2.10.2007

Syrjäkulman nuori vastaa

Onko se plastiikkikirurgiaa, jos leikkelee mehukannusta äyskärin?

(Niksi-Pirkka on taatusti antanut ohjeet jossain vaiheessa. Onhan siellä neuvottu sekin, että rikkinäistä haisaapasta ei kannata heittää pois, vaan sen voi täyttää betonilla, jolloin siitä saa hyvän ankkurin.)

Väliin tulee aina vilkaistua, millaisia reittejä plokiini eksytään. Muistan joskus kesällä jo ihmetelleeni erästä viittausta, mutta ajattelin että pojat olkoon poikia, saahan sitä linkata vähän levottomamminkin. Nyt sama linkki rupesi naurattamaan.

Otsikon Pääkaupunkiseudun nuorisotyön ytimissä alla oli Nuorisotutkimusseuran kirjoitelmia eli tutkimustuloksia viime kesältä. Niistä yhdessä olin päässyt esimerkiksi, seuraavassa kappaleessa:
Mutta miten tämä ajatus auttaisi kainuulaisia? Mitkä ovat heidän resurssinsa ajassa ja paikassa elämiseen ja ihmissuhteissa kiinni pysymiseen? Muuttotappio on vääjäämätön prosessi, mutta niin on myös tietotekniikan ja verkkopalveluiden kehitys, joten voisiko näistä vääjäämättömistä prosesseista olla apua toisilleen? Voisiko yhteissuomalainen sosiaalinen tila tavoittaa päätteiden kautta myös syrjäseutujen nuoret, ja voisivatko nämä nuoret taas osaltaan edesauttaa suomalaisen yhteiskunnan kehitystä? (ks. esim. http://varapygmi.blogspot.com/) Verkostojen välittäjäaineena ja kulttuurin peruselementtinä on keskustelu ja kommunikaatio. Ihmisten vähentyessä keskustelun merkitys vain korostuu ja tämähän ei perussuomalaisen miehen jäyhyyteen sovi.

En ole varma luenko tuota oikein, ihan mielenkiintoisia ajatuksia siinä on syrjäseutujen nuorista ja heidän mobilisoimisestaan päätteiden kautta. Mutta jos luen oikein, pitäisin vähän ylimalkaisena viittauksena sitä, että saan edustaa syrjäseutujen nuoria.

Tunnen toki hyvin teoriat, kuinka kehäkolmosen takana ei tapahdu mitään järkevää, mutta luulisi parempiakin edustajia löytyvän kuin yli nelikymppinen tamperelainen, sillä onhan meitä syrjäytyneitä silläkin laskutavalla nelisen miljoonaa. Muutama täältä on pelastettu vuosien mittaan oikean elämän sykkeeseen. Toisaalta lämmittäähän se valtavasti, että tuossa pidetään sentään mahdollisena, että me syrjäkulman nuoret voisimme edesauttaa suomalaisen yhteiskunnan kehitystä. Hip huraa.

Vilkaisin kyllä kesäkuun alun polkkiani, jos tuolla olisi viitattu johonkin nimenomaiseen kirjoitukseen, mutta ei olisi honattu laittaa täsmälinkkiä. En löytänyt sopivaa, horisin silloin omiani esimerkiksi vasenkätisistä kitaristeista. Ei tuo linkki minua edelleenkään hämää, kunhan ihmettelen sen tarkoituksenmukaisuutta. Enhän edes allekirjoita omalla kohdallani maksiimia Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta.

17 kommenttia:

poppi-hoo kirjoitti...

No mitäs maaseudun nuori? Ei vaiskaan, olisko tuon kirjoittaja oivaltanut syrjäkyläisen taustasi tästä sivun ylälaitaan tikkaamastasi esittelytekstistä: "Enemmän peräkylän kunti kuin mondääni maailmanmies"

Suomi - tuo syrjäkylien luvattu maa.

Varapygmi kirjoitti...

Mitä ne suurpirkkalaiset siä huuteloo? Saithan sinä vanhojen veronkantajien tapaan valloitettua jo Lapinkin.
Voi olla juu esittely vaikuttanut ja olen toki muutenkin peräkammarin tyylillä ihmetellyt miten kaukana olen kehityksen eturintamasta. En silti kiittelisi, että vankkaa tutkimustyötä on tehty esimerkin hakemisessa.
Tulee mieleen se Salmiakkikossun myyntikielto, kun Toimi Kankaanniemi sai joltain äitiparalta kirjeen, että hänen lapsensa kuoli karkkiviinaan. Kävi vain ilmi, että poika oli noin kolmekymppinen kokenut tenuseiväs. Muukin merkki olisi kai kelvannut viemään turmioon.

Poppi-hoo kirjoitti...

Turmiosta tulikin mieleen, jotta lähekkö iltasella käymään paarissa parilla piusalla? Vaikka noin seiskan paikkeilla siä standardipaikassa.

veepygmi kirjoitti...

Terminne on mullen outo ja työpaineet ovat hirmuiset, mutta toisaalta Pauno aneli vetämään pilistä liigapelin merkeissä.
Tarttisko nählä jo aikaisemmin ja suunnitella asiaa, esmes neljän viiden kantturoilla, että voisi palata kotiin simahtamaan hyvin varahin. Olisi aamulla taas työvireessä ennen kukonlaulua. Up with the cock, kuten kunnon tytöt käskee.

Anonyymi kirjoitti...

mitäs polkkasit vasurikitaristeista? Itse kuulun tuohon vähemmistöryhmään. Varsinkin nuorempana kitarakaupat oli mulle tuskallisia vierailla, kun seinät notku mitä hienompia skittoja, mutta oikeakätisinä. Juu ei, ei niitä noin vain käännetä vasureille sopiviksi. Kyllä Henkkakin oli omaansa kustomoinu aika reilulla kädellä, mm. piuhan plugin paikkaa.

veepygmi kirjoitti...

Vasureita minäkin. Hendrix oli pääkohteena, sitten vanhoja hurjia, jotka soittivat vasurilta kielet väärin päin, kuten Albert King, Otis Rush ja Dick Dale (jos muistan nyt oikein, en tarkistanut).

Täällä se oli:
http://varapygmi.blogspot.com/2007/06/henkka-ja-muut-vasurit.html

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, käynpä lukaisemassa.

Kurt Cobain oli vasuri myös...

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne nyt linkitti väärään osoitteeseen. Tietysti tarkoittivat minua; olenhan entinen kainuulainen nuori, joka asun kaukana sivistyksestä:)
-ruu

kervå kirjoitti...

"Voisiko yhteissuomalainen sosiaalinen tila tavoittaa päätteiden kautta myös syrjäseutujen nuoret"

Joo, siinä olisi pitänyt lukea "päihteiden kautta", eihän tuossa muuten ole mitään järkeä (sijapäätteiden???)

veepygmi kirjoitti...

Ruu, tuosta pitää ehdottomasti ilmoittaa Nuorisotyöseuran päättäville tahoille.

Kervå, päihteiden kautta tavoittaa kai valtaosan suomalaisista, mutta tutkimustulokset voivat olla sekavia. Lähden suorittamaan empiirisiä kokeita, kunhan kerkiän.

peliin ankkuriin kirjoitti...

Jos en väärin muista, Pirkka-niksissä haisaapasparin EHJÄksi jääneellä lantsarilla ei kannattanut heittää vesilintua, kun siitä sai niin tuiki näppärästi betonilla täytetyn ankkurin.

Että tällaista umpitärkeää tiedonhallintaa. Terkkuja vain syrjäseutujen apatiijjaan ja tsemiä blogivetoiseen elvytykseen sen vähemmän tunnetun Bengalin peräkylän kitukasvuisen hemulin viitoittamalla tiellä.

Kaura kirjoitti...

RUAHAHHAHHAHHHAHHAHHAAA AHHAHHAHHAA. Snort. Anteeksi. Mä voisin piristää syrjäseutujen nuorisoa täydellisellä Sledge Hammer -DVD-kokoelmalla ja ihastuttavalla seurallani. Onko diili?

Varapygmi kirjoitti...

Oho, anonyymilla on ollut paitsi vähä ressiä luultavasti myös päihtymystä.

Lehti on kahta sivua vaille painossa taas, toinen män jo eilen, joten suattavat paineet vähä helpottaa kohta, mutta olipahan taas rupeama, varsinkin vimoset puolitoista viikkoa.

Ehdimme silti rentoutua ti Poppi-Hessun kans ja käydä visassa. Which was nice.

Varapygmi kirjoitti...

Anonyymi otti yhteyttä ja pyysi poistamaan kommenttinsa. Menköön nyt, vaikka hitollako minä sen varmistan, että kyseessä oli juurikin sama anonyymi.

Poika täytti vuosia ja päivä oli sykähdyttävä molemmille.

Angela kirjoitti...

Siis on synttärikakkua syöty :) Mutta missä Varapygmi lymyilee?? Tule esiin "pätkä"! ;)

Varapygmi kirjoitti...

Tääl ollaan, aika voipuneena. Parin kaverin kans astuimme vähän korkin päälle ja kävimme visailemassa kahtena päivänä. Raskas työ, raskaat huvit -prinsiippiä tuli toteutettua. Olotila onkin limbo, Chubby Checkerin malliin: "How low can you go…"

Perhana, ehdin keräillä jo emmeitä polkkaan, mutta niitä kertyi liikaa. Ei jaksa vielä valikoida. Voi hirmu, ensi kuussa tulee vuosi polkkausta täyteen, enkä ole varmaan enää siinä tahdissa, että tulisi yksi per päivä täyteen. Laiska lurjus ja nahjus.

Angela kirjoitti...

Voi että. Pelaa vaikka tuota Terispeliä, jonka löysin :) Teris suihkii siellä kivasti :D Koita nousta, mutta varovasti varovasti. Ja miksi aina pitäisi olla niin hiton tehokas? Kysyy toinenkin laiskuri joka rallattaa välillä iloisesti ja toipuu hitaasti.