22.7.2007

Mopovakio

Rovaniemen hurjastelijat eli napapapat eli horisonttiin häviäjät ovat lähteneet jokakesäiselle turneelleen "Linnanmäeltä Tivoliin", jossa edetään Helsingistä napapiirin tuntumassa sijaitsevaan Tivoli-ravintolaan – pappamopoilla. Matkalla on runsaasti erikoiskokeita ja näköjään tällä kertaa myös seuran pikkujoulujuhlat.

Napapappojen epävirallisilla kotisivuilla on erinäisiä hauskoja alustuksia sekä uutuutena tarjolla kullekin ajopäivälle Mopovakio: siinä saa ilmaiseksi veikata viidestä parista, kenen pappa-Tuntsa hajoaa ensin. Tai jos haluaa ristiin panostaa, kellä kahdella mopot joko eivät hajoa ollenkaan päivän aikana tai molemmat hajoavat yhtä aikaa. (En tiedä, kumpi noistakin on todennäköisempi, ehkä yhtäaikaisuus, jos sattuu kolari.)

Kuvassa Poppi-Hessun pappamopoonsa asentamaa huipputekniikkaa: InTunturi-videokamera, jolla voi kuvata "viliseviä" maisemia ja tehdä jopa haastattelua rinnalla ajavasta. (Kuva vohkittu luvatta heitin sivuiltaan, jonne linkki yllä, missä on tarkempi selvitys asentamisesta ja ominaisuuksista.)

Erityisesti alustuksissa huvittivat "Hiljaisen Vauhdin Maailman viiltävän tarkat analyysit kuljettajista ja mopoista", joita voi hyödyntää Mopovakion riviä puntaroidessa, mutta kannattaa tietysti muistaa, että niihin turvautuvat luultavasti muutkin vedonlyöjät – olisiko viisainta hakea yllätyksiä?

Tältä päivältä vedonlyönti näyttää olevan jo suljettu klo 10, mutta huomista Mopovakiota pitäisi päästä taas lyömään. Sieltä voi kuulemma voittaa jopa puuhevosen p*rsereiän tai ÄNIM-paidan, joihin voi tutustua myös kotisivuilta löytyvässä kaupassa.

Tässä vielä ajopäiväkirjasta Poppi-Hessun erinomainen logistinen suunnitelma, joka on päivätty 20.7. klo 14.35:
"Nousen vajaan kahden tunnin kuluttua koneeseen, joka lennättää minut Helsingistä Rovaniemelle. Huomenna aamulla yhdeksältä istahdan Rovaniemellä henkilöautoon, jolla ajelemme päivän kuluessa Helsinkiin. Ja sunnuntaina puolilta päivin istahdan Helsingissä mopon selkään, ja lähden ajelemaan kohti Rovaniemeä."

Eilisillan Keno-arvonta näkyy olleen sellainen, että kuka kaatuu ekana mopolla – tai mopotta.

Ei kommentteja: