28.6.2007

Ylikäynyttä metasarjakuvan

Pakko on jotain kirjailla a) koska päivityksiä tulee jatkuvasti omia aikojaan, etteivät tilaajat hermostu, ja erityisesti b) koska huomasin kymppätonnin rajan heilahtaneen puhki kävijämittarissa.

Niettä kiitos vaan kävijöille, herkistää paatuneen jankkaajan mieltä, että täällä jaksetaan piipahdella.

Vorwärts. Samin sarjasta ei löydy ihan salamana tarkempaa tietoa, missä lehdissä sitä olisi Suomessa julkaistu tai mistä sitä voisi alkaa kaivaa kokoelmana hyllyyn. Sen sijaan tällainen metapuuhastelu ajaa oudoille sivuraiteille, mikä tietenkin hidastaa ja vaikeuttaa asiallisen tiedon löytämistä, kun innostun täysin asiaankuulumattomista kohteista.

Unohduin penkomaan sarjakuvien crossover-kohtaamisia, eli eri julkaisijoilta tai "maailmoista" kotoisin olevien hahmojen loikkia keskelle tunnettuja sarjakuvia sotkemaan toisten ympyröitä. Niistä oli ikioma koosteensa osoitteessa Crosscomix, josta käyköön ääriesimerkiksi tuo videokansi Godzilla vastaan Bambi. (Näistä toinen on hyvän ystäväni mielestä hellyttävintä, mitä on konsaan nähty, mutta en kerro kumpi. Miettikääpä tovi, missä TE olitte kun Bambin äiti ammuttiin? Sen muistaa kyllä jokainen.)

Siellä osoitetaan yllättävästi muun muassa, että the Beatles istui vieraina kirkonpenkeillä, hajalleen siroteltuna (kts. kuva), kun Ihmenelosten (Fantastic Four) Reed Richards ja Susan "Sue" Storm menivät naimisiin. Tai että Ranskassa on tehty lisenssien ulkopuolella niinkin epäsuhtaista kaksinkamppailua kuin Tintti vastaan Batman.

Jos nyt vielä pari lisälinkkiä valikoisi, niin:

Tässä sen Beatle-vierailun taustoja, siis Marvelin Ihmenelosista.

Muista Marvel-sankareista Daredevil sai avukseen Uri Gellerin, joka pystyy sarjakuvassa muuhunkin kuin vääntämään lusikoita ja tekemään huonoja levyjä.

Teini-ikäisiin poikiin upposi varmasti tarina, jossa kohtasivat Kissanainen ja Vampirella.


Jos tällaiset rajaloukkaukset sattuvat huvittamaan, niitä on runsaasti lisää tuolla Crosscomix-sivuilla. Itse taidan siirtyä sellaiseen crossoveriin kuin Viiltäjä (From Hell, USA 2001), joka alkaa kohtsillään Kolmoselta. Tähtenä vanha keikari Johnny Depp, joka jahtaa viktoriaanisten maksullisten kinkkujen eli prostiuttojen silpojaa. Hyi hyi.

2 kommenttia:

hdcanis kirjoitti...

Hehee, olen nähnyt tuon filminkin Bambi meets Godzilla, ja kyllähän siinä repesi :)
Katselin noita sivuja ja huomasin kyllä että paljon tuli mieleen myös sellaisia tapaamisia joita ei mainittu...kuten vanha Conan-pahis Kulan Gath muuttaa Manhattanin saaren omanlaisekseen, mukana tietysti sitten iso joukko Marvelin supersankareita...tai Ted McKeeverin uudelleenkertoma Metropolis-elokuva, päähenkilöinä Teräsmies ja Lois Lane? Riittäähän näitä (ja olen kuullut muutamankin henkilön kommentoineen että Archie Meets Punisher oli oikeasti hyvä sarjakuva :) )

Varapygmi kirjoitti...

Jaa, olet ilmeisesti innokkaampi harrastaja? Marvel- ja DC-hommista yllätysvierailuja löytyy varmaan tosiaan joka lähtöön.

From Hell oli muuten kiintoisa, aika järeää menoa, vaikken erikoinen elokuvaväkivallan tai kauhun suosija olekaan. Alan Moore toisaalta kiehtoo lähes aina.