28.1.2009

Pinteistä monet ovat hyviä

Ollut aika hiljaista täällä. Vaan eipi hätiä, hyvin on alkuvuosi mennyt, hiljaisuus jatkukoon tarpeen mukaan.


Selvitän vieläkin päässäni, mitä kaikkea meni pieleen viime vuonna, että ajauduin niin jumiin. Yksi syy oli liiallinen työtaakka liian kevein korvauksin, aikataulullisesti päätöntä menoa.

Suorana seurauksena tuosta toinen oli sosiaalisen olemisen ja tekemisen syrjintä, mikä kostautuu vainoharhoina ja yleisenä kehnopäisyytenä. Myös perinteinen kupittaminen ja levoton elämä jäivät kohtuuttoman halveksittuun rooliin.

Nuo ovat menneitä, mitäpä niistä sinällään, mutta välillä kannattaa kurssia suunnata toisin. Työtaakkaa luulen saavani kevennettyä, samalla hiukan korvauksiakin kuten asiaan kuuluu. Kehnopäisyyden muutokset kertoo lähinnä ympäristö, kenties omat olotilatkin, mutta mukiin olen tarttunut joskus korjatulla asenteella. Määrä ei ole olennainen seikka, viihtyminen sitäkin enemmän.

Odottamaani tapaan koittaneen taloudellisen "taantuman", vai miten sitä halutaan kutsua, toivon itse asiassa kohentavan yleisiä elämänarvoja. Ainakin kaiken turhan kauppaamisen ja mainostamisen röyhkeyden soisin tasaantuvan. Ei kyky hypellä silmille yksilön rahoja vonkuamaan ole erityinen ansio. Vaikka se jopa kerran tuhannesta onnistuisikin, matkalla on rasitettu turhan montaa muuta, jotka eivät millään muotoa ole kiinnostuneita, mutta joutuvat raivaamaan tietään myrkyllisiä lonkeroitaan joka suuntaan työntävässä viidakossa.

Ei minusta kyllä mainosten tekijäksi olisi.

* * *

Naamattu, kuten muuan Facebookin tuttava sitä kotkotinta nimittää, on tarjonnut yllättävän usein hupaisaa kevyttä etä-sosiaalisuutta. Kantapöydän mööpeleitä paarista on sännännyt sankoin joukoin aktiivietätuttaviksi, missä on hauskat puolensa. Kuten nyt sellainen törppöily, että väännetään väkisin väärin suomennoksia tunnetuista kappaleista ryhmässä "tahallisen tyhmiä käännöksiä rock-klassikoista" tjsp.

Pari esimerkkiä omista runteluistani, ensin on muka-suomennettu artisti ja sitten hitti. Vastaukset tulevat kommentteihin.

Karseat heterot: Kortongit pois keinusta

Pikkupippeli Jorma: Teen Bondille martinia

Sepät: Kaksoisbaareilua kun Menachemin perhe on kotona

Ja onhan näitä vängerretty runsaasti enemmänkin. Muutamat muiden kehitelmät ovat hekotuttaneet tai riehaannuttaneet, mutta onhan se vaikea laji, kun ei osaa arvuuttaa mitkä esitykset ja vieraskieliset sanat synonyymeineen ovat kyllin tuttuja.

Oma lukunsa ovat status-tiedotukset, joihin on otollista törkätä kertakäyttövitseja. Eräs viikkoja myhäilyttänyt kuului jotenkin näin: Varapygmi haluaisi Guinnessia, sillä on sitä pahemmistakin pinteistä selvitty.

13 kommenttia:

Varapygmi kirjoitti...

Ne kappaleet olivat muka nämä.
Dire Straits: Sultans of Swing
Little Willie John: I'm Shakin'
The Smiths: Barbarism Begins At Home

kervå kirjoitti...

no häh. mä luulin et ois saanu vastata :(

(tiesin kyl vaan ton ekan)

Varapygmi kirjoitti...

No pentele, tsori. Jotenkin otaksuin, ettei tänne moni eksy, saati että ryhtyisi keksimään.

Nopeasti olisivat näköjään kortongit lähteneet keinusta.

Hölmöilin taas Naamatussa pari tuntia ja tuli mieleen, että pitäisikö vonguta ystäväksesi, jos sivullasi olisi yhtä repäisevää huvitusta kuin ne "kotivideot". Ujous iski ja nettimaailman kaikkinainen turhuus rassasi myös.

Varapygmi kirjoitti...

Kervå, paikko! Pari lisää, just for you, niinko tavataan sanoa.

Ole kitaristi-Paulin luona: Olis tarttenut tuntea Petteri

Teetait: Takahuonevaatimuksia sarjakuvasankarittarelle

Sormus: Silmä tullaan vuokraamaan etiäpäin

kervå kirjoitti...

THE BEATLES - I SHOULD HAVE KNOWN BETTER

?: riders on the storm???

... emmä osaa :D

kervå kirjoitti...

Kappas, en sitten laittanukaan sua kaveriks sillon kun viestittelit. Oon ite ollu ihan siinä uskossa koko ajan... no heitäpä uus!

Varapygmi kirjoitti...

Näino, kaksi kolmesta että heilahti. Ohan se Do-ors se kakkonen. Ja kolmonen oli, jos saapi jo kertoa, tämä band of gold, jonka kakkoslevyn teosta tuli hieno dokumentti maanantaina:
http://www.youtube.com/watch?v=a0WMBYQL14U

Jazmanaut kirjoitti...

Mää osallistun teidän keskusteluunne.

Varapygmi kirjoitti...

Kiva, tervetuloa vaan! Oliko vastauksia liikaa ja liian pian sunkin makuusi?

Jazmanaut kirjoitti...

Minusta tämä oli kokonaisvaltaisesti just sopiva paketti!

Anonyymi kirjoitti...

Facebook eli pärstäkirja on paholaisen keksintö eikä edes sillä coolilla tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Eipi voi kiistää, että Naamatussa hornan katku väliin tuntuu. Jos pääsee itse määrittelemään mitä siellä tekee, mitä tiedotuksia vastaanottaa ja mitä muille lähettää, sitten voi väliin olla hauskaakin.

toivoo O. Poliitti

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa tässä mieleen..
Mitkäs pintit eivät sitten ole hyviä?