1.12.2007

Miehimysten vertailua

Lupailin tehdä myös äijäversion Angelan plokissa tavatuista meemiöistä. Jossain vaiheessa ehdin sen jo ruksia ja lyhyitä selvityksiä rustata, mutta unohdin siirtää sen tänne. Kiirekö tuolla, tuskin hanut ovat ehtineet mitenkään merkittävästi keikuttamaan vaakakuppeja tai muuten rupsahtamaan. Valitettavasti en osaa katsoa äijiä sillä silmällä, joten en ryhtynyt vertailemaan sexpackia, pakaroita, rintalihaksia tai meisselin pullistumaa. Eikä tämä siis oikeastaan ole Kumman kaa, kun en ketään näistä hinkua kerallani petihin.

Pakko kertoa vielä tähän käännöskukkasesta, joka osui silmään torstaina Murhasta tuli totta -jaksossa, jossa kuvattiin ilmeisesti Frendien tapaista ohjelmaa nimeltä Buds. Yksi kookas ja jämerä sälli porukasta kertoili, miten hänet oli bongattu sarjaan, jotenkin näin: "I was discovered in a jockey shorts ad." Käännösteksti oli veikeästi:
"Minut löydettiin ratsastushousumainoksesta."

Harvoin silmääni pistää vastaavia lipsuksia, ehkä siksi etten taida kovin tarkkaan lukea tekstejä, mutta tuo oli niin moukeva, että olisin ylpeä jos olisin keksinyt sen huumorkäännökseksi. Tuumailin itsekseni, että onneksi kundi ei sentään edustanut nyrkkeilijöitä tai Miksi-rintamia (boxers, Y-fronts). Ehkä naiskääntäjä ei ollut uppoutunut miesten kalsonkeihin, mutta nauratti ajatella sitä hemmoa a) jockeynä ja b) lyhytlahkeisissa ratsastushousuissa.
Voisin vielä terhentää, etten tarkoita irvailla, virheitä sattuu kun käännettävä karkaa alueelle, jota kääntäjä ei turhan hyvin tunne.

No niin, asiaan. Äärisubjektiivisia kommentteja niistä yhteyksistä, missä olen sattunut äijiin törmäämään.

{x} Brad Pitt
{ } Tom Cruise
Cruise on säväyttänyt suunnilleen kerran, Levinsonin Rain Manissa ihailtavan määrätietoisella epäsankariroolillaan, menettelee myös Kubrickin Eyes Wide Shutissa. Pitt on silti helpompi sulattaa, koska Cruisen egomaanisuus ärsyttää ja vähän pelottaakin.

{ } Jone Nikula
{x} Jouni Hynynen
Vaivaudun enemmän Nikulan poseerauksesta, kumpikaan ei juuri kiinnosta.

{x} Anthony Hopkins
{ } Jack Nicholson
Kovaa kaliiperia. Nicholson voi parhaimmillaan säväyttää enemmän, kuten vaikkapa Polanskin Chinatownissa, mutta hänen reuhaamistaan on nähnyt vähän liikaa. Hopkins on ässä hienovireisemmin ladatuissa rooleissa, kuten Lecterinä tai siinä mikäs se olikaan… Remains of the Day, kenties?

{ } Matti Vanhanen
{x} Tony Blair
Toista on kiusallista katsella, toinen edes esiintyy sulavasti, vaikken fani olekaan.

{ } Jörn Donner
{x} Jouko Turkka
Kyä Donnerkin on munsta kova jamppa, mutta Turkan Aiheita on niin järäyttävä kirja, että harva on vastaavaan venynyt. Takavuosina myös Donnerin Angela-sarja piti lukea läpi, sekin laajensi näkökulmiani, koska viime vuosisadan alkupuoliskon suomenruotsalainen ökykulttuuri oli niin vierasta.

{x} Ray Liotta
{ } Joaquin Phoenix
Kummallakin on outo, pistävä katse. Liottalta olen nähnyt kiinnostavampia rooleja, monessakin mafiahenkisessä elokuvassa.

{ } Sakari Kuosmanen
{x} Hector
Vaikka Hector olisi tehnyt pelkästään ekan albuminsa Nostalgia, pitäisin häntä aika kurkona. Taitava käsittelemään melodiaa, Bergströmit sovittivat alkupään juttuja hienosti. Mielenkiinto alkoi herpaantua jo 70-luvun lopulla, mutta helvatan hyvän bändin ansiosta myöhempi tuplalive Eräänä iltana oli rattoisaa kuultavaa paarin voimasoitossa.

{ } Keanu Reeves
{x} Johnny Depp
Keinu nauratti jossain vanhemmissa Bill & Ted -jutuissa ja sopi hyvin Matrixin kiiltokuvarooliin, mutta Depp taas on ehdotonta eliittiä monipuolisuudessaan.

{x} Ewan McGregor
{ } Ben Affleck
McGregor on luonnikas ja persoonallinen minun silmääni, Affleck taas tuttu vain ihan kivoista buddy-rooleista.

{ } Jon Bon Jovi
{x} Bruce Springsteen
Bongiovi esitti pari kohtalaista hittiä muinoin ja oli hauska Conanissa "insult dogin" käsittelyssä. Bruce on aika paljon kovempaa sarjaa.

{x} Ville Valo
{ } Lauri Tähkä
En ole kummankaan fani, kai HIM on tehnyt muutaman paremman ja omaperäisemmän piisin.

{x} Jim Morrison
{ } Mick Jagger
Kumihuuleen olen väsynyt kauan sitten, Morrison älysi kuolla ajoissa. Doors teki vahvan sarjan albumeita, Rollareilta pidän eniten Brian Jonesin aikakaudesta 60-luvulla, koska siinä on yrittämisen intoa.

{ } Mike Monroe
{x} Andy McCoy
Hanoi Rocks on etupäässä riipinyt korvaa, Monroen laulutyylinkin takia, mutta Andy virkistää ajoin kitarallaan.

{ } Bruce Willis
{x} George Clooney
Willis sopii hyvin valittuihin toimintarooleihin, mutta Clooney on kova jätkä paitsi O Brother Where Art Thou -roolinsa takia, myös ohjaustensa ansiosta. Salaisen agentin tunnustukset oli niin hyvä, että pitäisi vihdoin hommata myös se Good Night And Good Luck.

{ } Jope Ruonansuu
{x} Mikko Kivinen
Sopivissa hönötiloissa Jope on voinut hymähdyttää, esimerkiksi Kuinka paljon mahtuu pieneen Hi-aceen. Kivinen on innostanut pitemmällä kaavalla, esimerkiksi Nyhjää tyhjästä -sarjassa improvisoidulla sananparrella "Olipas lyhykäänen sait-sii'inki, sano renki kun kaivoon tippus." Alkaa hänkin kyllä ärsyttää suuresti, jos jatkaa pitkään limpsakoneen mainostamista.

{x} Sauli Niinistö
{ } Ilkka Kanerva
Kumpaakaan en äänestäisi, ja vastakkainasettelun aika on ohi, mutta Sale sovitti vähän esittelemällä Oscar Wilden Dorian Grayta.

{x} Lauri Ylönen
{ } Jimi Pääkallo
Hmmm, Pääkallo viihdytti elokuvassa Pitkä kuuma kesä (?), mutta THE Rasmukselta olen kuullut pari toimivaa powerpophittiä.

{x} Ville Virtanen
{ } Jussi Lampi
Turo on pakko valita: "Muista Leena Rehumäki!" Virtanen vaikutti sangen asialliselta myös poliisina jossain murhasarjassa.

{x} Orlando Bloom
{ } Jared Leto
Ei ole kontakia kumpaankaan, Bloomin naamasta tulee edes aavistus mieleen.

{ } Tobey Maguire
{x} Leonardo DiCaprio
Maguiren muistan Oman elämänsä sankarina, Seabiscuitista (ei sentään Seabiscuitina) ja Hämiksenä, mutta Leo sytytti enemmän esimerkiksi elokuvassa Ota kiinni jos saat.

{ } Kari-Pekka Toivonen
{x} Antti Reini
Eivät ole tehneet lähtemätöntä vaikutusta kumpikaan, luotan Angelan valintaan.

{ } Santeri Kinnunen
{x} Samuli Edelmann
Pitää valita kahdesta pahasta, koska näistä tulee ensin soheltaminen ja muka-tekeminen mieleen, varmaan heidän sketsisarjansa takia. Jos Edelmann ei olisi vetänyt niin övereiksi julkikuvaansa taannoin, voisin pitää jostain hänen töistään.

{x} Patrick Swayze
{ } Kurt Russell
Loistavaa, saa valita huumorivalion, jota siskoni on kutsunut Sveissariksi. Vähän kuin köyhän miehen Hasselhoff, eikö? Minulla campin valioihin kuuluu Road House – kuuma kapakka, sitä ei pelasta millään edes Jeff Healey Band.

{ } Al Pacino
{x} Robert De Niro
Turhan häijy valita, mutta olkoon ratkaiseva tekijä De Niron rooli Jackie Brownissa. Se on niin vakuuttavaa puolijauhoisuutta.

{ } Teemu Lehtilä
{x} Juha Veijonen
Lehtilää en muista tähän hätään, menköön Veijonen, joka on ookoo erilaisissa ketkun rooleissa.

{x} Andy Garcia
{ } Alec Baldwin
Garciassa on ollut minusta vanhanaikaisen elokuvasankarin säihkettä.

{ } Kevin Costner
{x} Richard Gere
Costner on hankkinut ehkä parempia rooleja, mutta Gere painui mieleen jo aikoinaan: Mr Goodbar, American Gigolo ja erityisesti McBriden Polte veressä (Breathless), josta olin hyvin otettu, vaikka sitä vähäteltiin Godardin A bout de soufflen laimennoksena.

{x} John Malkovich
{ } Jeremy Irons
Malkovich on suursuosikkejani, esimerkiksi leffoissa Valheet ja viettelijät, Tulilinjalla ja Being John Malkovich. Ironsiakin on kyllä mukava katsella Menneessä maailmassa. Hän on pääosassa myös kömpelössä vitsissäni: "Wife fixes the car and Jeremy Irons."

{ } Robert Redford
{x} Paul Newman
Redford on tehnyt monta komiaa elokuvaa, mutta Newman oli Rossenin klassikossa Suurkaupungin hait ja palasi biljardikentille Scorsesen semi-jatko-osassa Color of Money. Mahtavan mittava ura kummallakin, ei voi jyvittää. Kumpikas niitä munia ahmikaan?

{x} Liam Neeson
{ } Ralph Fiennes
Neeson on vähän brutaalimpi, iskee sen takia paremmin. Molemmat laatuäijiä minun silmääni.

{ } Hugh Jackman
{x} Jude Law
Law on turhan kiiltokuvapoika, mutta komia tapettava Ripleylle. Jackmanin taidan tuntea vain Wolverinena ja Conanin vieraana.

{x} Matt Damon
{ } Peter Krause
Damonilla on paljon hyviä elokuvia, pärjää minusta jopa Bourne- eli Medusa-sarjassa, vaikka golfmoguli piti häntä siinä epäuskottavana. Rounders, Ripley, Good Will Hunting… hyviä on oikeasti paljon. Mitäs tuo Krause onkaan tehnyt?

{ } Jukka Puotila
{x} Pirkka-Pekka Petelius
Puotila säväytti muinoin vieraillessaan esittämässä lyhyinä pätkinä Jörn Donneria, Spedeä ja muita. Oli kaamea virhe yrittää koota niistä pitkä huumorisarja, vaikka hän erittäin taitava imitaation alalla onkin. Petelius varmisti voiton jo Velipuolikuun ja Mutapainin aikoihin, vaikka onkin välillä ylikuormittanut vanhaa mainetta.

{x} David Hasselhoff
{ } Matti Nykänen
Aito ja alkuperäinenkin oli täällä! Ritari Ässät ja Babewatchit on uusittava joka vuosi! Tuo jälkimmäinen ei nykyvireessään niin piristä.

{ }Mikko Leppilampi
{x} Peter Franzen
Epä*-Mannerheimin elokuvia olen nähnyt vähän, en osaa punnita, mutta ainakin Franzen on tehnyt pätevän ja monipuolisen vaikutelman.
(*Asiantunteva lukija Minja korjasi, että väärää Mikkoa syytin Mannerheimiksi. Tsori! Naama oli muistissa, luulisin, mutta tuleva rooli meni robinvanpersielleen. Nousiainen tieteski oli se Marskiksi valittu.)


{ } Pierce Brosnan
{x} Daniel Craig
Brosnan oli kankean eloton Bond, enkä muitakaan sykähdyttäviä rooleja ole nähnyt, joten toiveikkaasti valitsen Craigin, vaikka uusi Casino Royale on näkemättä. Kuvien ja lyhyiden mainospätkien perusteella äijässä on häjyä otetta.

Tosi kiinnostavaa, vai häh?

9 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Jotenkin pelottavaa, kun olisin vastannut joka kohtaan samoin. Perustelut olisivat poikenneet, mutta eivät siihen suuntaan, että niitä vältt. petiin haluaisi kellistää.

Angela kirjoitti...

heh, sama tunne täällä! Meillähän on pelottavan samanlainen miesmaku... jeh. Olet kyllä Äijä kun teit tämän, vaikka olisit hyvin voinut fantasioidakin, ihan pikkuisen ;D Kiitos Varapygmi. Mä lähden nyt glögille. Yhdelle?

Täällä bloggerissa ei voi muuten enää kommentoida omalla linkityksellä!

Varapygmi kirjoitti...

Kaura, pelottavaa on, samoin kuin uusi kuvasi! Ei näytä tutulta ihmiseltä, onko tuo joku manga-versio, vaikka silmät eivät niin suuret olekaan? Aika poikamainen joteski.

Vassakuu, Angela. Ei irronnut nyt fantasiaa, vaikka eilen paarissa hätkähdin, että yksi kaveri saattoi kokeilla jalkapeliä. Pitäisi olla kai lähinnä imarreltu, mutta ei se tuntunut kuin vähän yllättävältä. Vedin jalkani pari kertaa poikes.

Mikähän on polkkeriinkin mennyt? Mulla Safarin, Googlen, Gmailin ja ehkä Firefoxinkin muutokset ovat aiheuttaneet hämmennystä. Näyttää että pyrkivät lyömään laajakankaan muotoista ruutua, joka heittää yli 3:4-näytöstäni.

Ketuttaa puoliautomaattiset päivitykset, jotka tärvelevät ohjelmien toimivuutta. Motto:
Jyrkkä ei huononnuksille!

Nyt pitää käynnistellä Burtonin Painajaista ennen joulua, koska poika haluaa katsella sitä taas. On ihan lumoissaan, ollut kai pian pari vuotta.

Angela kirjoitti...

Vai jalkapeliä. Minulla oli tissipeliä. Minun oli näet pariinkin otteeseen siirtyiltävä loitommaksi Hectorin konsertissaa väliajalla "lähentelevistä" naisista...ihan totta pari naisihmistä tunki minuun kiinni jonottaessa, vaikka tilaa olisi ollut pitää väliä vähän. Oli jotenkin ahhhhdistavaa tuntea rinnat selässä hieromassa (anteeksi nyt tämmöinen mutta se todella tapahtui kaksi kertaa!) Enkä kuvittele ollenkaan. Joten tiedän miltä sinusta mahtoi tuntua. En mä ainakaan ollut imarreltu.

hdcanis kirjoitti...

Eivät nuo kai kaikki ole miehimyksiä? Cruise ainakin kiistää äänekkäästi...

Pitipä minunkin listata...(hmm, tänne ei enää saa laitettua linkkiä google/bloggerin ulkopuolelta? http://ranneliike.net/blogi.php?nick=millikan kuitenkin)

Varapygmi kirjoitti...

Angela, voitaisiin vaihtaa päikseen kenties pelit?

Hdcanis, tunnustan, että otsikko taisi johdattaa harhaan. Pitää hakea sensaatiota vaikka väkisin. Täytyypä käydä silmäisemässä listaasi. Jotain muutoksia tähän kommenttilootaan on tullut, mutta omasta plokista ei näe koko totuutta.

Minja kirjoitti...

Psst.. väärä Mikko tuo Mannerheimiksi tituleeraamasi.. :)

Varapygmi kirjoitti...

Niinpä oli, Minja! Totesin sen eilen, kun poika katseli Huumaa, missä kysyttiin Nousiaisen ekaa elokuvapääosaa jättipottikysymyksenä. (Taisi olla Going to Kansas City.) Unohdin korjata.

Kannattaa tehdä mokia, niin voi tarkistaa lukeeko kukaan. Leppilampi on kyllä tuttu naama, ehta hymypoika, olikohan Keisarikunnassa esimerkiksi.

Angela kirjoitti...

Vaihdetaan vaan :) jalkapeli on kivempaa...ja silmäpeli ;D