20.8.2008

Muutan ulkomaille

Kui se oikein on, eivät kai ulkomailla uutiset kotimaasta ole yhtä masentavia kuin täällä. Katsokaa nyt tätäkin valikoimaa, minkä Aamulehden nettisivut leväyttivät etehen tänä aamuna.

En halua suurin surminkaan (krhm) vähätellä murhetta, jonka kuolema läheisille tuottaa, mutta ilskottaa tapa millä nuo muotoillaan uutisotsikoiksi: "sen-ja-sen kuolema järkyttää siellä-tai-täällä". Pidän enemmän vanhasta mallista: "Hölö kuoli täten tuolla", koska ei kai sillä suurta uutisarvoa ole, että tapaus järkyttää.
Mitä tulee tuohon keskimmäiseen, taidan olla trendikäs keskivertosuomalainen, sillä ainakin joka toinen noista osuu niin eläväisesti kohdalleen 2000-lukuni osalta.

Lueskelin vain juttua suomalaisista pystyseisojakoomikoista (stand up), jotka ovat vierailulla Edinburghin Fringe-festivaaleilla, jolloin silmään osui tuo oikeassa kainalossa. He olivat varmaan Anto… eiku Ismo Leikola ja Riku Suokas, siis ne koomikot. Tuli sellainen olo, että olisi mahtavaa olla Edinburghissa, vaikka siellä Grassmarketin pubeissa. (Ennen kuin kukaan ehtii nurista että se on Haymarket, mihin ilmiöön olen useasti törmännyt, tässä linkki.)

Kun nyt Aamulehden nettileikkeihin tai -leikkeisiin rupesin, menköön vielä toinenkin, jonka taisin kaapata eilen.


Tästä tuli mieleeni bEnropE, joka varmasti ilahtuu nähdessään vastaajakunnan olevan sataprosenttisesti hänen kanssaan samoilla linjoilla. Tai ainakaan siis ei ole innostunut tuosta laimennusideasta. En ole katsonut myöhemmin, onko gallupiin tullut muutoksia, voihan olla että äänestäjämäärän esimerkiksi kaksinkertaistuessa viisari värähtää keskemmälle. (Kannattanee huomioida tuosta kohta "Ääniä: ".) Varoitus vähän nettiä käyttäneille: tuosta ei kannata vaihtoehtoa klikata – tai mikä ettei, mutta äänesi ei välttämättä tallennu kuin perhosen siipienräpäyksen kaltaisena mullistuksena. Sitten tulee taas tsunami Kaukoitään.

Ei mulla sitten muuta, kunhan raapustin siitä riemusta, että limaa vuolaasti tuottanut ja kuumetta nosta- ja lasketellut aaltoflunssa tuntui tänä aamuna hiukan paremmalta. Ja kipeänä tahmeasti kasaan saateltu lehti saattaa tulla painokuntoon. Taidan kääräistä sen kunniaksi sätkän.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pännii tämä nykyajan uutisointi. Työnantajien pitäisi järjestää toimittajille sun muille lehden työntekijöille jatkokoulutusta etiikassa ja filosofiassa ja maalaisjärjellisessä ajattelussa, ja kävisivät itse ne samat kurssit. Ja buusterikurssit pitäisi suorittaa kaikkien mediaihmisten ainakin kerran vuodessa. Joka kirjoittaisi typerästi osoittelevan uutisen tai tekisi jotain muuta yhtä ääliömäistä, joutuisi kursseille kerran kuussa (ja näillä typeryystä eroon-buusterikursseilla ei hemmoteltaisikaan enää seisovilla pöydillä vaan miettimistä tehtäisiin 10 tuntia päivässä, yksi tupakkatauko per päivä ja riisivelliä lounaaksi). Siinä samalla tulis tehtyä bonding sessiot työkavereitten kesken. Jospa alkais vähän viestiminen parantua. Maailma muuttuis. I wish.
-Mrs Morbs

Varapygmi kirjoitti...

Terve Ruu! Liityin tukijoukkoihin, jos ajat tuollaista asiaa. Sen kestää että uutisointi ärsyttää, mutta kun se usein ahdistaa, niin joutuu olemaan katselematta uutisaiheita.

Kootut otsikot Tuhkimo Tukiaisesta olivat sangen musertavaa katseltavaa, mutta sitä ei onneksi voi ottaa vakavasti.

Varapygmi kirjoitti...

Anteek, siis liityn, ei liityin.