24.10.2008

Sutta ja sekundaa

Päivällä katselin telsuohjelmaa ja ilahduin, että paria iltaohjelmaa voisi silmäistä, kumpikin susiosastolle kallellaan. Eka alkoi ysiltä, jakso FST:n Nero Wolfe -sarjasta.

Onpa harvinaisen surkea, silkkaa sekundaa. En tiedä, onko käsikirjoituksella yhteyttä Rex Stoutin kirjoihin parin päähahmon lisäksi, mutta ainakin se on täytetty melskaavilla tomppeleilla, joita esittämään hommatut näyttelijät on ilmeisesti ohjattu hakemaan syrjäkylän kesäteatterin rekisteriä. Ei tuossa koheloinnissa pysty Timothy Hutton (Archie Goodwin) mitään pelastamaan, eikä hän minun makuuni oikein Archielta tunnu paremmissakaan jaksoissa.

Nooo, vika on osin oma. Tajusin viidessä minuutissa, ettei maistu yhtään, mutten vielä vartinkaan päästä älynnyt laittaa vehjettä sulki. Tuossa se on auki vieläkin.

Asettaa paineita tuolle toiselle sudelle, johon luotan paljon enemmän. Nimittäin Teemalta tulee Chester Burnettin elämää kartoittava elokuva vuodelta 2003:

23.05–00.35 Bluessusi Howlin' Wolf (The Howlin' Wolf Story, ohjaaja Don McGlynn)

Ehdoton hahmo (kuva lainassa tuolta wikistä), kehuvat elokuvankin olevan jämerä kooste. Haastateltavina muun muassa Hubert Sumlin, Sam Phillips, Sam Lay ja ketähän vielä. Jossain pätkässä ovat vanhat Rollarit mukana, Brian Jonesia myöten, ja jossain kehuivat Mick Jaggerin puhuvan enemmänkin bluesin suurmiehestä.

Uusinta näkyy tulevan jo huomenna 15.25, edellens Teemalta. Ties vaikka katsoisin kahdesti.

2 kommenttia:

Jazmanaut kirjoitti...

Onpa siis hyvä, etten ole ehtinyt katsoa jaksoakaan Wolfen raiskauksesta.
Nimim: Kahta vaille kaikki Stoutit hyllyssä.

Varapygmi kirjoitti...

Hjoo, ainakin tuo jakso tuntui kaamealta mekastukselta, siinä määrin, etten tiedä olivatko juoni ja ratkaisu edes sinällään kiintoisia. Näköjään jatkettu laitos 45 minuutin tv-jaksosta puolitoistatuntiseksi tv-elokuvaksi.

Onko osunut tuollaista kohdalle kuin Taimenet todistavat (Immune To Murder)? En ole tainnut lukea, näkyy olevan novelli, pienoisromaani tai muuten alimittainen.

Jaa, KVG:lla totesin, että se on osana kirjassa Liian monta etsivää (Three For The Chair), luulisin sen joskus lukeneeni.