15.11.2009

Soma sateessa

Kuuntelin äsken toisaalla linkattua klassikkoa, jonka kuulee paljon useammin suomalaisena käännöksenä. Hieno on alkuperäinen, mutta millään ei pääse eroon Fredin painamista kohtuuttoman syvistä urista päänupissa.

Noh, väliäkö hällä, ei voi sitäkään moittia. Tässä silti synttäripäivää tänään viettävä Petula Clark ja Beautiful in the Rain. Naisista kun ei saa ikiä ikinä mainita, niin kerrottakaan vain että täytti hän enemmän kuin 76 vuotta, mutta kuitenkin vähemmän kuin 78. Jos wikipediaan on luottaminen.En jaksa linkkailla siihen suomiversioon, kai siitä on korvat ruvella tähän mennessä jokahittellä. Sen sijaan on sanottava, että kun vain ehtisi kurkkia, täällä olisi lisää sunnuntain klassikoita.

8 kommenttia:

Pisara kirjoitti...

Enpäs tiennyt että tästä on joku alkuperäisempikin versio kuin se Fredin. Hieno. kiitos.

SusuPetal kirjoitti...

Onnea Petulalle!

Tämä on kyllä todella hieno.

Halo Aiko Efekti kirjoitti...

onnea Petulalle!

fredin versio on tosiaan syövertynyt aika syvälle päänuppiin, mutta naispuoleinen versio kuulostaa hyvältä.

Tässä ei muuten ole sitä miehekästä uhmaa ollenkaan.

Varapygmi kirjoitti...

Tervehdys vierailijoille, voisin sanoa kolmeen kertaan, notta samaa mieltä. En ole perehtynyt lähemmin, että onko tuo alkuperäinen, mut ainakin soi hienosti.

Niitä oli 60-lukulaisia iskelmälaulajia muutama, jotka saivat komeita säveliä soimaan upeasti radiossa saakka. En tiedä missä määrin perinne elää, koska en pysty radiota jättämään päälle tylsien soittolistojen ja raskaan mainos- tai juontolastin takia.

Nuo muhkeat sovitukset ja orkesterit tuntuivat ainakin välillä hiipuvan äänikuvastosta.

Halo, ote on tosiaan erilainen, ei kasva vastaavaa julistusta, miten "on nuoruusaika tuo jäänyt taa".

timbuktulaiset kirjoitti...

Kerrassaan hieno versio, joka kuullaan varmaankin ekakertaa. Nyt ei voi enää Frediä kuunnella entisellä moodilla. Kuulaan käheää sunnuntai nautintaa. Kiitos!
P.S. Nyt ei muistu, olemmeko kysyneet aiemmin, mistä tulee tuo hulvattoman hauska nimimerkki 'varapygmi'?

Varapygmi kirjoitti...

Terve Timbuktut! Se liittyy huterasti Mustanaamioon, selittelin sekä Osmo Poliittia että Varapygmia polkassa, ihme kyllä löysinkin sen. Täten, kommenteissa jatkuu:
http://varapygmi.blogspot.com/2007/08/osmon-oppivuodet.html

SusuPetal kirjoitti...

Leppoisaa joulun aikaa, vp!

varapygmi kirjoitti...

Kiitos SP! Judy otti komeasti oktaanin (tjs) alempaa kuin olisin arvannut.
Himputti, tänne se kuvasarjani Gastrojoulu olisikin kuulunut laittaa, kun äidyin pelleilemään kahdella kinkkupitsalla, ketsupilla ja jouluruokaperinteillä.
Toisesta pitsasta syntyi ropellitorttu runsaalla ketsuppihillosilmällä ja toisesta ns. pizpareita, kun piparkakkumuoteilla silvoin siitä jälkiruoaksi pari kuusta, sydämen, joulupukin jiiennee.

Ennen kaikkea hyvää jiitä ja uuveetä sullekin, miksei myös muille mahdollisille kävijöille!

t. Varapygmi