Jep, Jeeves & Wooster on hieno, mutta myös Murder she wrote ja Hercule Poirot -tunnari on mun lemppareita.

Jazmanaut kirjoitti...

Hercule poirot lienee myös Tapani Rinteen (se rinneradio) suosikki, kun se piipittä sitä pillillään kaikkien biisiensä päälle.

Mut hei älkääpä unohtako Miami Viceä!!!

siru kirjoitti...

Herra mun JEE!?!?
Hamsrerit ovat hamstranneet mun suosikkilistani!?
Tuolilta olin pudota,kun sen avasin. Pelkkiä hamsrereita :O
Pitäskö jättää tää olut sittenkin juomatta vai ottaa toinenkin?
*pyörittää päätään*

Jeeves on enempi ku JEES!

Varapygmi kirjoitti...

Kyä näi o. Murhamamma vaan on vainonnut viime päivinäkin, ei ole saanut tarvittavaa etäisyyttä innostuakseen, vaikka pimputtelu soljuvaa on. Poirot oli mielessäkin esimerkkinä, että britit osaavat klassishenkisen tyylikkyyden.
Siru – ota toinen! (Jos saa arvata hauskinta ratkaisua.)

hamsterikko kirjoitti...

Siis että jos mää nyt (ja nyt ja nyt ja nyt) tekisin kam-bäkin, pitäisi se tehdä nimellä...????

varatissi kirjoitti...

Jos teet skambägin oikein puikkojen ja äimien (vai äimöjen - ehkei kuitenkaan) kera, niin ehdottaisin täsmänimeä Tissi tai Tissikko. Sellaisia asioita näytään tuolla käsityöpuolella hamuttavan ja mikäs sen mukavampaa hamuttavaa onkaan.

Itkupilli kirjoitti...

Mä oon kans ihkuttanut noita tunnareita, Miami Vicen tunnari on kuitenkin mielestäni paras!!!! Voiks muuten miehisten ruumiin osien nimiä käyttää blogin nimessä?