7.7.2007

Mikä haisu

Pari pientä asiaa, vaikka olenkin sangen vihneessä, etten sanoisi kaffeessa.

Eilen teki mieli ostaa Nazarethia, mitä en ole ehkä koskaan omistanut yhtään levyä. Tai sitten jossain vaiheessa poimin halvalla singlen Bad Bad Boy. Mutta perusvaatimus oli se, että levyllä pitää olla loistava esitys Razamanaz. En ole varma, onko se runotaiteen (We're gonna razamanaz you tonight) ultimaattumi, mutta eihän kukaan osaa ja halua soittaa kitaraa kuten Manny Charlton.

Olen sitä mieltä, että Nasarettia arvostettaisiin syystä enemmän, elleivät he olisi tehneet tylsiä hittihitureita kuten Love Hurst ja This Flight Tonight.

Razamanaz ei ollut edes Greatest Hitsillä. Vähän samaan suuntaan ajautuvat muutkin buugisuosikkini. ZZ Topin hienoimpia esityksiä kuulee harvoin, kuten Nasty Dogs And Funky Kings. Paljon selvempi tapaus on silti Lynyrd Skynyrd, jolla on pari sietämättömän ylisoitettua renkutusta (Freebird ja Sweet Home Alabama), mutta hekumallisinta kitarapiisiänsä kuulee harvoin, eikä sitä näyttänyt olevan kokoelmallakaan. Juutuubilla oli väkinäinen Pulp Fiction -ymppäys kehitetty, mutta kannattaa vain kuunnella, ei katsoa.

That Smell

Olen sitä mieltä, ettei amerikkalaisessa etelän boogiessa ole koskaan tehty yhtä väkevää kappaletta. Voi sentään, kun vuorottelevat soolot alkavat.

3 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Nazaretin, Purplen ja Motörheadin tuotannot tuppaavat jostain oikusta löytymään vuoden välein anttilan alennuslaareista pilkan hinnalla.
Suosittelen väijyntää.

Varapygmi kirjoitti...

Jou, kun osuisi kohdalle, niin pitäisi peruskamat hoitaa hyllyyn noilta kultakin.

Nasaretti on hankalin, sillä Greatest Hits ei tyydytä, mutta kovin montaa albumiakaan en varmaan jaksa jynssätä. Pitäisi itse koota oma best of. Tai sitten aloittaa Alkatrazista ja Razamanazista. Tai kysyä tuossakin viisaammilta neuvoa.

veepee kirjoitti...

Hmm, perhana, muisti tökkii taas. Alcatraz oli tietty vain kappale Razamanazilla. Wikipedia kertoi, että Razamanaz on kyllä vanhalla Greatest Hitsilla (-75), jonka kansi kovin tuttu on, mutta Alcatraz ei ole.

Swampissa oli Razamanaz outona halpiaisena, jota en arvannut ostaa, kun en luottanut sisällön olevan ehtaa kamaa. Kokoomakin vaikutti erisisältöiseltä kuin Wikin listaama, mutta ehkäpä muisti heittää.