13.10.2007

VUODEN KURKUT

Uusi perinteinen palkinto on taas ensi kertaa jaossa. Ajattelin koota tähän lyhyttälistaa kuumista ehdokkaista, mutta ennen kaikkea heittäydyin miettimään luokkia, joissa palkintoja kuuluu jakaa.

Siis VUODEN KURKUT

Kultakurkku
En yhtään tiedä ketä tältä vuodelta pitäisi palkita, hädissäni tarjoan Amy Winehousea.

Multakurkku
Lily Allen. En tiedä vaikka hän kuuluisi ylempään osastoon, kiinnostava tapaus ainakin, josta kaveri hälytteli. Smile vetoaa.

Mätäkurkku
Tästä tulee ehkä kiihkein kilpailu. Esitänpä huvikseni ehdokkaaksi vanhasta muistista John Lydonia (née Rotten).

Syvä kurkku

Thaimaalaishieromon työntekijä Rovaniemellä. Onko kovia haastajia?
(Oikealla ote Poppi-Hessun valokuvasta, joka löytyy täältä.)

Avomaankurkku
Nuo ovat maukasta tavaraa, mutta jotenkin niin maalaisia, että miten olisi Bill "King of Dieselbilly" Kirchen tovereineen, erityisesti kun he esittävät kappaleen Folsom Pinball Blues. (Hello, I'm Johnny Cash… Ever since I was a young boy, I played the silver ball…)

Kasvihuonekurkku
Pääministeri Matti Vanhanen. (Ei missään nimessä samat kasvot omaava yksityishenkilö, joka voisi vaikka haastaa raastupaan.) Tuo kasvihuoneessa Euroopan kuninkaaksi kasvanut ehkä voisi miettiä kannattaako heitellä kiviä, niin kuin lasitaloissa elävät noin yleensä ovat joutuneet miettimään.

Etikkakurkku
Tarja Turunen. Kitkerän maun jätti suuhun, toisin kuin linkin takaa löytyvä Fishmaster. (Kiitos Ossi muistutuksesta.)

Venäläinen suolakurkku
Roman Abramovitsh ainakin suolaa tehokkaasti Chelsean toimintaa, jossa Jose Mourinho tuskin oli heikoin lenkki. Toisaalta jos syytää satoja miljoonia, kai sillä puheoikeuden saa.

Maustekurkku
Olisiko scumbagin tehnyt Spice Girls tähän kohdallaan?


Parempia ehdokkaita saa tarjota kernaasti, samoin kuin uusia kilpailuluokkiakin. Nyt pitäisi mennä tutkimaan Hittuilun eli Teppoilun syvintä olemasta, koska kisajärjestäjät sitä ankarimmatusti ovat kai jo miettimässä, jos ovat eilisestä aivoriihestä toipuneet varhain.

Tiedän toki kiusallisen hyvin, etteivät ehdokkuuden tuoneet esitykset ole ihan tuoreita… Mutta kurkku on hyvää sinänsä, varsinkin partaäijän kera tsatsikina.

12 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Hapankurkku voisi olla oiva lisä, joskin nyt olen liian hyväntuulinen keksimään siihen ehdokkaita. Vedet silmissä joutui ihmisparka nauramaan Fishmasterille.

Varapygmi kirjoitti...

Siin on aika kivoja löytöjä, kuten Steven Seagal, Rollarit (Speak up, eh) ja vanha harppu. Outo huvituksen haara, tiikeritoveri sen keksi perjantain uusinnaksi, nk. klassikko.

Hitto, en jaksanutkaan lähteä Pynsälle. No, ehkä ehdin kertoa mielipiteeni Teppoilusta myöhemmin.

Milvus kirjoitti...

Hapankurkku on Pepe Willberg, ainakin tämänpäiväisen IS:ssä julkaistun ruikuti-ruikuti-haastattelun jälkeen. Kirjoitin blogiini Pepelle avoimen kirjeen. http://tehtaanvarjosta.blogspot.com

Tori Amos on tämän vuoden Kultakurkku, siis minun mielestä.

Vt kirjoitti...

Pantera iski tietyssä vaiheessa kovemmin kuin mikään, joten tuota Fishmasteria parempana on pakko mainostaa Fucking Hoff-Styleä. Siitä vaan!

varapygmi kirjoitti...

Tervens!
Milvus, Pepe on lupaava ehdokas lupaavaan kategoriaan, yskitti ja nauratti se kertomus, kuinka suosio on kovaa ja vahvaa sorttia.
http://www.iltasanomat.fi/viihde/uutinen.asp?id=1444600

Vt, Panteralla olikin paljon kerrottavaa, Hoff-style on joka miehen haave. Kyllä nuo huvittavat, eri tavalla, sillä Fishmasterin kömpelö jankkaus on oma juttunsa.

Erehdyittekö klikkaamaan Chelsea-linkkiä, jossa Mourinho äityy laulamaan Abramovitshille?

Allyalias kirjoitti...

Hyvät kurkut! Syväkurkulle en kyllä keksi haastajaa :)

varapygmi kirjoitti...

Terve Ally! Kyä kurkku on hieno keskintö luontoäidiltä.

Angela kirjoitti...

Hhahahahahaaa aivan hervoton tuo...hamster..[hihittää hervottomasti]..mutta tiesitkö, että: Kurkku (Cucumis sativus) on kurkkusuvun (Cucumis) jäsen yhdessä melonien ja kivakurkun kanssa...Kivakurkku :) Kuka olis kivakurkku??

varapygmi kirjoitti...

Kivakurkku pitäisi ilman muuta keksiä! Olen katsellut liikaa munansaannoksia loppuvuoden tarpeiksi, en pysty käsittelemään sanoja kääntelemättä niitä, joten nyt irtoa mitään tavallista kunnollista. Papin hekotus. Pekka Kahva.

Angela kirjoitti...

Mä oon huono noissa sanaväännöksissä. Menee aina tolkuton aika miettiä...pakko sanoa ääneen, sitten vasta tajuan :D niitä pitäis opetella ulkoa ja ladella kerralla kaikki peräkkäin - sanaväännöslauseita oikein. Yvää Hyötä!

Mrs Morbidi kirjoitti...

Tuontikurkkuja oli jossain vaiheessa Suomessa. Oliko ne niitä, joita afrikkalaiset pakolaiset poimivat etelä-Espanjassa ja jotka sitten lennätettiin Suomeen? Aah, siis Lentokurkut. Tarvitseeko Lentokurkku lentolupakirjan? Ja oliko olemassa Vientikurkkuja? Ehkä Carita Mattila ja muutama muu Kultakurkku.

varapygmi kirjoitti...

Terve Ruu! Erittäin lupaavia aiheita kaikki, niin lento-, tuonti- kuin vientikurkkukin.
Raadin on syytä kokoontua pian.