11.10.2009

You make a dead man cumm… bayaaa

Sunnuntaiklassikon hengessä palaan Rollareiden läpituttuun hittiin Start Me Up, josta Turun toveri lähetti uusioversiolinkkivinkin. Harva on onnistuneesti muokannut omakseen Rolling Stonesin tuotantoa, mutta kansanmiehiltä the Folksmeniltä se käy, sillä he löysivät raikkaan ja omaperäisen näkökulman.Eiköhän se ollut viikko sitten sunnuntaina, kun tämän 60-lukulaisen folkin henkeen esiintyvän kolmikon historia kerrattiin televisiossa elokuvassa Hei me folkataan! (A Mighty Wind, USA, 2003). Linkin takana wikipedia kertoo tärkeimmän, trioon kuitenkin kuuluvat samaiset Christopher Guest, Michael McKean ja Harry Shearer kuin vielä kuuluisampaan hevidinosaurukseen Spinal Tap. He pyrkivät parhaansa mukaan säveltämään, sanoittamaan, soittamaan ja laulamaan itse kappaleensa, vaikka välillä siis näköjään covereitakin vetävät. Tekemisen meininkiä.

Tuo esitys Start Me Up ei ole elokuvassa, vaikka soundtrackille olikin otettu mukaan. Silläpä se oli kiertänyt korvani kaukaa tähän syksyyn saakka. Muiden lassikoi tälle söntaakille.

11 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Höh, minun piti katsoa tuo Hei, me folkataan, unohdin. No, onneksi käytössä on TV-kaista.

Kari kirjoitti...

Onhan tämä hauska. Itse asiassa oikein hyvä. Minultakin unohtui Hei, me folkataan.

Varapygmi kirjoitti...

Hjuu, erikoiskamaa sinänsä, sekä tuo Start Me Up että elokuva. En ole erityinen folk-fani, mutta 60-luvun meininki on aina kiinnostanut ja Mighty Windissä saavat hauskassa valossa esiin monenmoista viehkoa ja päätöntä.

Harmoniat ovat hienoja, vaikka näyttelijät ovatkin asialla.

Vaiheinen kirjoitti...

Heh. Aika hauska meininki tässä. Ei ehkä ihan meikäläisen genreä, mutta kyllähän tällaistakin auringon paistetta ihaillessa kuuntelee.

timbuktulaiset kirjoitti...

666¤¤¤€€€€ iiik
http://www.youtube.com/watch?v=XW4DPIBO5OU
Kauhistuksen partaalla

Varapygmi kirjoitti...

Hoo, ei kai tuo pyhäinhäväistys ole? Katsoin Rollari-version ja palasi elävästi mieleen, että sitä piti käydä tanssimassa jossain abi-juhlissa, ilmeisesti 1982.

Silloin jaggerit ja kumppanit tuntuivat ikälopuilta, nykyään on itse vanhempi kuin he silloin.

Hirlii kirjoitti...

Aika vinkeätä folkkia.

Halo Aiko Efekti kirjoitti...

Niin, Spinal Tap on kyllä katsottu mutta tämä folkosaston parodiointi on jäänyt väliin. Hheh kjähkjäh, ihan hauskaa sinänsä vaikken nyt kyllä muuten ole suuntautunut tonne tanhupuolelle ;D

Tommi kirjoitti...

Tämähän oli ihan hauska, vaikkakin Rolling Stones on minulle joltisenkin pyhää.

Weird Al Yankovich on tehnyt Roillareista hauskan potpurin nimellä "Hot Rocks Polka". Sen luulisi löytyvän juutuupista.

Varapygmi kirjoitti...

Jep, minustakin vinkeä kuvaa hyvin meininkiä.

Weird Al on tuttu tapaus, ensin suurklassikoista koottu Polkas on 45, sitten tuo Hot Rocks Polka huvittivat kaveripiirissä taajaan armaalla 80-luvulla.

Pitääkin katsoa, löytyisikö juutuubista myös pätkä Weird Alin noin 50-minuuttisesta esittelyelokuvasta, jossa kerrotaan miten hän nousi maineeseen hanurillaan. Kappale oli Fire, kun hän alkoi mätkiä haitaria lavaan ja sytytti sen lopuksi tuleen.

lepis kirjoitti...

Tämähän melkein pisti jalan vipattamaan!