6.3.2008

Raipe! Suojeltava!

Jonsei lätkä satu kiinnostamaan, suosittelen loikkaamaan alaspäin toiseen tänään lataamaani polkkaan… vaikka saattaa sekin olla suunnattu aika valikoidulle yleisölle.

Tiistaina oli huvittava häppöninki, sillä raahauduimme vanhat jäärät Hakametsään, koska Raipe Helminen pelasi viimeisen runkosarjan ottelunsa, ainakin tällä tietoa. Nostalgia oli sakeana ilmassa, kun kokoonnuimme ennen peliä Pikilinnaan, josta bussi kuskasi meidät halliin. Pari valikoitua otetta pahimmista tyhmyyksistä:

– Pöydässä tuli puhetta urheilulääkäreistä, joita pitää aina verrata Ilkka Tulikouraan.

– Hallissa seisoimme juhlallisesti niin alku- kuin loppuseremonioiden aikana ja taputimme kuuliaisesti Raipelle, melki tippa linssissä. Jättiruudulle oli koottu vuosikymmenten varrelta hienoja hetkiä, joista naapuriani alkoi pelottaa näytteen laatu, kun mentiin Ilveksen tuoreimpaan mestaruuteen saakka. Huh huh! Oli se sentään värikuvaa.

– Pelin jälkeen kohtasin Poppi-Hessun kantapaarissa, jolloin hän innostui suunnittelemaan seuraavaa suurhetkeä. Perjantaina on Raipen viimeinen ensimmäinen säälipleijariottelu! Tottahan hänen piti lähettää siitä tietoa rovaniemeläisille kavereilleen, että lähdettekö paikalle. Eikä tässä vielä kaikki, onkohan se sitten sunnuntaina, kun Raumalla on Raipen viimeinen ensimmäinen säälipleijariottelu vieraissa!

Hurjaa menoa.

Tuo lätkäkortti on ruotsalaisten MM-kotikisoihinsa 1995 tekemästä sarjasta, jota satuin saamaan suhdetoiminnoilla muinoin haltuuni laatikollisen. Eivät ole hääppöisiä kortteja, mutta sattuvatpa osumaan kuuluisaan kultakevääseen. Mielenkiintoisia tarjokkaita tekijät löysivät Leijoniin, aina Mikko Mäkelää, Crisu Ruuttua, Esa Tikkasta ja Jari Kurria myöten.

Sarjassa on peräkkäin komealta kalskahtava kolmikko, joista kaksi pääsi vieläpä vuolemaan kultaa Globenissa, nimittäin Helmisen jatkoksi Saku Koivu sekä Teemu Selänne.

Panee hymyilyttämään nuoren Sakun näkeminen, mutta vielä enemmän tuo Teukka Salamana kaupiteltu hahmo. Että on mies muuttunut! Osaisikohan kukaan valistaa, kuka tuossa kuvassa oikeasti lie? Olisiko käynyt niin, että siihen on poimittu nuorten maajoukkueesta numero kasi ja toivottu, että se sattuisi olemaan Selänne.

Pääasia viimeiseksi: Ilves voitti Lukon, muistaakseni 5–2. Ei se hirmuisesti puntteja heilauttanut enempää housuissa kuin SM-taulukossakaan.

Ei kommentteja: