28.3.2008

Soittolista ja hinnoittelu

Ei hyvin mene. Deke Dickerson rokottaa varmaan kaksikaulaisella paraikaa Mikonkatu 11:ssä, mutta minä notkun kotona Tompereella ja vieläpä tietokoneella. Keskiviikkona munasin jo Kometan keikan. Ei kahta kolmannetta, tärvään kai samalla vaivalla vielä Deken huomisen keikan Rock'n'Roll Jamboreessa Ellivuoressa.

Menee huonosti… Ensin täällä tehdään sairaita ja sitten sairaala.

Toisaalta voin käydä hyvillä mielin pikaiseen karhunkaatoon, sillä sain pikku-urakan valmiiksi juuri. Huomenna voi jatkaa suuremmilla linjoilla, missä riittääkin sitten puuhaa ainakin kolmeksi viikoksi. Jos saa kunnon alkupotkun, voi pitää ensi viikolla pari vapaapäivääkin.

Koska tänään on sarjakuvaa käännellessä nytkinyt niin moukevasti selkäruodossa kunnon rytänblues ja muu roppava rouhinta, laitan tähän soittolistaa.

Motown: Hitsville USA – 4 ceedeetä parasta hittikamaa Motownin aarteistosta vuosilta 1959-71. Tähtihetkiä esmes Contours: Do You Love Me, Jackson 5: I Want You Back ja Marvelettes: The Hunter Gets Captured By The Game.

Rory Gallagher: Calling Card – silkkaa riemua, yksi suosikki on Edged In Blue.

The Paladins: Years Since Yesterday – Dave Gonzalez on äijä. Ehkä Let's Buzz iskee vielä lujempaa, mutta komea on tämäkin.

Big Star: #1/Radio City – Alex Chilton on kans äijä. Kirjastosta tarttuivat mukaan nämä kaksi ekaa samalla levyllä ja Third/Sisters Lovers bonuksineen vielä omallaan.

Pyörihän tuossa suffelina muutakin hauskaa, kuten Tony Joe Whitea, vanhaa Fleetwood Macia, Doobie Twistersiä, ZZ Topia, Yardbirdsiä , Flamin' Grooviesia ja George Thorogoodia. Kerrassaan antoisaa.

X X X

Olen parista paikasta lukenut hiljan ihmettelyjä kauppojen hinnoittelusta, kuinka monipakkauksista perittyjen summien yhteys yksileisiin ei vaikuta tolkulliselta. Kulutusjuhla teemaa juuri käsitteli kommentteineen, samoin kulturelli Krapulablogi varsinkin kommenteissaan.

Jälkimmäinen tarttui erityisen hanakasti olutpakkauksiin, mitä vikaa on itsellänikin, mutta tänään huvitti tarkkailla Koo-suuppärmarketissa eri annoskokojen litrahintoja. Laatikko (24 tlk) kardhua olisi maksanut vähän yli kakskypää, ventin verran, jolla litrahinnaksi tuli muistaakseni 2,18. Juuri halvempaa ei löytynyt, paitsi jonkun vetisemmän merkin pullomäyräkoirissa. Sen sijaan samoja kardhutölkkejä uiskenteli kylmäsammiossa irrallaan samaan litrahintaan, siis reippaasti edullisemmin kuin erilaisissa muissa pahvikuorissa. Kalastin sieltä kasipäkin verran, kulkevat kilisemäti ja kevyesti ruokatavaroiden seassa ja ovat kans kylmiä. Muussa kuoressa saman tavaran litrahinta voi olla yli kaksinkertainen.

Vielä mojovampi tapaus tuli todistettua Kanttilan dvd-osastolla, mistä Poppi-Hessu oli ennalta varoittanutkin. Siellä on ollut Monty Pythonia kaupan boksina, jossa on kaikki tv-sarjan jaksot nipussa. Hinta taisi olla noin kuuskypää, mitä pidin oikeastaan aika edullisena, sillä kuolematonta tavaraa on rontti 22 tuntia. Muutama vuosi sitten useammalle levylle jaettuna paketti taisi maksaa 300 erkkiä – ja silloinkin se kiihotti ostohalujani.

Hjuu, katselin boksia kaihoten, että joskus ne pitäisi kai lunastaa. Ostin sen sijaan jotain vähäisempää (Lynyrd Skynyrdin halvan kokoelman ja Gene Vincentin tuplalevyn Bluejean Bop! / GV & The Blue Caps), mutta ne maksettuani huomasin alennushyllyssä irrallisia Pythoneita. Siinä olivat boksin neljä tuplalevyä, siis kaikki neljä kautta, kukin hinnaltaan kasi euroa. Kortti esiin, otan vielä nämä. Kun irrallispaketti maksoi 32, äkkiä laskien boksin pahvikuoren hinnaksi tulee noin 28 euroketta. Koetan pärjätä ilman sitä.

Huokasin kotona tyytyväisnä, sillä totesin levyjen tekstityksissä olevan vaihtoehtona myös englannin, vaikka kansipaperit ovat suomeksi. En oikeastaan tiedä miksi, sillä suuren osan sketseistä osaan lähes ulkoa, mutta jonkun maalaisfirman dvd:t ovat siepanneet siksi, että niissä on tekstitysvaihtoehtoina vain nämä pohjoismaiset. Kostoksi olen seuraillut sitten tanskalaista tekstitystä.

4 kommenttia:

--KATA-- kirjoitti...

Kauheita noi teijän kaljojen hinnat! Onneksi asun täällä kaljalandiassa.

Hei ee mullakaan kuule hyvin. Kaverilla on just 30 vuotis synttärit eräässä baarissa. Bändit soittavat varmaan, huomenna taasen toinen kaveri järkkää ison konsertti-illan. Ja mä nysvään tässä koneella rampana. Mieskin meni jo nukkumaan. No, onneksi meitä on muitakin...nörttejä.

Mä nautin just hurmaavaa Jever olutta, maksa puolen litran pullo 72 centtiä marketissa. Täällä ei ole mitään mäyräkoiria. Ostin ihan korin. Katos kun oon rampa niin voin esittää toiveita, että mitä haluan kaupasta. Yks kori puolen litran jeevereitä kiits!

Varapygmi kirjoitti...

Terve, Kata! Toivotan kohenevaa terveyttä, enkä käsitä mihin vaivaan Jeeveri EI auttaisi. Muistelen että se hyvältä ja muikealta maistuu.

Kyllä Jeeveri hoitaa… hauska sattuma, että pääsin juuri irti koneesta ja tälläsin dvd-laitteeseen Jeevesin. Eikö se piru vie ollut näitä, joissa ei engl-tekstejä ole. (DVD Date-Mate suger ja sama tanskaksi.)
No, puhuvat kyllä selkeästi, mutta sanasto on paikoin vanhahtavaa, jolloin lausuntaa ei aina tunne. Hyvä meininki, ei sitä arvaa suomiteksteillä latistaa.

Eivät kaljat täällä tosiaan halpoja ole, eivätkä makukirjoltaan runsaita, kuten Saksassa. Kun nyt edes vähän huppuun nousisivat tai siis rentouttaisivat, että jaksaa taas huomenna.

Hyvää yötä, toivon Jeevelin tosiaan helpottavan kipuja, että saat nukuttua kans.

Anonyymi kirjoitti...

Kuule Varapygmi, me mennään ihan samoja latuja. Ostin samat levytkin, lisäksi vieä Burnettea ja Perkinsiä.

Samoin soittolista oli tuttuakin tutumpaa.

En osta mitään juttua, mikä loukkaa Paul Burlisonin yksinvaltiutta R-R Trion sooloihin. Et ole ensimmäinen joka yrittää.

Jeesus,tsekkaa Dr Feelgoodin vuosi -75. Ihan parasta.

Lähdetkö kaljalle jos osun Tampereelle tai sitten jost tulet stadiin?

- Prospero

Varapygmi kirjoitti...

Terve, Prospero! Hauska kuulla, ilmeisesti ydin on samalla suunnalla, sillä omaan päähän nuo ovat loogisia, vaikka harppovat vuosikymmeniä ja tyylilajejakin vähän.

Vanha Feelgood on ehdoton, BBC sessions pitäisi saada haltuun ekojen albumien oheen.

Burlison on vänkä tapaus myös. Jos on 30 vuotta vannonut Honey Hushin brutaalin soundin ja tyylin nimeen, ei Grady Martin tunnu missään, vaikka olisikin sooloja levyille tiluttanut. Deke Dickerson muuten jossain kehui löytäneensä 1953-mallin Bigsby-kitaralla tismalleen oikean Lonesome Train -soundin.
Mitäs Burnettea löytyi, oliko suurtapauksia?

Kalja kuulostaa hienolta idealta, jos vaan osuu. Ainakin tästä spostista saa kiinni:
varapygmi@gmail.com

Tänään totesin, että samalla kertaa Kanttilasta lähti mukaan Punk Explosion (3CD). Nostalgista hupia, mutta ei järäytä samalla lailla. Ei jää koneelle, satunnaiseen huvitteluun.