3.1.2009

Olemme parhaita

Ohimennem haluaisin mainita parille ihmiselle, jolle se raha on tai ei oo tärkeää. Olisi kiinnostavampaa kuulla, jos sen normaali kuluttaminen eri tavalla toimivia paheksuen, säästäminen tipatommalla, sijoittaminen konsoliin tai jotain – mitä tahansa – muuta olisi se keino, jolla elämä olisi paremmin.


Tarkemmin kiteyttäen: kuka on parempi kuin joku toinen meistä?

EDIT: Tuo taitaa olla täyttä soopaa, mistä ei voi saada tolkkua. Pysyn silti periaatteessa, etten kevein syin viitsi poistaa tekstejä, kuten nyt vaikka vain siksi, etteivät sormet ole löytäneet oikeita kirjaimia eivätkä aivot ole kantaneet järkeviin lauseisiin saakka.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaajaah, herra kirjoittaa nyt yli hilseeni. Hyvää uutta tätä vuotta joka tapauksessa! Terv. Ruips Morb

Varapygmi kirjoitti...

Terve Ruu! En ihmettele jos meni yli hilseen, en minäkään tuosta enää tolkkua saa. Taitaa olla joku kehitysversio vanhasta kaavasta "itku pitkästä ilosta": nautin pojan kanssa erinomaisen lämminhenkisiä kahdenkeskisiä lomapäiviä, sitten töiden kangertaessa avasin viimeisen lomapaketin, kun vietin pitkän illan eilen erittäin hyvässä seurassa.

Viina on kallistunut, valtion puolesta jonkin verran, meidän toimesta se kallistui eilen kai vähän liikaa. Tunnetulla tavalla liiat hörpyt voimistavat suhteettomiksi mitä vain ajatuksia ja tunteita, niin hyviä kuin pahoja.

Kotiin päästyä sekavissa ajatuksissa vilisi monenlaista hyvää, mutta iski turhauma kun niitä ei saanut millään konstilla jonoon. Tuossa soperruksessa haistan pari hyvää asiaa, jotka ovat hautautuneet omituisen vinoutuneeseen purkaukseen. Ne hyvät asiat ovat usko tasa-arvoon sekä ihmisen oikeaan olemiseen ja tekemiseen riippumatta rahasta tai ahneudesta. Yritin viitata kai siihen, että jos pyrkii olemaan muita parempi ja nostaa itsensä ylemmäs, alle jää tyhjä tila ja kosketus maanpintaan heikkenee. Vielä ikävämpi tapa pyrkiä siihen on painaa muita alemmas, jotta oma pää keikkuisi ylempänä suhteessa muihin. Oma leipä ei muutu paremman makuiseksi siitä, jos joku muu joutuu syömään pettua, ellei sitten näe kaikkea kilpailuna.

Joo, kaiken hyvän mielen seassa pöytäseuramme masentui nykyhallinnon taipumuksesta näperrellä pikkuasioiden kanssa ja osoittaa halua holhoaviin päätöksiin sekä näennäismoraalisuuteen tai -moralisointiin. Kilven kiillotusta.

Hyvää tätä vuotta sinnekin antipodilaan, ja kaikille muille, jotka tänne eksyvät!

Tiina kirjoitti...

Toi editti selvensi aika paljon. :D

Mutta kyllä tuosta alun mokelluksesta nyt ehkä kuitenkin sen pointin löysi. Saatoin katsos ymmärtää mitä tarkoitit.

Varapygmi kirjoitti...

Terve Tiina, ja oho. Olet ehkä ollut selvänäkötilassa? Itse epäilin vähän, että pitäisi päästä öiseen tilaan saadakseen tuosta tolkun, vaikka muistelen etten oikein pystynyt lukemaan sen paremmin kuin kirjoittamaankaan. En yritä nyt sinne päästä.

Tuo rahaan viittaava alku erityisesti hämmentää, mutta taustalla voi olla hiljattainen oivallus, että minun itseni kuuluisi sekä ajatella että käyttää sitä vähemmän. Suunnata se tarkemmin omaan ja pojan viihtymiseen ja hyvinvointiin. En halua yleensä muiden puolesta arvovalintoihin pyrkiä enkä heidän tekojaan arvottaa, varsinkaan kenenkään yksilön, mutta hönössä senkin rinsiipin voi unohtaa joskus.

Tiina kirjoitti...

Vaiko sittenkin humalanäkötilassa?

Anonyymi kirjoitti...

Jotain tuollaista arvelinkin sinun tarkoittavan ja siksi täällä itsekseni myhäillen nyökyttelin. Vaan tarkistus kannattaa aina, koskapa oiekassa on mukava olla!! Heehee. -ruispuikula

Varapygmi kirjoitti...

Terve vielä uusiksi molemmillen. Toivottavasti tuo polkka ei ollut parasta mitä saan kirjoitettua tänne tämän vuoden aikana, vaan ehkä suojamuurien murtuminen voi paljastaa vahingossa jotain kiinnostavaa.

Iloisemmalta puolelta mainittakoon, että perjantaina hangoitellut työjuttu tuli kirjoitettua ja äsken lähetettyä, rontti 2000 sanaa englantia, jota ei konsaan englanniksi julkaista, vaan käännetään edelleen. Itsekin joudun rusentamaan sen vielä suomeksi.

Syntyi positiivisehko ongelma: tekstiä tuli reilusti liikaa, taistelin tuntikausia poistaakseni kolmanneksen. Nyt jännittää vieläkö joutuu lisää karsimaan.